Celebrity

2. dubna 2023 12:12

Anna Fedorov

Ukrajinská návrhářka o stěhování do Česka: Bylo to těžké, půl roku jsem proplakala

Návrhářka Natali Ruden v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Ukrajinská módní návrhářka Natali Ruden patří mezi návrhářskou špičku v České republice. Její začátky v Praze ale nebyly vůbec jednoduché. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS přiznala, že prvních několik měsíců, co se přestěhovala, proplakala. „Bylo to pro mě složité,“ svěřila se moderátorce Radce Červinkové. Pohovořila také o svém synovi, novém partnerovi i chystané kolekci.

Natali Ruden se narodila v Kyjevě a vystudovala prestižní Kyjevskou akademii designu. Během studií se seznámila s Čechem, za kterého se později provdala. „Studoval na stejné škole, akorát jiný obor. Vzali jsme se, ještě když jsme oba byli na vysoké škole,“ vzpomínala na své kariérní začátky Ruden. Po promoci se její manžel Štěpán rozhodl vrátit zpátky domů do Česka. Ona jeho rozhodnutí podpořila.

„Nebylo to jednoduché rozhodnutí. Byla jsem velmi vázaná na svou rodinu. Maminka mi však tehdy říkala, že ho musím následovat, a tak jsem jela,“ řekla Ruden s tím, že byli s manželem velice šťastní a neviděla tedy důvod, proč neodjet s ním. „Byl to pro mě velký skok do neznáma,“ doplnila.

Čtěte také: Brodská vzpomíná na maminku. Jana Brejchová se zhroutila při natáčení slavného filmu

Její manžel začal pracovat ve Zlíně a po pár letech se přestěhovali do Prahy. Ačkoliv v něm měla Ruden oporu, byly pro ni začátky v cizí zemi těžké. „Ničeho se nebojím, ale když jsem přijela, začal pro mě úplně nový život. Hodně jsem proplakala. Půl roku jsem plakala každý den, bylo to složité,“ přiznala.

Přesto se snažila nastartovat to, čemu se věnovala v Kyjevě. „Nakonec mi pomohli lidé ve Zlíně, se kterými jsem se seznámila. Dostala jsem možnost předvést v Praze svou už hotovou diplomovou kolekci na módní akci Elegance Praha. Následně jsem odstartovala svou kariéru módní návrhářky,“ uvedla.

Čtěte také: Už nejsem politik, ale rocker, přiznal Michael Kocáb. Jak to má teď se ženami?

Popsala i jednu nepříjemnou zkušenost, kterou zažila. „Nikdy jsem se osobně nesetkala s nepřízní vůči tomu, odkud pocházím. Nicméně na této módní akci jsem zažila jednu nepříjemnost. Moje modely vyšly na podium pod jiným jménem a jinou muzikou. Pro mě to bylo obrovské fiasko. Všichni lidé ze Zlína, kteří mě podporovali, seděli v hledišti. Koukali na sebe a pak na mě. Bylo to neuvěřitelné, ten večer nikdy nezapomenu,“ řekla s tím, že podle ní nešlo o náhodu. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej v neděli 2. dubna od 21:25 na CNN Prima NEWS.

„Bála jsem se, že nová šance už nepřijde. Přivézt kolekci do Prahy nebylo vůbec jednoduché. Už když jsem se stěhovala do Česka, musela jsem se vzdát majetku. Nemohla jsem například přivézt svoje kresby. Na hranicích mě s nimi nechtěli pustit. Říkali, že nevědí, co vezu, že jde třeba o státní poklad,“ dodala.

Módní návrhářka Natali Ruden v rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou pohovořila mimo jiné i svém novém partnerovi či nové kolekci, kterou uvede za několik týdnů. Promluvila i o válce na Ukrajině a tom, jaké vztahy má se svými příbuznými, kteří žijí v Rusku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.