Celebrity

1. ledna 2023 17:51

Josef Šťastna

Vít Starý z Mandrage přišel o nohu. Kamarád naznačil, zda se zpěvák vrátí na jeviště

Mandrage

Hlavní postava kdysi úspěšné kapely Mandrage zažívá temné dny. Podle informací magazínu Sedmička a webů eXtra.cz a expres.cz lékaři amputovali Vítu Starému (33) část nohy kvůli zanedbané cukrovce. Kamarád introvertního zpěváka popsal, jak se Starý cítí po psychické stránce.

Už v roce 2019 bylo zřejmé, že zpěvák Vít Starý na tom není po fyzické stránce dobře. Tehdy televize Prima vysílala koncert Český mejdan s Impulsem a hlavní postava kapely šokovala svým vzezřením fanoušky. Zkažené zuby, vystouplé lícní kosti i kruhy pod očima dávaly tušit, že introvertní umělec nezvládá boj se svými démony. Jenže nebyla možnost, aby si kluci od vystupování dali pauzu, bylo třeba dál ždímat slávu a vydělávat peníze.

Například kytarista Mandrage Pepa Bolan nechtěl specifikovat, co se s kamarádem děje. Odmítal mluvit o tom, že by Vítek propadl drogám.

„O tom nic nevím a asi bych o tom měl vědět, kdyby nastoupil na léčení, nevím o ničem, co by Víťa dělal špatně. V kapele je všechno v pohodě, jestli to někdo říká, nebo se to tak někomu zdá, my s tím nic neuděláme,“ tvrdil například Pepa Bolan pro web expres.cz.

Rozpad kapely, boj se závislostí a myšlenky na návrat

Věci ale vzaly rychlý spád. Kapela se rozpadla, Vít Starý nastoupil na léčení a podle informací webu Prima Ženy se dokázal z osidel závislosti vymanit. „Z léčebny vyšel čistý. Začal dělat v jednom plzeňském divadle, zakládal kapelu a chtěl se vrátit k muzice. Jeho ambicí rozhodně nebylo vrátit se zpátky na vrchol, vyprodávat haly, ale hrát jenom tak pro radost, klidně pro pár lidí v malých klubech. Vím, že v drogách už nejede. Velkou oporou mu je jeho maminka,“ prozradil redakci člověk, který členy skupiny Mandrage osobně zná, ale nechtěl být jmenován.

Je ale otázkou, zda se Vítek Starý někdy před publikum ještě vrátí. Měl na to chuť a plánoval, že by znovu navázal kontakt se svými fanoušky. Nyní je psychicky na dně. Kvůli cukrovce má obrovské zdravotní problémy. Podle informací magazínu Sedmička mu lékaři nechali odstranit část končetiny. To je pro mladého kluka, který překonal drogové období, hodně krutá rána. Informace pak potvrdily také weby expres.cz a eXtra.cz.

„Víťa tu nohu nemá už tři čtvrtě roku. Divím se, že s tím média přišla až teď,“ uvedl zdroj webu eXtra.cz.

Zdroj bulvárního webu také tvrdí, že Vítek se znovu uzavřel do sebe. „Celá ta záležitost je strašně citlivá. Víťa to nenese dobře,“ uvedl pro eXtra.cz jeden z lidí, který Starého dobře zná. „Víťa je z té amputace úplně hotový,“ přidal další blízký přítel. Kamarádi nechtějí detailně rozebírat, co se děje v hlavě nadějného umělce. Všichni ale věří, že najde v sobě sílu a překoná temné dny...


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 5. 2024

Berani, dnes může přijít příliš mnoho pozvánek na společenské akce. Možná to bude jeden z večerů, kdy si budete chtít odpočinout doma, ale nebudete chtít nikoho odmítnout. Každé pozvání analyzujte. Zvažte místo, hostitele, ostatní hosty – cokoli, co vám připadá nejvýznamnější. Zúčastněte se jen těch, o kterých si myslíte, že se vám budou opravdu líbit. Řiďte se svým srdcem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.