Mystická kabala: S její pomocí můžete odhalit tajemství svého jména i osudu

Původ kabaly je nejasný. Podle legendy Bůh sdělil toto tajné učení Mojžíšovi na hoře Sinaj a dále bylo předáváno ústně jen zasvěceným. Je to učení o vesmíru, chaosu a hmotě. Nauka o stvoření světa i člověka.

Slovo kabala je ze slova kibel, které znamená přijmout. Kabala tedy označuje přijmout tradici, která se kdysi předávala pouze v ústní podobě. V židovském pojetí je kabalista mystik, který se zcela oddává službě Bohu, studiu a naplňování Božích přikázání. V čase vzniklo velké množství dezinterpretací a chybné ztotožňování kabaly s magií. Kabala určité magické prvky však obsahuje. Jedním z nich je permutace písmen Božích jmen – tzv. gematria. Pomocí ní můžete odkrýt tajný smysl svého jména.

Podívejte se, jaké je podle kabaly tajné poselství vašeho jména:

Jednou z částí kabaly je tzv. gematria – nauka o tajemství a vibraci čísel. Každé písmeno odpovídá určitému číslu. Podle následující tabulky si můžete spočítat osud, který vám rodiče nadělili výběrem vašeho jména.

Tabulka :

1          2          3          4          5          6          7          8          9

A         B          C          D         E          F          G         H         I

J          K          L          M        N         O         P          Q         R

S          T          U         V          W        X          Y          Z

Příklad :

D  A   N  A        N   O  V  Á

4 +1 + 5 + 1     5 + 6 + 4 +1 = 27. Toto číslo také sečteme:  2 + 7 =  9.

Háčky a čárky ve jménech počítáme jako základní písmena. Např. ř = r.

Jmenné číslo jedna

Vyznačujete se nezávislou a samostatnou povahou, rádi ve společnosti záříte, jste velice zvídaví a máte rádi změnu. Hodně dokážete získat vlastním přičiněním a máte vůdcovské vlastnosti. Ve vztazích zaujímáte dominantní pozici. Vaše srdce a city mohou ostatní získat lichotkami, nesnášíte však jakékoliv výtky nebo kritiku. Měli byste se naučit v životě stát na vlastních nohou, nebýt na nikom závislí, protože jen tak se cítíte dobře. Hledáte sebedůvěru a ve svém životě se chcete prosadit a něco dokázat.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 1: Adam, Marie, Viktorie, Naděžda, Daniela, Miroslav, Eva

Jmenné číslo dvě

Jmenné číslo dvě přináší spíše uzavřenější povahu. Možná se špatně vyrovnáváte se stresem v jakékoliv podobě a potřebujete více než ostatní mít kolem sebe pohodu. Rádi utíkáte do samoty a přírody, které vás dokážou pozitivně nabíjet. Jste estéti a v životě hledáte krásu a harmonii. Býváte přecitlivělí na jakoukoliv hrubost a negativní jednání. Od partnerství očekáváte plnou oddanost a velkou míru citu. Nemáte rádi povrchnost, takže v lásce vám nestačí jen fyzické okouzlení. Toužíte i po duševním a citovém souladu se svým protějškem.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 2: Dana, Zita, Karel

Jmenné číslo tři

Toto číslo vám přináší mentální čilost a činorodost. Jste velice tvořiví a inteligentní. Trojka je také velice družné číslo, proto také budete mít kolem sebe vždy spoustu lidí. Velice rádi diskutujete a máte rádi všechny druhy komunikace. Jste hraví, milujete zábavu. Protože společenská a komunikativní trojka je neustále v pohybu a miluje osobní svobodu a nezávislost, může mít toto číslo negativní dopad na vaše partnerství. Na druhou stranu se s vámi vaše protějšky nikdy nenudí.

Jmenné číslo čtyři

Toto jmenné číslo přináší praktickou a trochu konzervativní povahu. Jste houževnatí a pracovití. Máte dostatek fyzických sil, proto se vám doporučuje sport a pohyb pro vybití přebytečné energie. Měli byste se v životě naučit určitému nadhledu, protože vše si moc berete. Jestliže vám někdo citově ublíží, dokážete se na dlouho uzavřít. Můžete si tak kazit partnerské i přátelské vztahy. Býváte dost opatrní a není lehké získat si vaši náklonnost.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 4: Jindřiška, Linda

Jmenné číslo pět

Měli byste se naučit chápat pojem osobní svobody a měli byste pochopit, že skutečná svoboda může nastat pouze vaší vnitřní proměnou. Žádné vnější okolnosti ani druzí lidé vám k vašemu svobodnému myšlení a cítění nemohou pomoci. Jste aktivní a otevření novým myšlenkám a máte rádi stále nové zážitky. Býváte nestálí a netrpěliví a to platí i ve vztazích a partnerství. Ti, kteří se rozhodnou pro partnera s vaším jmenným číslem pět, se musí ozbrojit hojnou dávkou trpělivosti a lásky.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 5: Adéla, Amálie, Evelína, Tomáš, Petr

Jmenné číslo šest

Šestky musí více než ostatní neustále přehodnocovat svůj život, práci i vztahy s ostatními. Potřebujete cítit lásku a obdiv ostatních a také společenské i pracovní uznání. Toužíte v životě především po velké lásce a právě v tom může být i váš největší problém. Jste totiž velmi nedůvěřiví a míváte vysoké nároky, které ostatní nedokážou splnit. Získat vaše srdce a přízeň je velmi těžké. Mnozí to raději vzdají. Býváte sentimentální a toužíte po dobrém rodinném zázemí. Své sny před druhými však umně skrýváte.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 6: Iva, Hana

Jmenné číslo sedm

Toužíte proniknout do tajů vlastní duše a poznat sami sebe, pochopit svoji roli v životě. Nejste příliš majetničtí, více se upínáte k duchovním než k materiálním hodnotám. Jste většinou málo průbojní, a proto často nedokážete své životní šance plně využít. Vztahy přátelské nebo partnerské nenavazujete zrovna lehce, protože jste uzavření a také dost podezřívaví. Získat vaši lásku je pro druhé mistrovský výkon, protože jen málokdo dokáže doopravdy otevřít vaše srdce.

Jmenné číslo osm

Jste ambiciózní a zajímá vás úspěch i hmotné zajištění. Máte organizační schopnosti a dokážete vést ostatní. Je pro vás velmi důležité dosáhnout rovnováhy mezi hmotnou a duchovní rovinou. Vztahy a partnerství pro vás nemusejí být to nejdůležitější. Získat si vaši náklonnost nebývá lehké a udržet si vaši lásku ještě těžší. Jste kritičtí a neústupní, proto potřebujete mít vedle sebe někoho, kdo se vám dokáže přizpůsobit.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 8: Radka, Matouš, Luděk, Jana

Jmenné číslo devět

Jste zodpovědní a spolehliví. Jste ochotní druhým pomoci, ale zároveň jste velmi samostatní a sami pomoc od druhých neradi přijímáte. Máte rádi výzvy a nic problematického vás nedokáže odradit. Musíte ale jasně vědět, že vaše námaha se vyplatí. Jste vnímaví, vášniví a dokážete mít v lásce velkou fantazii a vynalézavost. Většinou se zajímáte o duchovní nauky a snažíte se o neustálý přísun informací. Láska je pro vás důležitá, dáváte však přednost duševní spřízněnosti před fyzickou přitažlivostí.

Autor: Věra Várady a askastrology.com

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.