Celebrity

17. července 2023 05:30

David Laštovka

Vítek, Olšovský, Moravec i Musil. Randili se ženami a pak zjistili, že jsou gayové

Milan Peroutka se oženil

Svatba Milana Peroutky s Dominikem Roubínkem patří mezi nejpřekvapivější společenské události roku. Nevědělo se, že talentovaného herce, zpěváka a moderátora, přitahují muži. V minulosti totiž prožil několik vážných vztahů s ženami. V tuzemském šoubyznysu však není zdaleka jediným. Kteří slavní muži nejprve randili se ženami a pak zjistili, že jsou gayové?

Pavel Vítek – Mezi jeho milenky patřila i Žilková

Zpěvák Pavel Vítek patřil v osmdesátých letech k idolům mnoha žen a dívek. O své sexuální orientaci tehdy on sám neměl ještě úplně jasno. „V té době jsem měl řadu partnerek. Když jsem studoval DAMU, tak jsem se v roce 1983 oženil s jednou výtvarnicí Dagmar. Byla o dva roky mladší,“ svěřil se při natáčení pořadu 13. komnata.

Svatbu měli na pražské Staroměstské radnici a za svědka mu šel jeho spolužák z ročníku Karel Roden. Manželství však dlouho nevydrželo. Po třičtvrtě roku bylo rozvedeno. „Důvodem rozpadu svazku ale nebyla moje homosexualita. Každý jsme byli velmi vyhraněná a silná osobnost, které vedle sebe nemohly existovat. Neměli jsme žádné závazky, děti ani majetek, a tak jak rychle naše manželství vzniklo, tak i zaniklo,“ vysvětlil zpěvák hitu Má svůj den.

Mohlo by vás zajímat: Daniela Písařovicová popsala své první rande a řekla, co ji přitahuje na Brzobohatém

Milenkou Pavla Vítka byla i spolužačka z DAMU, herečka Veronika Žilková. „S kým jsem točila, s tím jsem si něco začala. I s tím Pavlem Vítkem jsem strávila jednu noc! Bylo to v mém dejvickém bytě, kam jsem se přestěhovala, když mě naši vyhodili z baráku za nějaké odhalené scény, ale myslím, že jsem nebyla jediná. Tehdy těch holek Pavel vystřídal víc. Měli jsme takové „free hippies“ období,“ popsala Žilková ve své autobiografické knize Dělte dvěma.

Se ženami Pavel Vítek skončil na konci osmdesátých let, když poznal svoji osudovou životní lásku. O šest let mladšího producenta Janise Sidovského. Vztah dlouho tajili, s pravdou ven vyšli v okamžiku, když byl schválen zákon o registrovaném partnerství. Svatbu měli po osmnácti letech vztahu, 3. července roku 2006 na hradě Karlštejn. Stali se jedním z prvních párů v Česku, který vstoupil do registrovaného partnerství. A jejich láska trvá dodnes.

Miroslav Moravec – Měl o 45 let mladšího milence

Přestože měl herec s charismatickým hlasem z manželství s výtvarnicí Marií, které říkával láskyplně Milčo, syna Prokopa, tradovalo se o něm, že byl homosexuálně orientovaný. V české herecké branži to bylo veřejným tajemstvím.

Po jeho smrti se deníku Blesk ozval mladý muž, který tvrdil, že se slavným hercem několik let udržoval intimní poměr. „Seznámili jsme se v kavárně, kam většinou chodí jen homosexuálové. Pak jsme se náhodou potkali v gay sauně. A Mirek řekl, že to je asi osud. Od toho dne to všechno začalo. Náš vztah byl spíše nárazový. Oba jsme měli dost práce, takže jsme si každý dál žili po svém a občas si domluvili společnou schůzku. Bylo to příjemné v tom, že ani jeden z nás si na toho druhého nedělal nějaké nároky,“ popsal údajný Moravcův milenec Martin Vaněk, který byl o pětačtyřicet let mladší než slavný herec. Miroslav Moravec zemřel 29. března 2009, ve věku 70 let.

Michal Dočolomanský – Plakal, že se mu přestaly líbit ženy

Slovenský herec, českým divákům dobře známý z filmů Tajemství hradu v Karpatech nebo Adéla ještě nevečeřela, měl s manželkou Martou, s níž se poznal už během studií na vysoké škole, dvě děti (syna Michala a dceru Martu). Když se po dvaceti letech s Martou rozvedli, pro mnohé to bylo velké překvapení. Důvod však ani jeden z nich neprozradil.

Až když Dočolomanský v roce 2008 ve věku šestašedesáti let zemřel na rakovinu plic, tajemství bylo vyzrazeno. A to díky jeho dlouholetému kolegovi Oldo Hlaváčkovi, který s ním sdílel divadelní šatnu a ve své knize uvedl vše na pravou míru. „Potřeboval jsem od něj půjčit vrtačku. Míša měl představení, a tak mi řekl, abych si pro ni k němu domů skočil, než dohraje. Když jsem zazvonil, otevřel mi náš společný přítel – velmi populární zpěvák, o kterém se vědělo, že je jinak orientovaný. Ptal jsem se ho, co tam dělá, a on mi odpověděl, že čeká na Míšu s večeří. Marta tam nebyla,“ popisoval Oldo.

Když se to Dočolomanský dozvěděl, na čas se vytratil, vypnul si telefon a s nikým nechtěl mluvit. „Nevím, co se stalo, ale zřejmě u Míši nastal určitý zlom a vpadnul do toho, ani nevěděl jak. Pak jsem zažil to, že měl jednou položenou hlavu na mém rameni a plakali jsme oba nad jeho neštěstím, že se mu přestaly líbit ženy,“ přiblížil Oldo.

Dočolomanský posledních deset let svého života strávil s mladým televizním technikem Alexandrem Godo. Byl do něj tak zamilovaný, že před smrtí svůj luxusní dvoupokojový byt v centru Bratislavy nepřepsal na své děti, ale na něj.

Honza Musil – Do chlapa se zamiloval na vojně

Televizní moderátor to měl v partnerských vztazích poměrně divoké. Manželku Ivetu si vzal ještě před svými osmnáctými narozeninami a ke svatbě se museli nechat zplnoletnit. V manželství se jim narodily dvě dcery: Lucie a Veronika. Když si Honza definitivně uvědomil, že ho přitahují muži, rozvedl se. Manželce ale nikdy nic netajil.

„Poprvé jsem si uvědomil, že to mám jinak, když jsem byl na vojně. Poslední půlrok jsem se tam platonicky zamiloval do slovenského spolubojovníka. Tehdy jsem si to vysvětloval tím, že jsem rok a půl mezi chlapy. Ivetě jsem netajil, že se se mnou něco děje. Ona si myslela, že mě to časem přejde. Bavili jsme se o tom fakt od úplného začátku. Ale nepředstavujte si to tak, že by byl střih, najednou chlap a hotovo. Trvalo to dlouhé dva roky, než jsem si našel svého prvního přítele,“ prozradil Musil v rozhovoru pro deník Aha!

Po několika partnerských rozchodech v roce 2007 uzavřel se svým dlouholetým partnerem Jakubem Pechrem registrované partnerství. V roce 2012 byl jejich svazek zrušen. V roce 2016 vstoupil do registrovaného partnerství podruhé, tentokrát s mladším přítelem Jakubem Bialym.

Lumír Olšovský – S manželkou prožil devět let

Když herci, dabérovi a hvězdě muzikálů Lumíru Olšovskému bylo devatenáct let, začal chodit s Kateřinou, kterou si vzal za ženu a prožil s ní devět let. V manželství se jim narodila dcera Zdena a vše se zdálo být zalité sluncem. Pak ovšem herec zjistil, že se mu líbí muži.

Rozvedl se a začal žít s o deset let mladším divadelním historikem Pavlem Bárem, s nímž v roce 2003 uzavřel registrované partnerství. „Třeba už v deseti letech se vám může stát, že se vám jako klukovi bude líbit nějaký jiný kluk. Já jsem si to všechno uvědomil až jako úplně dospělý, ale samozřejmě si vybavuju, že se mi kluci líbili už jako malému, kdy jsem se na dovolené díval na nějakého chlapa,“ prozradil Lumír Olšovský v rozhovoru pro deník Blesk.

Když svůj coming out oznámil, jeho dcera ještě byla malá. „Byly ji nějaké dva tři roky. Ale pamatuji si, jak u nás přišla do ložnice a chtěla vidět, jak s Pavlíkem spolu ležíme v posteli. A taky nám pořád spojovala ruce dohromady, aby viděla, jestli nám to spolu opravdu sluší a jestli se máme rádi. Bylo to moc hezký,“ zavzpomínal Lumír Olšovský.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.