Celebrity

30. ledna 2023 16:10

Eliška Reiglová

Vladimír Polívka o majetku svého otce: Neuvažuju tak, že bych dědil království

7 pádů Honzy Dědka (1) - upoutávka

Není tajemstvím, že herec Vladimír Polívka (33) pochází ze slavné rodiny. Herectvím se živí jeho maminka, tatínek i sestra. On sám se poprvé ve filmu objevil v roce 2011, od té doby se mu podařilo rozjet úspěšnou kariéru. Je především pyšný, že vše zvládá i bez pomoci slavnějšího otce. A už vůbec nechce spoléhat na to, že by kdy dostal něco z jeho majetku.

Herec Vladimír Polívka se narodil v červenci roku 1989 ve švýcarské Ženevě a má francouzské občanství. Dětství ale trávil v Brně a také v Praze, kde absolvoval gymnázium. Studiu herectví se věnoval částečně v Kanadě, následně ho ale úspěšně zakončil na katedře alternativního a loutkového herectví DAMU. Jako dítě se přitom věnoval něčemu úplně jinému.

Otec Vladimíra Bolek Polívka na rozdíl od syna vystudoval brněnskou JAMU. Jak vzpomíná na jednu ze svých spolužaček Elišku Balzerovou, čtěte ZDE.

Drahý koníček

Přestože Vladimír Polívka pochází z herecké rodiny a dalo by se říct, že hraní mu bylo tak trochu předurčeno, díky dětskému koníčku mohla jeho kariéra směřovat úplně jinam. Toto hobby je ale finančně náročné, a pokud si člověk nesežene sponzory, pokračovat v něm a stát se profesionálem není snadné.

„V sedmi letech jsem jezdil na motokárách, ale nevím, jestli úspěšně. Ten sport je strašně o penězích. Takže je člověk buď strašně nadaný a má sponzory, anebo si to musí platit sám –⁠ a to je strašně drahé. To se nedalo. Ale to nevyřazuje fakt, že autíčka mám hodně rád,“ prozradil Polívka v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, jehož letošní premiéru uvidíte v úterý večer na Primě.

Vlastní úspěchy

Pro syna Bolka Polívky (73) a Chantal Poullain (66) je podstatné, že co se týká financí, může se spolehnout sám na sebe. Diváci si ho oblíbili například v roli parťáka Davida Matáska (59) v seriálech Polda nebo coby televizního producenta v Dobrých zprávách, které lze sledovat každé pondělí večer na Primě. Na prostředky svých rodičů už z principu nespoléhá.

„Tatínek je sice valašský král, ale to neznamená, že od něj něco dostanu. Neuvažuju tak, že bych dědil království. Od začátku to mám nastavené tak, že věci budu dělat za sebe, podle sebe a nebudu se spoléhat na to, co od někoho dostanu, a už vůbec ne, co dostanu od rodiny,“ dodal.

Takto Vladimír Polívka zodpověděl 30 zvídavých dotazů:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.