Mystická kabala: S její pomocí můžete odhalit tajemství svého jména i osudu

Původ kabaly je nejasný. Podle legendy Bůh sdělil toto tajné učení Mojžíšovi na hoře Sinaj a dále bylo předáváno ústně jen zasvěceným. Je to učení o vesmíru, chaosu a hmotě. Nauka o stvoření světa i člověka.

Slovo kabala je ze slova kibel, které znamená přijmout. Kabala tedy označuje přijmout tradici, která se kdysi předávala pouze v ústní podobě. V židovském pojetí je kabalista mystik, který se zcela oddává službě Bohu, studiu a naplňování Božích přikázání. V čase vzniklo velké množství dezinterpretací a chybné ztotožňování kabaly s magií. Kabala určité magické prvky však obsahuje. Jedním z nich je permutace písmen Božích jmen – tzv. gematria. Pomocí ní můžete odkrýt tajný smysl svého jména.

Podívejte se, jaké je podle kabaly tajné poselství vašeho jména:

Jednou z částí kabaly je tzv. gematria – nauka o tajemství a vibraci čísel. Každé písmeno odpovídá určitému číslu. Podle následující tabulky si můžete spočítat osud, který vám rodiče nadělili výběrem vašeho jména.

Tabulka :

1          2          3          4          5          6          7          8          9

A         B          C          D         E          F          G         H         I

J          K          L          M        N         O         P          Q         R

S          T          U         V          W        X          Y          Z

Příklad :

D  A   N  A        N   O  V  Á

4 +1 + 5 + 1     5 + 6 + 4 +1 = 27. Toto číslo také sečteme:  2 + 7 =  9.

Háčky a čárky ve jménech počítáme jako základní písmena. Např. ř = r.

Jmenné číslo jedna

Vyznačujete se nezávislou a samostatnou povahou, rádi ve společnosti záříte, jste velice zvídaví a máte rádi změnu. Hodně dokážete získat vlastním přičiněním a máte vůdcovské vlastnosti. Ve vztazích zaujímáte dominantní pozici. Vaše srdce a city mohou ostatní získat lichotkami, nesnášíte však jakékoliv výtky nebo kritiku. Měli byste se naučit v životě stát na vlastních nohou, nebýt na nikom závislí, protože jen tak se cítíte dobře. Hledáte sebedůvěru a ve svém životě se chcete prosadit a něco dokázat.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 1: Adam, Marie, Viktorie, Naděžda, Daniela, Miroslav, Eva

Jmenné číslo dvě

Jmenné číslo dvě přináší spíše uzavřenější povahu. Možná se špatně vyrovnáváte se stresem v jakékoliv podobě a potřebujete více než ostatní mít kolem sebe pohodu. Rádi utíkáte do samoty a přírody, které vás dokážou pozitivně nabíjet. Jste estéti a v životě hledáte krásu a harmonii. Býváte přecitlivělí na jakoukoliv hrubost a negativní jednání. Od partnerství očekáváte plnou oddanost a velkou míru citu. Nemáte rádi povrchnost, takže v lásce vám nestačí jen fyzické okouzlení. Toužíte i po duševním a citovém souladu se svým protějškem.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 2: Dana, Zita, Karel

Jmenné číslo tři

Toto číslo vám přináší mentální čilost a činorodost. Jste velice tvořiví a inteligentní. Trojka je také velice družné číslo, proto také budete mít kolem sebe vždy spoustu lidí. Velice rádi diskutujete a máte rádi všechny druhy komunikace. Jste hraví, milujete zábavu. Protože společenská a komunikativní trojka je neustále v pohybu a miluje osobní svobodu a nezávislost, může mít toto číslo negativní dopad na vaše partnerství. Na druhou stranu se s vámi vaše protějšky nikdy nenudí.

Jmenné číslo čtyři

Toto jmenné číslo přináší praktickou a trochu konzervativní povahu. Jste houževnatí a pracovití. Máte dostatek fyzických sil, proto se vám doporučuje sport a pohyb pro vybití přebytečné energie. Měli byste se v životě naučit určitému nadhledu, protože vše si moc berete. Jestliže vám někdo citově ublíží, dokážete se na dlouho uzavřít. Můžete si tak kazit partnerské i přátelské vztahy. Býváte dost opatrní a není lehké získat si vaši náklonnost.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 4: Jindřiška, Linda

Jmenné číslo pět

Měli byste se naučit chápat pojem osobní svobody a měli byste pochopit, že skutečná svoboda může nastat pouze vaší vnitřní proměnou. Žádné vnější okolnosti ani druzí lidé vám k vašemu svobodnému myšlení a cítění nemohou pomoci. Jste aktivní a otevření novým myšlenkám a máte rádi stále nové zážitky. Býváte nestálí a netrpěliví a to platí i ve vztazích a partnerství. Ti, kteří se rozhodnou pro partnera s vaším jmenným číslem pět, se musí ozbrojit hojnou dávkou trpělivosti a lásky.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 5: Adéla, Amálie, Evelína, Tomáš, Petr

Jmenné číslo šest

Šestky musí více než ostatní neustále přehodnocovat svůj život, práci i vztahy s ostatními. Potřebujete cítit lásku a obdiv ostatních a také společenské i pracovní uznání. Toužíte v životě především po velké lásce a právě v tom může být i váš největší problém. Jste totiž velmi nedůvěřiví a míváte vysoké nároky, které ostatní nedokážou splnit. Získat vaše srdce a přízeň je velmi těžké. Mnozí to raději vzdají. Býváte sentimentální a toužíte po dobrém rodinném zázemí. Své sny před druhými však umně skrýváte.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 6: Iva, Hana

Jmenné číslo sedm

Toužíte proniknout do tajů vlastní duše a poznat sami sebe, pochopit svoji roli v životě. Nejste příliš majetničtí, více se upínáte k duchovním než k materiálním hodnotám. Jste většinou málo průbojní, a proto často nedokážete své životní šance plně využít. Vztahy přátelské nebo partnerské nenavazujete zrovna lehce, protože jste uzavření a také dost podezřívaví. Získat vaši lásku je pro druhé mistrovský výkon, protože jen málokdo dokáže doopravdy otevřít vaše srdce.

Jmenné číslo osm

Jste ambiciózní a zajímá vás úspěch i hmotné zajištění. Máte organizační schopnosti a dokážete vést ostatní. Je pro vás velmi důležité dosáhnout rovnováhy mezi hmotnou a duchovní rovinou. Vztahy a partnerství pro vás nemusejí být to nejdůležitější. Získat si vaši náklonnost nebývá lehké a udržet si vaši lásku ještě těžší. Jste kritičtí a neústupní, proto potřebujete mít vedle sebe někoho, kdo se vám dokáže přizpůsobit.

  • Příklady křestních jmen pod vibrací čísla 8: Radka, Matouš, Luděk, Jana

Jmenné číslo devět

Jste zodpovědní a spolehliví. Jste ochotní druhým pomoci, ale zároveň jste velmi samostatní a sami pomoc od druhých neradi přijímáte. Máte rádi výzvy a nic problematického vás nedokáže odradit. Musíte ale jasně vědět, že vaše námaha se vyplatí. Jste vnímaví, vášniví a dokážete mít v lásce velkou fantazii a vynalézavost. Většinou se zajímáte o duchovní nauky a snažíte se o neustálý přísun informací. Láska je pro vás důležitá, dáváte však přednost duševní spřízněnosti před fyzickou přitažlivostí.

Autor: Věra Várady a askastrology.com

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.