Celebrity

1. července 2024 10:59

David Laštovka

Jaroslava Brousková ze seriálu Malý pitaval z velkého města přebrala Potměšila kolegyni

7 pádů Honzy Dědka (37) - Otakar Brousek o přezdívce

Životní láskou herečky a dabérky Jaroslavy Brouskové, kterou nejvíce proslavila postava asistentky Zuzany v seriálu Malý pitaval z velkého města, byl o pět let starší herec Ladislav Potměšil. Jak se spolu dali dohromady? Jak vycházela se slavným otcem Otakarem Brouskem a jak si rozumí se svým bratrem Otakarem, přezdívaným Ťulda?

Jaroslava Brousková se s Ladislavem Potměšilem seznámila během konkurzu do filmu Dvě věci pro život. Pomyslná jiskra mezi nimi přeskočila až o několik let později, v někdejším Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého, dnešním Švandově divadle.

Ladislav byl v té době ale ženatý s herečkou Jaroslavou Pokornou, s níž měl malou dceru. Láska k Brouskové ovšem byla silnější. Opustil rodinu, rozvedl se a začali spolu žít. Brali se v roce 1973. Svatbu měli komorní, jak ale Potměšil během života vzpomínal, s velmi příjemnými lidmi. „Jirka Krampol mi tam šel za svědka,“ líčil před lety pro FTV Prima.

Čtěte také: Jaroslava Brousková žila s Ladislavem Potměšilem půl století. Herec se kvůli ní rozvedl

Mohlo by vás zajímat: Jaroslava Brousková žila s Ladislavem Potměšilem půl století. Herec se kvůli ní rozvedl

Manželovi byla před smrtí velkou oporou

V manželství se jim narodili dva synové. Rok po svatbě Ladislav a o čtyři roky později Jan. V harmonii a vzájemném porozumění spolu prožili téměř padesát let. Brousková svému muži byla velkou oporou i v době, kdy vážně onemocněl. Absolvoval tři operace páteře a v jednu chvíli mu dokonce hrozilo ochrnutí. Pohyboval se už jenom s obtížemi, za pomoci chodítka nebo své milované a obětavé ženy. Jak po jeho smrti vyšlo najevo, onemocněl rakovinou, která postupně napadala jeho kosti a během náročné léčby přišel i o svůj nezaměnitelný hlas. Ladislav Potměšil zemřel před třemi lety ve věku 75 let.

S bratrem vyrůstala bez maminky

Jaroslava Brousková před kamerou ztvárnila desítky rolí. Mezi nejslavnější patří postava asistentky Zuzany v seriálu Malý pitaval z velkého města, který můžete sledovat každé podnělí od 20:15 na FTV Prima. Výraznou roli - kadeřnici Magdu, ztvárnila také v komedii Ženy v ofsajdu. Objevila se rovněž v oblíbeném seriálu Cesty domů, v němž si zahrála se svým manželem Ladislavem Potměšilem (ke zhlédnutí na platformě prima+).

Se svým otcem, legendou českého divadla, filmu a dabingu Otakarem Brouskem, měla Jaroslava krásný vztah. A velmi hezky vychází i s o sedm let mladším bratrem Otakarem Brouskem, který je rovněž slavný herec a dabér (v úvodním videu Brousek vysvětluje, jak přišel k přezdívce Ťulda). Když byly ještě děti, zemřela jim maminka. O to více se upnuli na sebe.

Ladislav Potměšil zavzpomínal na Jiřinu Jiráskovou (2013):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 7. 2024

Berani, budete mít příležitost vyjasnit si vztahy s některými příbuznými. Někteří z nich občas zneužívají vaší laskavosti a vy jim posloužíte, aniž byste se nad sebou zamysleli. Den bude možná stresující a vy můžete být podráždění. Pokuste se využít tento den ve svůj prospěch a dát si život do pořádku.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.