Celebrity

23. října 2024 19:10

David Laštovka

Václav Neckář je devět let vdovec. Syn žije v ústraní, otci po mrtvici velmi pomohl

Václav Neckář slaví 81. narozeniny

Legenda české populární hudby Václav Neckář 23. října slaví 81. narozeniny. Jednačtyřicet let žil ve spokojeném manželství s o tři roky starší primabalerínou Jaroslavou, která zemřela před devíti lety. Mají spolu syna Václava. Co jeho jediný potomek dělá a jak život bez své milované ženy zvládá?

Jak Václav Neckář redaktorovi webu Prima Ženy přiznal, jeho manželka Jaroslava mu stále velmi chybí. „Bez ní už není nic tak jako dříve. Byl to můj anděl strážný. Někdy to se mnou neměla lehké, býval jsem hodně na cestách, ale vždy jsme všechny těžkosti překonali. Byla to velmi tolerantní, úžasná žena. Moc mi schází,“ uvedl zpěvák.

O to více se upnul na jejich jediného syna Václava, který mu dělá radost. Také se věnuje hudbě, jen vyznává jiný hudební styl než on. Orientuje se spíše na elektronickou muziku, působil v několika kapelách i jako DJ. Je ženatý a pracuje ve studiu.

Mohlo by vás zajímat: Jak vypadají a co dělají manželky slavných českých herců, které žijí v ústraní? Podívejte se na paní Vetchou, Donutilovou, Čenskou nebo Svěrákovou

Syn mu pomáhal s návratem na pódia

Když rok před šedesátými narozeninami postihla Václava Neckáře těžká mozková mrtvice a musel se učit znovu mluvit, byl to právě syn Václav, kdo mu pomáhal k návratu na koncertní pódia. Jakmile se zpěvák dostal z nejhoršího a po zmiňovaných zdravotních problémech poprvé natáčel ve studiu, syn mu jako zvukař pomáhal novou desku natočit. Otci pomáhá také s titulkovacím zařízením, které Neckář využívá při koncertech.

Mohlo by vás zajímat: Václav Neckář zůstal celý život věrný jedné ženě. Na úspěšnou baletku musel čekat pět let

Jak je na tom nyní po zdravotní stránce? Václava Neckáře v poslední době sužují zdravotní problémy. I proto letos absolvoval léčebný pobyt v lázních. „Vašek má bohužel problém s pohybovým ústrojím. Také mu vynechává sluch,“ uvedl jeho bratr Jan Neckář v pořadu Showtime.

Osudovou ženu poznal ve svých jednadvaceti letech

Přestože měl Václav Neckář během kariéry mnoho ctitelek a fanynek, miloval pouze jednu ženu. Někdejší primabalerínu Jaroslavu, kterou poprvé spatřil ve svých jednadvaceti letech v Divadle J. K. Tyla v Plzni, když tančila Julii v baletu Romeo a Julie. Zamiloval se na první pohled a okamžitě věděl, že je to ta pravá.

Manželka zemřela před Vánoci

Musel si na ni ale počkat dlouhých pět let. Jaroslava totiž získala zahraniční angažmá, nejdříve ve východoněmeckém Výmaru a později ve slavné opeře v Berlíně. Jakmile se vrátila zpátky do Prahy a začala působit v Laterně magice a ve Studiu Balet, už si ji utéct nenechal. Svatbu měli v roce 1974 a žili spolu ve šťastném manželství až do roku 2015, kdy Jaroslava pár týdnů před Vánoci, ve věku 76 let, zemřela. Poslední roky života měla problémy s ledvinami a podstupovala dialýzu. Příčinou smrti bylo selhání srdce.

Václav Neckář v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS promluvil o těžké mozkové mrtvici, která ho postihla:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 10. 2024

Vášnivý dopis nebo telefonát může přijít od blízkého přítele nebo milostného partnera. Dotyčný může být zmatený a citově strádat. Buďte laskaví. Pokud jste přemýšleli o tom, že se pustíte do psaní, je to ten správný den. Vaše představivost se vznáší vysoko. Nechte slova plynout a příliš se nyní nezabývejte gramatikou a strukturou. Upravovat můžete později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.