Celebrity

21. října 2022 19:40

Vanesa Havlíková

Vojta Dyk si s manželkou Táňou prožili peklo. Zánět mozku a myšlenky na nejhorší

Zpěvák a herec Vojtěch Dyk (37) a jeho manželka herečka Tatiana Dyková (44) mají už více než tři roky od svatby a pár společně tvořili již několik let před tím. Přestože se může zdát, že je jejich vztah jen růžový, těmi nejtěžšími chvílemi si už prošli. Po pár měsících vztahu totiž herečka vážně onemocněla a všechno tak bylo pouze na zpěvákovi.

Začátky každého vztahu bývají obvykle těmi nejhezčími a každý by si přál aby jen tak neskončily. To ale neplatí u manželů Dykových. Pouze čtyři měsíce poté, co spolu začali chodit, Tatianu postihl vážný zánět mozkových blan. „To nás na půl roku zcela vypnulo,“ prozradil v otevřeném rozhovoru pro Blesk TV magazín.

S Tatianou, rozenou Vilhelmovou, se do sebe zamilovali v roce 2010 během zkoušení divadelní hry Bláznivý Petříček. Vilhelmová v té době byla ještě vdaná za producenta Pavla Čecháka, s nímž měla dva syny, Františka a Cyrila. Když spolu začali randit, nikdo jim moc šancí nedával. Čas ale ukázal, že se jednalo o osudové spojení. O sedm let starší herečka Vojtu okouzlila a on zase ji. Skvěle se doplňují a již několik let tvoří dokonalý pár.

I nemoc může mít léčivé účinky

„Provedlo nás to takovým těžkým obdobím, i když jsou na světě samozřejmě horší věci, lidi přijdou o nohy, mají rakoviny a tak dále. Ale v tu chvíli neexistuje horší věc, než kterou právě prožíváte,“ zavzpomínal Dyk na jedny z nejtěžších chvil, které si s manželkou prožil.

„Teďka už ale říkám, že to byl nejkrásnější dárek, který jsme mohli od života dostat. Je dobrý na to nahlížet tak, že to kvůli něčemu přišlo, pak vás to může posunout a ta nemoc má léčivý účinky,“ dodal herec během otevřeného rozhovoru pro Blesk TV magazín.

I když je Vojta Dyk skvělý manžel, jeho žena Tatiana si na něj přece jen postěžovala:

Napjaté vztahy v rodině

Vážná choroba, kterou herečku postihla, narovnala vztahy v celé rodině a všechny to přimělo mezi sebou více komunikovat. „Najednou jsem zjistil, že chci, aby se věci v mým životě řídily podle mě a ne podle toho, kdo zrovna chce,“ přiznal Vojta. Pro všechny to byly opravdu těžké chvíle. Zpěvák si nejdřív myslel, že je to nemožné… Ženu měl v nemocnici, nevěděl, co s ní bude dál. Do toho rekonstruovala byt a taky musel začít komunikovat s Pavlem, tatínkem jejich synů.

Táňa má s Dykem devítiletého Lojzíka a z předchozího vztahu s producentem Pavlem Čechákem (47) ještě dva syny Františka (17) a Cyrila (14). Zpočátku panovala mezi oběma tatínky nevraživost, ale právě nemoc Tatiany je více sblížila.

Nezvládla si ukrojit ani chléb

Nemoc, kterou herečku postihla byla opravdu velmi vážná. Jednu dobu jí dokonce hrozilo, že už nikdy nevstane z postele. „Jen jsem ležela, koukala do stropu a přemítala: Co se mnou bude?,“ manželku Vojtěcha bolela hlava, mozek a celá mícha v páteři.

„Nedokázala jsem ani ukrojit chleba, tak jsem byla unavená! Nebyla jsem schopna být s dětmi ani pět minut, postarat se o ně. Frekvence jejich pohybů, hlasy, to všechno bylo strašně náročné. Kdykoliv jsem se rozčílila, jako bych si dala herdu přímo do mozku,“ svěřila se Blesku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.