Celebrity

14. října 2024 11:26

David Laštovka

Vlasta Peterková, kamarádka Zagorové, žila se slavným kolegou. Polívka jí říkal Bohyně Brna

Vlasta Peterková v Show Jana Krause

Herečka Vlasta Peterková, která 13. října oslavila 78. narozeniny, stárne s grácií a vypadá stále skvěle. Před kamerou zazářila ve filmech i v seriálech. Vídat jsme ji mohli mimo jiné i v oblíbeném seriálu Slunečná. Jaké je její soukromí?

Životní láskou Vlasty Peterkové byl o dva roky starší herecký kolega Jaroslav Kaňkovský, kterého nejvíce proslavila role traktoristy Pepy Tichého v seriálu Plechová kavalerie. Díky působivému hlasu vynikal také v dabingu. V manželství, které skončilo rozvodem, se jim narodil syn Ondřej.

Čtěte také: Gabriela Wilhelmová milovala mejdany. Manželství se slavným hercem mělo tragický konec

Přestože se jejich cesty rozešly, zůstali v přátelském vztahu. Kaňkovský zemřel před deseti lety, pouhý měsíc před svými sedmdesátými narozeninami. „Měli jsme spolu dobré vztahy. Navštěvovala jsem ho v nemocnici, pak ho pustili domů, cítil se dobře, měl výbornou náladu. Plánoval oslavu kulatin, kterých se bohužel nedožil. Jeho smrt mě velmi zasáhla,“ svěřila se po jeho smrti redaktorovi webu Prima Ženy.

Rodina se rozprchla do světa

Syn Ondřej se svou rodinou žije na Mallorce, kde si pronajal dům. Hereččin vnuk tam navštěvuje mezinárodní školu. Její neteř žije na Novém Zélandu. Před pěti lety ji Peterková navštívila a pobyt si velmi užívala. Vyrazila na nejvyšší bod severního ostrova, do vesničky, kde žijí pouze Maorové. Navštívila i Hobitín, v němž se natáčel film Pán prstenů.

S Hanou Zagorovou bydlela na koleji

Vlasta Peterková vystudovala JAMU, její spolužačkou byla zpěvačka Hana Zagorová. Díky tomu se staly celoživotními kamarádkami. „S Haničkou jsme se potkaly už v roce 1964 na škole jako studentky a spolubydlící na koleji. Přátele, které měla z té doby, si držela pořád. Byla strašně věrný člověk jako kamarád. Když jsem přišla z Brna do Prahy, byla blbá doba. Měla jsem těžké období, nikoho jsem tam neznala. Ona mě strašně psychicky podporovala. Celou dobu mi pomáhala. Na člověku viděla vždy to lepší, lidem dodávala sebevědomí. Pro mě neodešla. Stále jsem v kontaktu s jejími nejbližšími, když se vidíme, mluvíme jenom o ní. Byla jsem pyšná, že byla moje kamarádka. Byla hrozně silná bytost,“ zavzpomínala na Hanu Zagorovou pro CNN Prima NEWS.

Mohlo by vás zajímat: Herečka Vlasta Peterková vzpomíná na Hanu Zagorovou. Pro mě nikdy neodešla, říká

Miluje numerologii, cvičí podle mobilní aplikace

Mezi záliby Vlasty Peterkové patří numerologie, kterou vnímá jako formu psychoterapie. Věří v osud a pravidelně cvičí podle mobilní aplikace, kterou má nainstalovanou na svém tabletu. Bolek Polívka jí vymyslel přezdívku, říká ji B.B., což znamená Bohyně Brna. V letech 1968 až 1981 totiž hrála ve Státním divadle v Brně.

Vlasta Peterková promluvila o nejlepší přítelkyni Haně Zagorové:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 14. 10. 2024

Dnes se budete cítit poněkud napjatí a budete to přičítat nudě a nespokojenosti se svým současným životem. Většinu dopoledne byste mohli strávit sněním a vymýšlením bláznivých plánů, jak uniknout z rutiny. Přitom možná objevíte nápad, který bude nejen lákavý, ale také realizovatelný. V následujících dnech jej pečlivě zvažte. Možná se do toho budete chtít pustit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.