Velký smutek Veroniky Jeníkové. Její otec zemřel po rvačce s nemocnou maminkou

Herečka Veronika Jeníková (59) oplakává tatínka, který přišel o život za velmi nešťastných okolností. Hereččina maminka trpí Alzheimerovou chorobou a žije v centru určeném pro takto nemocné osoby. Už nějakou dobu tam s ní bydlel i otec Jeníkové, který zemřel poté, co se s maminkou dostal do fyzického konfliktu.

Velký smutek prožívá Veronika Jeníková. Oblíbená herečka známá například z filmu Bony a klid se vyrovnává se skonem tatínka. Ten o život náhle přišel poté, co se s její těžce nemocnou maminkou dostal do konfliktu, který vyústil ve rvačku. K tragické události došlo v Alzheimer centru, kde rodiče Jeníkové žili.

Agresivita kvůli nemoci

Alzheimerova choroba je spojena také s problémy s chováním, jedním z těch nejčastějších je pak agresivita. Tento stav hereččinu maminku před třemi týdny přepadl. „Prala se s tátou o pyžamo. On upadl, zlomil si tři žebra a dostala se mu voda do plic,“ řekla Veronika Jeníková deníku Blesk.

Čtěte také: Naděje v léčbě Alzheimera. U muže choroba zmizela, vědci objevili zásadní genetickou mutaci

Z úmrtí tatínka herečka svou maminku rozhodně neviní, dobře si uvědomuje, že nešťastná událost je následkem choroby, která narušuje část mozku a způsobuje pokles kognitivních funkcí. „Maminka za to ale nemohla, je moc nemocná...“ vysvětlila herečka.

Smutné období

Veronika Jeníková kromě tatínka oplakává také herečku Janu Šulcovou, s níž se znala a přátelila dlouhá léta. Musela se tak během krátkého období rozloučit rovnou se dvěma blízkými lidmi, na kterých jí hluboce záleželo.

„Nikdo mě sice ještě nepozval, ale chci se s ní jít rozloučit. A půjdu. Mám domů sice v pátek objednané stěhováky, tohle si ale v každém případě zařídím. Jana byla vynikající herečka, ale stejně tak kamarádka a především neuvěřitelná bezvadná ženská,“ řekla Jeníková deníku Blesk před pohřbem herečky.

Herečka Jana Šulcová zemřela ve věku 76 let

Sdílejte článek
Štítky nemoc smrt otec Alzheimerova choroba Alzheimer Jana Šulcová Alzheimer centrum Veronika Jeníková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.