Celebrity

25. května 2024 13:40

Eliška Reiglová

Vnučka Mira Žbirky bojuje o život, našli ji v kaluži krve. Někdo jí ublížil, myslí si rodina

Legendární slovenský zpěvák Miro Žbirka (†69) po sobě zanechal tři děti. Jeho dcera Denisa se společně s manželem podílela i na výchově jeho dvou dcer z předchozího vztahu. Jedna z nich, Dominika V. (32), nyní bojuje o život. Za záhadných okolností utrpěla vážná zranění, byla nalezena v Novém Mestě nad Váhom v kaluži krve a nyní má za sebou už tři operace mozku.

Dominika V., nevlastní dcera Denisy Žbirkové a zároveň nevlastní vnučka Mira Žbirky, byla 1. května nalezena pod nadjezdem v Novém Mestě nad Váhom ve velmi vážném stavu. Den před tím ji manžel odvezl k domu jejího kamaráda, k němuž se chystala na oslavu. Aktuálně je podle lékařů stabilizovaná, ale nevypadá to s ní dobře.

„Policie začala trestní stíhání ve věci přečinu ublížení na zdraví. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování zatím nebudeme poskytovat další informace,“ řekla slovenskému webu Pluska.sk policejní mluvčí Katarína Kuzmová. Pátrání na vlastní pěst rozjela Dominičina mladší sestra Sarah, která je přesvědčená, že Dominika si neublížila sama.

Pátrání na vlastní pěst

„Nikdy by nespáchala sebevraždu. Moje sestra se má tak ráda, že by to neudělala, v životě by se nezabila. Nikdy,“ řekla Sarah webu Pluska.sk. Prý už získala velké množství informací. „Zatím jsem zjistila víc než samotná policie. Dostali se jen k nějakým kamerám, hledala jsem svědky, s kým Dominika byla a mluvila, než ji našli v podjezdu,“ uvedla.

Sarah si zajistila kontakt na kamaráda Matúše, ke kterému šla Dominika na oslavu. Ten jí řekl, že přibližně dvacet minut po jejím příchodu spolu odešli do obchodu vrátit láhve do automatu. V supermarketu se mu prý ztratila, párkrát jí zavolal, ale když telefon nezvedala, myslel si, že odjela domů vlakem.

Čtěte také: Meky navždy. Žbirkův syn natočil videoklip k písni svého otce, vznikl na symbolickém místě

Když byla Dominika V. nalezena, neměla u sebe kabelku, doklady ani telefon. Ten přitom podle její sestry někdo používal – zpráva, kterou jí poslala už v době, kdy ležela v nemocnici, se jí ukázala jako doručená. Rodina má zato, že Dominiku někdo vzal do auta a z nadjezdu ji následně shodil. Jsou si jistí, že zranění si nemohla způsobit sama.

Špatné prognózy

Stav nevlastní vnučky Mekyho Žbirky je velmi vážný. Má otok na mozku, krvácení do mozku, propíchnuté plíce, zlomenou klíční kost, pohmožděná žebra a odtrženou slezinu. Probrat ji, aby mohla říct, co se jí stalo, tak lékaři rozhodně nemohou. „Máme počítat s horší možností,“ dodala smutně Sarah.

Manžel mě zaúkoloval i po smrti, říká Kateřina Žbirková:

Sdílejte článek
Štítky zranění policie rodina lékař Miroslav Žbirka Miro Žbirka vnučka Meky Žbirka Ublížení na zdraví Denisa Žbirková nevlastní vnučka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 10. 2024

Zpestřete si život spontánními aktivitami. Je čas vyrazit ven a užívat si více světa. Prozkoumejte věci, které jsou ve své podstatě jiné, než byste očekávali. Vyberte si zavřené dveře namísto otevřených.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.