Celebrity

27. listopadu 2023 12:50

David Laštovka

Yvetta Kornová propadla alkoholu i drogám. Život mi zachránily děti, přiznala

Yvetta Kornová se vdala. Pár oddával režisér Magnusek

Yvetta Kornová, která slaví 62. narozeniny, se stala hereckou hvězdou už jako malá. Předpovídali jí velkou budoucnost, pak ale zažila bolestný pád až na pomyslné dno. Propadla drogám a alkoholu, kvůli čemuž jí tehdy úřady odebraly i všechny děti. Jak se jí daří dnes?

Yvetta Kornová pochází ze slavného uměleckého rodu. Je nejmladší ze čtyř sourozenců. Všichni pokoušeli štěstí v showbyznysu, nejdále to dotáhla ona a její bratr Jiří Korn. První film natočila už v deseti letech, když si zahrála v komedii pro děti i dospělé Šest medvědů s Cibulkou.

Přestože ji produkce objevila náhodou ve škole a musela jako ostatní děti absolvovat konkurz, ze všech stran slýchávala, že roli získala díky svému bratrovi Jiřímu. „V pubertě, v těch patnácti letech, nastal zlom a začala jsem to strašně těžce nést,“ svěřila se Yvetta v pořadu 13. komnata.

Čtěte také: Nečekané setkání Yvetty a Kateřiny Kornové. Naposledy se viděly před dvaceti lety

Před kamerou se osvědčila a stala se žádanou dětskou herečkou. Následovaly filmy Přijela k nám pouť, Můj brácha má prima bráchu, Co je to s tebou, Lenko?, Housata, Pozor, vizita!, Matěji, proč tě holky nechtějí? a řada dalších. To, že za slávu vděčí protekci, ovšem slýchávala neustále. Bojovat se proti tomu snažila svérázným způsobem. „Chodila jsem špinavá, roztrhané kalhoty... Abych bráchovi dělala ostudu. Všichni mi předkládali, že mě někam dostal, že mi ke všemu pomohl, ale nebyla to pravda,“ líčila herečka.

Děti mi zachránily život, tvrdí

Na konzervatoř se dostala až napodruhé a nakonec ji nedostudovala. Odešla na začátku druhého ročníku. „Uzavřela jsem se sama do sebe a pila jsem s přemírou. Když jsem netočila, zavírala jsem se doma a jenom pletla svetry, strašně dlouhé svetry, dívala se na televizi a chlastala. Ten alkohol pro mě znamenal otupění, abych ten den nějak přežila,“ přiblížila Yvetta.

Mohlo by vás zajímat: Dostali se z úplného dna. 7 celebrit, které zvítězily nad drogami či alkoholem

Začala navíc užívat tvrdé drogy. V té době už byla matkou tří malých dětí – Kateřiny, Terezy a Jana, které jí úřady kvůli její závislosti odebraly. Do péče je dostala její sestra Tamara. Právě díky dětem se Yvetta dokázala svých démonů zbavit. „Děti mi tenkrát zachránily život. Kdybych je neměla, už bych tu dneska nebyla, protože bych se zničila,“ přiznala.

S manželem si i po svatbě vyká

Se závislostí v dalších letech bojovala ještě několikrát, jeden čas dokonce žila jako bezdomovec. Nyní se ale zdá, že nabrala konečně správný směr. Režisér Jiří Magnusek jí dal druhou šanci a začal ji obsazovat do svých filmů a seriálů. A daří se jí také v soukromí. Letos v létě se vdala za novináře a spisovatele Josefa Petrů.

Přečtěte si: Tomáš Magnusek dal před kamerou Yvettě Kornové druhou šanci. Byl to risk, přiznává

„Jejich příběh lásky je úžasný. Josef si Yvettu v podstatě vysnil. Před téměř třiceti lety, když byl ženatý, byl do ní platonicky zamilovaný a řekl jí, že si ji jednou stejně vezme. Yvetta mu tehdy odpověděla, že je ošklivý a že k tomu nikdy nedojde. Pro Josefa je to splněný sen. Držím jim oběma palce, ať jim to v manželství klape a jsou šťastní a spokojení,“ prozradil webu Prima Ženy režisér Tomáš Magnusek. Zajímavostí je, že si Yvetta s Josefem i po svatbě vykají. Žijí poklidně poblíž města Náchod, kde jim společnost dělá osm koček a dvě ovce.

Sdílejte článek
Štítky drogy alkohol hvězda rodina film manželství bezdomovec závislost svatba herečka děti Jiří Korn Yvetta Kornová Jiří Magnusek Josef Petr

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.