Vyživování pleti je naprostý základ zdravé pokožky. Jak se může projevovat nedostatečná výživa?

Pokožka je stejně jako kterýkoliv jiný orgán v našem těle extrémně závislá na tom, jaké přijímá látky a jak moc je vyživovaná vším, co potřebuje pro optimální fungování. Přitom vyživování pokožky není ani zdaleka jednoduchou záležitostí.

Důvodem je hlavně fakt, že pokožka potřebuje pro stoprocentní nasycení poměrně dost velké množství různých živin a vitamínů, které mohou silně ovlivňovat to, jakým způsobem funguje. Proto se podíváme konkrétně na vyživování detailněji v rámci dnešního článku.

Vitamínová klasika nás nikdy nemine

Vitamíny, vitamíny, vitamíny. To nejspíš většina z nás poslouchá už od dětství nejen kvůli pleti, ale kvůli kompletnímu organismu. Pravdou je, že vitamínové komplexy mají vliv na dílčí  procesy v našem těle, ale pokud sečteme celou řadu efektů, tak jsou najednou naprosto nepostradatelné. V rámci pokožky jsou přitom extrémně podstatné hlavně vitamíny C a E, které napomáhají tvorbě pigmentu a vázání vody. Pomoci mohou krémy s vitamínem E nebo C, které mohou pomoci čelit lokálním nedostatkům ve vyživování.

Minerály a stopové prvky důležité pro pokožku

Vitamíny přijímáme v rámci naší stravy ve velmi malém množství, které se mnohdy rovná miligramům na den. Ještě menší množství přijímáme podobných prvků - minerálů. Samotné minerály jsou pro naše tělo tak moc podstatné proto, že se spojují v hlubších orgánech a krvi s prvky přirozeně se vyskytujícími v našem těle. Například kvalitní minerální make-up tak může způsobit to, že nám bude mizet začervenání pokožky díky ideálnímu prokrvování tkání.

Jak se projevuje nevyživovaná pleť?

Špatně vyživovaná pleť se může projevovat opravdu velkým množstvím různých vlivů. Hlavním vlivem, který můžeme pozorovat, přitom na sto procent bude snižování viskozity pleti, její časté maštění nebo zarudnutí. To sice univerzálně řeší krémy na unavenou pleť, ale jsou jenom dočasným řešením. Mnohem důležitější je podle konkrétních projevů zjistit, jaké stopové prvky a vitamíny nám chybí. Následně pak pomocí kosmetických prostředků a výživy stačí zvýšit jejich příjem a tělo už dobře bude vědět, jak s nimi naložit.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.