Výběr křestního jména může ovlivnit osud vašeho miminka. Nadělíte mu s ním i štěstí

Jako sudičky, které stály nad kolíbkou čerstvě narozeného dítěte a věštily mu osud, i vy můžete svému potomkovi darovat volbou jména základní energii, která ho bude provázet celým životem. Ne nadarmo se říká „nomen est omen“ neboli jméno je znamením, chcete-li osudem.

Každé křestní jméno v sobě nese energetickou vibraci, která zajímavým způsobem může doplňovat charakteristiku svého nositele. Samozřejmě pouhý výběr jména neurčuje budoucnost vašeho dítěte, ale podle numerologie, která částečně vychází z poznání čísel řeckého filozofa a matematika Pythagora a hebrejské kabaly, energie čísel má moc svými vibracemi ovlivňovat vlastnosti a charaktery všeho živého.

Podle výše zmíněných teorií se převádí jmenná abeceda v číselnou a podle ní se dá vypočítat základní energie každého křestního jména. Jak jsou na tom nejoblíbenější dívčí i chlapecká jména v České republice, mezi kterými možná právě teď vybíráte jméno pro svého potomka? Jaký osud nadělujete svému miminku spolu s jeho jménem?

Nejoblíbenější dívčí jména

Na základě statistik porodnosti za rok 2021 zveřejněných společností AGEL jsou nejoblíbenějšími dívčími jmény Eliška, Sofie, Viktorie, Julie a Amálie. Jakou v sobě nesou energii?

Eliška je chytrá, kreativní a samostatná

Jestliže jste své holčičce vybrali krásné jméno Eliška, nadělili jste jí s ním chytrost, životní optimismus, idealismus i věčnou touhu po pravdě. Elišky v životě potřebují jasnou vizi a cíl, kterému uvěří a za kterým půjdou hlava nehlava. Usilují o pravdu a nic než pravda je neuspokojí, ať už ji budou hledat v lásce, kariéře, nebo politice. Milují cestování a vyhledávají dobrodružství. Milují také fyzické výzvy. Pozor si musejí dávat na domýšlivost, sklony k panovačnosti a chaotičnosti.

  • Životní osud: Elišky patří mezi šťastlivce, v životě mohou dosáhnout úspěchu i slávy.

Sofie je přemýšlivá, hloubavá i odvážná

Jestliže uvažujete o jménu Sofie, svému potomkovi s ním nadělíte rozhodnost, přímočarost, čestnost, ale také impulzivnost a netrpělivost. Vaše holčička bude iniciativní, energická, pro druhé inspirativní. Její velkou předností bude bystrost, dokáže rychle proniknout k jádru věci. Úspěch ji bude provázet i v lásce, protože je vnitřně citlivá, něžná a jemná.

  • Životní osud: Díky svému neodolatelnému kouzlu osobnosti, vnitřní moudrosti a originalitě jí v životě leccos projde.

Viktorie je vítězná a královská

Pokud chcete své holčičce dát jméno Viktorie, nadělujete jí s ním i touhu vládnout a být první. Její jméno vibruje s energií samotného slunce. Viktorie bude zářit, bude sebevědomá, ve svých názorech rozhodná a také pořádně tvrdohlavá. Nebude snášet žádná velká omezování, musí se cítit volná. K jejím silným vlastnostem patří ctižádostivost, soběstačnost, silná vůle a odvaha. K negativním paličatost a pýcha.

  • Životní osud: jednou dole, jednou nahoře, ale vždy nakonec vítězně.

Julie je kamarádská, milá a je dítětem štěstěny

Uvažujete-li o křestním jménu Julie, vybíráte jméno s energií originality, společenskosti i přátelskosti. Julinky budou milovat dobrodružství, poznávání nových krajů i jejich mravů. Vše budou brát z té lepší stránky. Jejich životní optimismus je nakažlivý. Díky němu si do života přitáhnou mnoho dobrých přátel. Oblíbené, okouzlující, s velkou láskou ke zvířatům jsou Julie. Obvykle ale potřebují notnou dávku osobní svobody, což jejich partneři v životě nemusejí vždy chápat nebo akceptovat.

  • Životní osud: Vítězství, ale vítězství po dlouhém boji. „Koruna mága“, která je Julinkám vesmírem nadělena, není souzena každému. Jedinec pod vlivem jejích vibrací musí prokázat svoji morální hodnotu, odhodlání a čistý úmysl.

Amálie je rozpustilá, svobodomyslná a velmi kreativní

Jestliže chcete svoji holčičku pojmenovat Amálie, vězte, že budete mít doma pěkné šídlo. Neposedné, zvídavé, chytré a bystré. Amálky milují změnu, vzrušení z poznávání nových věcí, lidí, míst. Změna je jejich život. Milují pohyb, a to jak duševní, tak fyzický. Pokud jim nepřistřihnete křídla, budou šťastnými bytostmi po celý život. Jejich negativními vlastnostmi jsou neklid, netrpělivost a silná popudlivost. Když jim něco nepůjde, dají to zaručeně najevo.

  • Životní osud: Štěstí, láska a oblíbenost. Do života jim svítí královská „Lví hvězda“. Její síla přemůže všechny možné nástrahy osudu.

Charakteristiky dalších jmen si můžete přečíst zde:

Nejoblíbenější chlapecká jména

Podle statistik porodnosti za rok 2021 zveřejněných společností AGEL jsou nejoblíbenějšími chlapeckými jmény Jakub, Matyáš, Adam, Jan a Martin. Jakou v sobě nesou energii?

Jakub je odvážný, iniciativní a originální

Vybíráte pro svého chlapečka jméno Jakub? Nadělujete mu spolu s ním i rozhodnost, přímost, čestnost. Jakubové jsou rozenými vůdci i svéráznými mudrlanty. Pro druhé budou inspirativní a vždy půjdou příkladem. Jejich problémem je nedostatečné pochopení pro pomalost, chyby nebo omyly druhých. V tu chvíli dokážou být i nespravedliví. Oni sami naprosto postrádají lstivost. Proradnost, manipulace a nečestnost je budou vždy šokovat, dokud se v životě nenaučí být více opatrní.

  • Životní osud: Statečnost, energičnost, mnoho talentů. V životě dospějí k moudrosti.

Matyáš je citlivý, intuitivní a tak trochu tajemný

Pokud jste si vybrali pro svého chlapečka jméno Matyáš, nadělili jste mu zvláštní osobní magnetismus a darovali skvělou intuici. Matyášové jsou originální s mnoha uměleckými sklony. Své sny a vize dokážou přetavit do mnoha kreativních podob. Mohou být malíři, básníky, tanečníky nebo herci. Jejich originální nápady jim mohou vynést i značné jmění. Zdobí je hluboký intelektuální svět. V dětství a mládí budou hltavými čtenáři všech vzrušujících příběhů.

  • Životní osud: Nadání, které je může vystřelit až na samotný vrchol. Pohrdají konvencemi.

Adam je první

Adam byl první, je první a bude první. Pokud jste vybrali pro svého chlapečka jméno Adam, stáváte se stvořiteli i jeho jedinečného osudu. Nikdo není Adamům podobný. Sebevědomí, duchaplní a druhými respektovaní. Magneticky k sobě do života přitahují události a lidi, které si podvědomě přejí prožít nebo potkat. Koho chtějí, toho v životě mají. Vynikají velkou hloubkou charakteru, emocionální silou a v životě zásadně spoléhají jen sami na sebe.

  • Životní osud: Mocný vzestup i pád. Vše se řídí jejich přáními a skutky. V jejich jméně je obsažený ráj i vyhnání z něj.

Jan je zvěstovatel nových idejí i domácí šikulka

Pokud jste si pro své miminko vybrali jméno Jan, vybrali jste mu do života i smysl pro velké věci. Nadělili jste mu hluboký intelektuální svět. Budou ho vzrušovat informace o vzdálených světech a magneticky přitahovat vše dosud nepoznané a nové. Zvídavost, kreativita, tvořivost jsou základními vlastnostmi jména Jan. Navíc je mu nebesy darována i značná duchovní síla. Zvolíte-li lidovější přepis jména Jan a budete chlapečkovi říkat Honza, budete mít doma koumáka, který si ve světě vždycky dobře poradí.

  • Životní osud: Filozofický i praktický duch, který povede k porozumění zákonitostí světa.

Martin je vřelý, komunikativní se smyslem pro humor

Chcete-li, aby se váš chlapeček jmenoval Martin, dáváte mu spolu s tímto jménem do vínku velké nadání, smysl pro komunikaci, tvořivost a přátelskost. Měli byste vědět, že Martinové si svůj osud určují sami. Záleží jen a jen na jejich vůli, síle, chytrosti a odvaze, jak se svým životem naloží. Mohou být samotáři i hvězdami společnosti. Díky své originalitě a šikovnosti se ale vždy dokážou prosadit. V partnerských vztazích a v lásce je provází štěstí. Snad i proto, že ke svým vyvoleným přistupují přátelsky a nezmítají s nimi žádné zhoubné vášně.

  • Životní osud: Prožít užitečný a úspěšný život s mnoha přáteli po boku.

Zdroj: Autorský článek a www.numerology.com

Charakteristiky dalších jmen si můžete přečíst zde:

Sdílejte článek
Štítky láska energie jméno numerologie Česko křestní jména Agel numerologie jmen

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.