Celebrity

23. července 2023 05:30

David Laštovka

Vojtěch Dyk přiznal obavy z Ukrajinců. Jeho svatbu i koncerty ovlivnila numerologie

Zpěvák Vojtěch Dyk, který slaví 38. narozeniny, se po dlouhé době vyjádřil k aktuálnímu politickému dění. Co mu nejvíce vadí? A čím ho den před svatbou zaskočila jeho o sedm let starší manželka, herečka Tatiana Dyková?

Vojtěch Dyk v pořadu Spotlight přiznal, že se obává toho, kolik Ukrajinců Česká republika přijala. Míní, že z toho v budoucnu může být problém. „Mám pocit, že se trošku devalvuje talent. Nabralo se hrozně moc ukrajinských spoluobčanů. Podle mě to bude směřovat k tomu, co se stalo třeba v Německu nebo ve Francii, kdy se menšiny stanou v uvozovkách velkými menšinami a práci, kterou dříve odváděli Češi, teď budou dělat Ukrajinci a Vietnamci. Někde ti lidé musí pracovat,“ uvedl herec a zpěvák.

Nedůvěru má rovněž k nejmodernějším technickým pokrokům, jako je například umělá inteligence. Tu označil za trapnou. Napsala totiž o něm, že má dvě děti s hereckou kolegyní Terezou Kostkovou. „Takže jí od té doby už stoprocentně nevěřím,“ poznamenal talentovaný umělec.

Velké překvapení den před svatbou

Čemu naopak fandí, je numerologie. „Na to dost dám. Data důležitých koncertů si vždycky nechávám ověřit od kamarádky a taky je rád plánuju na slunovraty a rovnodennosti. Věřím tomu, že cykly, ve kterých žijeme, mají nějaký smysl a že čísla jsou dost důležitá. Matematika je božská disciplína,“ prohlásil v rozhovoru pro web Marianne.cz.

Čtěte také: Mystická kabala. S její pomocí můžete odhalit tajemství svého jména i osudu

Čísla hrála částečně roli i v termínu jeho svatby. S Tatianou, za svobodna Vilhelmovou, se brali 1. května 2019. Utajený obřad se konal v obci Blatnice pod Svatým Antonínkem poblíž Hodonína. „Hlavně jsme to měli spojené se slovanskou tradicí. Chtěli jsme svatbu na Moravě, symbolicky spálit to staré a přivítat nové. Ideální k tomu jsou jediné dva dny v roce, a to pálení čarodějnic 30. dubna a 1. května, svátek lásky – anebo taky práce. U nás to byl spíš svátek lásky,“ popsal zpěvák, který zavzpomínal i na jednu pikantnost, jež se u nich doma odehrála pouhý jeden den před svatbou. „Táňa nejdřív chtěla být Dyk Vilhelmová, ale den před svatbou si to rozmyslela. Zajeli jsme na matriku za paní starostkou a změnili to na Dyková. Takže to bylo takové překvapení,“ přiblížil Dyk.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.