Celebrity

7. července 2024 08:05

David Laštovka

Vlastimil Hašek ze seriálu Malý pitaval zemřel manželce v náručí. Syn se poté oběsil

Herec Vlastimil Hašek před kamerou ztvárnil desítky rolí. Nejvíce ho proslavila postava nadporučíka Rudolfa Pekaře v seriálu Malý pitaval z velkého města. Zemřel své manželce, herečce Daně Syslové, v náručí, a jeho syn se krátce nato oběsil. Jaké bylo jeho soukromí?

Vlastimil Hašek na natáčení seriálu Malý pitaval z velkého města vzpomínal rád, a to hned z několika důvodů. Na rozdíl od svých kolegů, kteří se na každý obraz museli převlékat, on celý seriál odehrál pouze v jednom svetru. Jeho postava nejstaršího vyšetřovatele Pekaře totiž byla inspirována skutečným kriminalistou, který se právě tímto poznávacím znamením vyznačoval.

Čtěte také: Jaroslava Brousková ze seriálu Malý pitaval z velkého města přebrala Potměšila kolegyni

Během natáčení používal tahák

Vhod mu přišel i notes, kam si neustále něco zapisoval, neboť mu z hlavy často vypadával text. „Tahle drobná rekvizita mu posloužila jako skvělý tahák. S Vlastou Haškem jsem se potkával i v divadle. Byl to báječný kolega. Na natáčení Pitavalu se sešla skvělá parta lidí. Užívali jsme si to. Myslím, že se to povedlo. Pořád se to reprízuje, divákům se to líbí. I spousta skutečných policistů mi říkala, že z mnoha podobných seriálů se tenhle realitě blíží nejvíce,“ zavzpomínal pro web Prima Ženy Jiří Krampol, který v seriálu ztvárnil postavu kriminalisty Libora Krejcárka. Seriál Malý pitaval z velkého města můžete sledovat každé pondělí ve 20:15 můžete na Primě.

Mohlo by vás zajímat: Za honorář v seriálu Malý pitaval z velkého města si Jiří Krampol mohl koupit domek

Manželce zemřel v náručí

Životní láskou Vlastimila Haška byla o sedmnáct let mladší herečka Dana Syslová. Zamiloval se do ní během společného angažmá v Městských divadlech pražských. V roce 1969 si ji vzal za ženu a byl s ní až do konce svého života. Herec zemřel náhle, na jaře roku 1992, ve věku 63 let. Měl nemocné srdce, se kterým se léčil mnoho let.

Ohodnoťte seriál Malý pitaval z velkého města na Kinoboxu

Když byl naposledy hospitalizován v nemocnici, lékaři ho na jeho přání na víkend pustili domů. V sobotu ho postihl další infarkt, a své milované manželce zemřel v náručí. Krátce po jeho smrti došlo v rodině k další tragédii. Jejich pětadvacetiletý syn spáchal sebevraždu. Oběsil se. Trpěl totiž depresemi a psychickými problémy.

Herečka Dana Syslová poskytla magazínu Showtime vzácný rozhovor:

Sdílejte článek
Štítky smrt rodina syn manželství sebevražda seriál herec natáčení Jiří Krampol Městská divadla pražská TV Prima Dana Syslová Vlastimil Hašek Malý pitaval z velkého města Pitaval

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 7. 2024

Berani, můžete zažívat velký citový zmatek. Probíhá ve vás diskuse a vy se těžko rozhodujete, zda být praktičtí, nebo spíše fantaskní. Hledat pomoc u druhých může problém jen prohloubit, proto berte rady druhých s rezervou. Pokud se vám nic nezdá jasné, přečkejte bouři a pokračujte, až budete mít lepší přehled o počasí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.