Celebrity

28. listopadu 2023 14:50

David Laštovka

Vladislav Beneš si vzal dceru slavného herce. Svatopluk Beneš ho považoval za syna

Vladislav Beneš a jeho vztah k přírodě

Herec Vladislav Beneš patřil v 80. letech k idolům žen. Měl charisma, noblesu a k tomu sametový hlas, díky čemuž se stal vyhledávaným dabérem. Jeho hlasem k českým divákům promlouvá například Richard Gere či Pierce Brosnan. Jaké je soukromí umělce, který slaví 67. narozeniny?

Přestože se někteří lidé domnívají, že byl Vladislav Beneš, kterého můžete znát také ze seriálu Temný Kraj, v příbuzenském vztahu s legendou prvorepublikového filmu Svatoplukem Benešem, není tomu tak. „Nejsem z herecké rodiny. Když jsem se na natáčení poprvé setkal s panem Svatoplukem Benešem, přišel jsem k němu a řekl jsem: ‚Dobrý den, pane Beneši, já jsem Vladislav Beneš.‘ A on na to: ‚Tak to jste vy, ten můj syn?‘ A já na to: ‚Ano, tatínku!‘ Ve skutečnosti nejsme nijak příbuzní, je to jen shoda jmen,“ prozradil herec v rozhovoru pro Nedělní Aha!

Se slavným tchánem si tykal

Hereckou legendu ale Vladislav v rodině přece jen měl, a sice Jaroslava Mareše, který před kamerou ztvárnil desítky slavných filmových postav. Mezi nejznámější patří montér Mirek, syn cholerického Gustava Anděla v podání Jaroslava Marvana v komedii Anděl na horách. Beneš si totiž vzal jeho nejmladší dceru Veroniku. Na svého tchána vzpomíná s úctou, byli kolegové a měli přátelský vztah. „S Jardou jsem seděl v jedné šatně, když jsem přišel do Národního divadla v roce 1983. Už od začátku řekl, že si budeme tykat, a okamžitě se z nás stali, myslím, dobří kamarádi,“ přiblížil herec, který ve Zlaté kapličce působí už 40 let.

Když do Národního divadla nastoupil, považoval si, že může účinkovat po boku takových hereckých velikánů, jako byla Jana Hlaváčová, Luděk Munzar nebo Václav Postránecký. „Velmi dobře se mi hrálo například s paní Janou Hlaváčovou, tam jsem to souznění pociťoval při každém dialogu každým pórem. Samozřejmě ale byli i jiní, se kterými byl zázrak být na scéně. Dobře se mi hrálo třeba s Borisem Rösnerem. Tenkrát jsem hrál roli Jaga a on Othella. Špatně slyším na levé ucho a on potom špatně viděl na jedno oko. A říkám mu: ‚Neslyším tě.‘ A on mi odpovídal: ‚No a já tě nevidím,‘“ vzpomínal s úsměvem Vladislav Beneš v rozhovoru pro Český rozhlas.

Sdílejte článek
Štítky výročí rodina manželka divadlo narozeniny vztah herec děti dabér Vladislav Beneš

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.