Václav podává maso spálené na uhel. Hosté si odnesou výslužku v odpadkovém pytli

Řeznická zábava - Prostřeno! S28 (39)

Benjamínek týdne Václav chce být slavný rapper. Jako kuchař moc zkušený není a ve čtvrtek spoustu věcí ze svého menu připraví poprvé v životě. Vaření bude pohroma a Václav se bude snažit soutěžící obelhat, že to uhlí na talíři není spálené maso.

Souboj o nejlepší menu z Vysočiny se ve čtvrtek přesune k hostiteli Václavovi, který bydlí s rodiči a třemi sourozenci. Učí se na řezníka, je kuchař začátečník a občas vaří s mámou. Rád by se proslavil jako rapper. Podávat bude pizza šneky, kuřecí vývar, staročeskou kachnu s knedlíkem a zelím a jako dezert slibuje tvarohovo-čokoládové řezy. Jeho menu soupeře zaujme a těší se především na hlavní chod. Václav bude mít kachní stehna už připravená a naložená v lednici. Maminka mu poradila, že má maso každých patnáct minut v troubě obrátit, tak mu při vaření bude neustále zvonit budík s upozorněním.

Václav bude snaživě plnit pokyny, stehna bude přelévat výpekem a v průběhu vaření přidá do pekáče med. Při následné kontrole se ukáže, že je něco špatně. Václav bude ovšem v klidu: „Vypadá černější, ale to vůbec nevadí. To bude jen vizuální. Bude úplně skvělá.“ I nadále bude zčernalou pečínku trápit v troubě, až to nebude hezký pohled. Na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, zda někdo maso vůbec ochutná. U stolu totiž všichni konstatují, že je kachna na uhel. Václav si povede svou. Podle něj spálená není, jen zkaramelizoval med, kterým je potřená. Skóre by si ovšem měl vylepšit díky domácímu knedlíku.

Podívejte se, jak se Václav v Prostřeno! popere se staročeskou kachnou:

Václav vytáhne na soupeře nože

Soutěžící nemají o Václavově kuchařském umění valné mínění ani při polévce, ve které nebude vůbec žádná tekutina. Osmnáctiletý hostitel servíruje kaši s polévkovým drobením, masem a zeleninou. Rozpačití soupeři budou při hodnocení shovívaví a pouze podotknou, že mají raději vodovější polévky. Jako dezert Václav slíbí řezy, hosté ale dostanou dezert ve skleničce. Zábava ovšem bude velmi originální. Václav hodí na stůl kusy masa a ostatní tuší, že se bude porcovat. Přinese také svoje ostré řeznické nože, které obdivovali soutěžící už při šmejdění.

Jako budoucí řezník ukáže hostitel ostatním, co mají dělat, a ti jej pak napodobí. Pro jistotu si všichni navléknou ochrannou rukavici, která má zabránit zranění. Pečeni s kostí si pak odnesou domů v odpadkovém pytli. Václav totiž nemá doma jiné vhodné obaly. Podle chování soutěžících bude po dnešním večeru hostitel opět přesvědčený, že kritická Míla taktizuje. Budou si to myslet i ostatní? A kolik dají snaživému kuchaři bodů?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.