Výběr křestního jména může ovlivnit osud vašeho miminka. Nadělíte mu s ním i štěstí

Jako sudičky, které stály nad kolíbkou čerstvě narozeného dítěte a věštily mu osud, i vy můžete svému potomkovi darovat volbou jména základní energii, která ho bude provázet celým životem. Ne nadarmo se říká „nomen est omen“ neboli jméno je znamením, chcete-li osudem.

Každé křestní jméno v sobě nese energetickou vibraci, která zajímavým způsobem může doplňovat charakteristiku svého nositele. Samozřejmě pouhý výběr jména neurčuje budoucnost vašeho dítěte, ale podle numerologie, která částečně vychází z poznání čísel řeckého filozofa a matematika Pythagora a hebrejské kabaly, energie čísel má moc svými vibracemi ovlivňovat vlastnosti a charaktery všeho živého.

Podle výše zmíněných teorií se převádí jmenná abeceda v číselnou a podle ní se dá vypočítat základní energie každého křestního jména. Jak jsou na tom nejoblíbenější dívčí i chlapecká jména v České republice, mezi kterými možná právě teď vybíráte jméno pro svého potomka? Jaký osud nadělujete svému miminku spolu s jeho jménem?

Nejoblíbenější dívčí jména

Na základě statistik porodnosti za rok 2021 zveřejněných společností AGEL jsou nejoblíbenějšími dívčími jmény Eliška, Sofie, Viktorie, Julie a Amálie. Jakou v sobě nesou energii?

Eliška je chytrá, kreativní a samostatná

Jestliže jste své holčičce vybrali krásné jméno Eliška, nadělili jste jí s ním chytrost, životní optimismus, idealismus i věčnou touhu po pravdě. Elišky v životě potřebují jasnou vizi a cíl, kterému uvěří a za kterým půjdou hlava nehlava. Usilují o pravdu a nic než pravda je neuspokojí, ať už ji budou hledat v lásce, kariéře, nebo politice. Milují cestování a vyhledávají dobrodružství. Milují také fyzické výzvy. Pozor si musejí dávat na domýšlivost, sklony k panovačnosti a chaotičnosti.

  • Životní osud: Elišky patří mezi šťastlivce, v životě mohou dosáhnout úspěchu i slávy.

Sofie je přemýšlivá, hloubavá i odvážná

Jestliže uvažujete o jménu Sofie, svému potomkovi s ním nadělíte rozhodnost, přímočarost, čestnost, ale také impulzivnost a netrpělivost. Vaše holčička bude iniciativní, energická, pro druhé inspirativní. Její velkou předností bude bystrost, dokáže rychle proniknout k jádru věci. Úspěch ji bude provázet i v lásce, protože je vnitřně citlivá, něžná a jemná.

  • Životní osud: Díky svému neodolatelnému kouzlu osobnosti, vnitřní moudrosti a originalitě jí v životě leccos projde.

Viktorie je vítězná a královská

Pokud chcete své holčičce dát jméno Viktorie, nadělujete jí s ním i touhu vládnout a být první. Její jméno vibruje s energií samotného slunce. Viktorie bude zářit, bude sebevědomá, ve svých názorech rozhodná a také pořádně tvrdohlavá. Nebude snášet žádná velká omezování, musí se cítit volná. K jejím silným vlastnostem patří ctižádostivost, soběstačnost, silná vůle a odvaha. K negativním paličatost a pýcha.

  • Životní osud: jednou dole, jednou nahoře, ale vždy nakonec vítězně.

Julie je kamarádská, milá a je dítětem štěstěny

Uvažujete-li o křestním jménu Julie, vybíráte jméno s energií originality, společenskosti i přátelskosti. Julinky budou milovat dobrodružství, poznávání nových krajů i jejich mravů. Vše budou brát z té lepší stránky. Jejich životní optimismus je nakažlivý. Díky němu si do života přitáhnou mnoho dobrých přátel. Oblíbené, okouzlující, s velkou láskou ke zvířatům jsou Julie. Obvykle ale potřebují notnou dávku osobní svobody, což jejich partneři v životě nemusejí vždy chápat nebo akceptovat.

  • Životní osud: Vítězství, ale vítězství po dlouhém boji. „Koruna mága“, která je Julinkám vesmírem nadělena, není souzena každému. Jedinec pod vlivem jejích vibrací musí prokázat svoji morální hodnotu, odhodlání a čistý úmysl.

Amálie je rozpustilá, svobodomyslná a velmi kreativní

Jestliže chcete svoji holčičku pojmenovat Amálie, vězte, že budete mít doma pěkné šídlo. Neposedné, zvídavé, chytré a bystré. Amálky milují změnu, vzrušení z poznávání nových věcí, lidí, míst. Změna je jejich život. Milují pohyb, a to jak duševní, tak fyzický. Pokud jim nepřistřihnete křídla, budou šťastnými bytostmi po celý život. Jejich negativními vlastnostmi jsou neklid, netrpělivost a silná popudlivost. Když jim něco nepůjde, dají to zaručeně najevo.

  • Životní osud: Štěstí, láska a oblíbenost. Do života jim svítí královská „Lví hvězda“. Její síla přemůže všechny možné nástrahy osudu.

Charakteristiky dalších jmen si můžete přečíst zde:

Nejoblíbenější chlapecká jména

Podle statistik porodnosti za rok 2021 zveřejněných společností AGEL jsou nejoblíbenějšími chlapeckými jmény Jakub, Matyáš, Adam, Jan a Martin. Jakou v sobě nesou energii?

Jakub je odvážný, iniciativní a originální

Vybíráte pro svého chlapečka jméno Jakub? Nadělujete mu spolu s ním i rozhodnost, přímost, čestnost. Jakubové jsou rozenými vůdci i svéráznými mudrlanty. Pro druhé budou inspirativní a vždy půjdou příkladem. Jejich problémem je nedostatečné pochopení pro pomalost, chyby nebo omyly druhých. V tu chvíli dokážou být i nespravedliví. Oni sami naprosto postrádají lstivost. Proradnost, manipulace a nečestnost je budou vždy šokovat, dokud se v životě nenaučí být více opatrní.

  • Životní osud: Statečnost, energičnost, mnoho talentů. V životě dospějí k moudrosti.

Matyáš je citlivý, intuitivní a tak trochu tajemný

Pokud jste si vybrali pro svého chlapečka jméno Matyáš, nadělili jste mu zvláštní osobní magnetismus a darovali skvělou intuici. Matyášové jsou originální s mnoha uměleckými sklony. Své sny a vize dokážou přetavit do mnoha kreativních podob. Mohou být malíři, básníky, tanečníky nebo herci. Jejich originální nápady jim mohou vynést i značné jmění. Zdobí je hluboký intelektuální svět. V dětství a mládí budou hltavými čtenáři všech vzrušujících příběhů.

  • Životní osud: Nadání, které je může vystřelit až na samotný vrchol. Pohrdají konvencemi.

Adam je první

Adam byl první, je první a bude první. Pokud jste vybrali pro svého chlapečka jméno Adam, stáváte se stvořiteli i jeho jedinečného osudu. Nikdo není Adamům podobný. Sebevědomí, duchaplní a druhými respektovaní. Magneticky k sobě do života přitahují události a lidi, které si podvědomě přejí prožít nebo potkat. Koho chtějí, toho v životě mají. Vynikají velkou hloubkou charakteru, emocionální silou a v životě zásadně spoléhají jen sami na sebe.

  • Životní osud: Mocný vzestup i pád. Vše se řídí jejich přáními a skutky. V jejich jméně je obsažený ráj i vyhnání z něj.

Jan je zvěstovatel nových idejí i domácí šikulka

Pokud jste si pro své miminko vybrali jméno Jan, vybrali jste mu do života i smysl pro velké věci. Nadělili jste mu hluboký intelektuální svět. Budou ho vzrušovat informace o vzdálených světech a magneticky přitahovat vše dosud nepoznané a nové. Zvídavost, kreativita, tvořivost jsou základními vlastnostmi jména Jan. Navíc je mu nebesy darována i značná duchovní síla. Zvolíte-li lidovější přepis jména Jan a budete chlapečkovi říkat Honza, budete mít doma koumáka, který si ve světě vždycky dobře poradí.

  • Životní osud: Filozofický i praktický duch, který povede k porozumění zákonitostí světa.

Martin je vřelý, komunikativní se smyslem pro humor

Chcete-li, aby se váš chlapeček jmenoval Martin, dáváte mu spolu s tímto jménem do vínku velké nadání, smysl pro komunikaci, tvořivost a přátelskost. Měli byste vědět, že Martinové si svůj osud určují sami. Záleží jen a jen na jejich vůli, síle, chytrosti a odvaze, jak se svým životem naloží. Mohou být samotáři i hvězdami společnosti. Díky své originalitě a šikovnosti se ale vždy dokážou prosadit. V partnerských vztazích a v lásce je provází štěstí. Snad i proto, že ke svým vyvoleným přistupují přátelsky a nezmítají s nimi žádné zhoubné vášně.

  • Životní osud: Prožít užitečný a úspěšný život s mnoha přáteli po boku.

Zdroj: Autorský článek a www.numerology.com

Charakteristiky dalších jmen si můžete přečíst zde:

Sdílejte článek
Štítky láska energie jméno numerologie Česko křestní jména Agel numerologie jmen

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.