Celebrity

20. září 2024 11:12

David Laštovka

Vladimír Tesařík léčil lidi. Po nehodě zavolal ženě, bratrovi, padl do kómatu a zemřel

Život hudebníka, hvězdy skupiny Yo Yo Band Vladimíra Tesaříka, vyhasl předčasně. Zemřel ve věku 55 let při tragické nehodě. 20. září si připomínáme jeho nedožité 77. narozeniny. Co se v osudný den stalo a jaké bylo jeho soukromí?

Vladimír Tesařík celý život rád sportoval. V roce 1968, když mu bylo jednadvacet let, se dokonce ve skoku do výšky kvalifikoval i na letní olympiádu do Mexika, kam však nakonec neodcestoval. V posledních letech svého života rád podnikal cyklistické výlety. Poslední květnový den roku 2003 se na jeden z nich vydal, ale domů už se nevrátil.

Mohlo by vás zajímat: Jak bydlel herec Karel Heřmánek? S manželkou žil v luxusním domě v českém Beverly Hills. Kromě toho vlastnil další nemovitosti za desítky milionů

Jak probíhaly jeho poslední chvíle?

V pražské Stromovce z neznámých příčin spadl z kola, neměl helmu a vážně se poranil. Ještě před převozem do nemocnice zavolal manželce, která ihned kontaktovala jeho o dva roky staršího bratra, hudebníka Richarda Tesaříka, s nímž působil ve skupině Yo Yo Band a zároveň společně účinkovali v muzikálech. Ten večer měli hrát v představení Galileo.

„Když jsem se to dozvěděl, hned jsem bráchovi volal. Vzal mi to, řekl mi, že má nejspíš zlomenou klíční kost a teče mu krev z ucha. Pak jsem slyšel záchranku, někdo mu vzal telefon z ruky a cizí, neznámý hlas mi oznámil, že mi potom zavolá,“ přiblížil smutné okamžiky Richard Tesařík redaktorovi webu Prima Ženy.

Lékaři ho po dvou dnech měli probudit

Vladimír však během převozu do nemocnice upadl do kómatu, z něhož už se neprobral a po devíti dnech v nemocnici zemřel. Příčinou smrti byl otok mozku a celkové selhání organismu. „Že je to tak vážné nebo že to může skončit tak tragicky, mě vůbec nenapadlo. Lékaři říkali, že ho za dva dny probudí,“ vzpomínal Tesaříkův bratr.

Vnitřní hlas mu řekl, že bude léčit lidi

Vladimír Tesařík se během života stal uznávaným léčitelem. O svém daru zachraňovat lidské životy se dozvěděl ve svých osmatřiceti letech. Paradoxně poté, co přežil ošklivou cyklistickou nehodu. „Ráno jsem se probudil a věděl přesně, co mám dělat. Vnitřní hlas mi tenkrát jasně řekl, že budu léčit lidi. Dostával jsem pak určité signály, které mi dávaly dohromady informace o zdraví mých nejbližších známých. Začal jsem tedy pomáhat i jiným, pro mě naprosto cizím lidem. A fungovalo to,“ líčil Vladimír Tesařík během života v rozhovoru pro deník Blesk.

Čtěte také: Zpěvák Yo Yo Bandu zemřel po pádu z kola. Cestou do nemocnice volal rodině, pak to přerušil

Léčitelství se věnoval čtrnáct let, dokonce měl svůj pořad v televizi. Pak kvůli časové zaneprázdněnosti spojené s hudební kariérou pomáhat lidem přestal. Následně na kole havaroval znovu... Druhou šanci už ovšem nedostal.

Vladimír Tesařík napsal řadu hitů. Mezi ty největší patří písně Rybitví, Nejlepší holky jsou, Karviná či Kladno.

Podívejte se na Vladimíra Tesaříka a jeho bratra Richarda v pořadu To je fór:

Sdílejte článek
Štítky výročí nehoda nemocnice smrt společnost havárie tragédie celebrity Richard Tesařík Vladimír Tesařík Yo Yo Band nemoci a zdravotní potíže smrt a umírání společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 9. 2024

Dnes se k vám mohou dostat pikantní, ale možná i nepěkné drby. Můžete pochybovat o motivech blízkého přítele. Prozkoumejte všechny tipy, které dostanete, a zjistěte si skutečná fakta, než je přijmete jako pravdu. Mnohé informace budou pravděpodobně mylné. Vaše představivost je na výši, a tak byste se mohli pokusit psát nebo kreslit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.