Celebrity

17. září 2023 06:15

David Laštovka

Tomáš Magnusek dal před kamerou Yvettě Kornové druhou šanci. Byl to risk, přiznává

Yvetta Kornová se vdala. Pár oddával režisér Magnusek

Herec a režisér Tomáš Magnusek, který je původním povoláním učitel, si plní své sny. Před kamerou dává přednost hereckým legendám v seniorském věku i zapomenutým hercům. Patří mezi ně také Yvetta Kornová, někdejší herecká hvězda, jejíž nadějně rozjetou kariéru zastavila závislost na drogách a alkoholu. Nejen o spolupráci se sestrou zpěváka Jiřího Korna v rozhovoru pro web Prima Ženy promluvil.

Do svých filmů často obsazujete herecké legendy v seniorském věku i tak trochu zapomenuté herce. Můžete přiblížit, kdo všechno z této kategorie si ve vašich filmech již zahrál?

Ano, máte pravdu. Herecké legendy jsou pro mě opravdu klíčové. Jsem trochu „úchylný“ na starší herce. I když točím seriál o mladých, tak tam chci v dalších rolích herecké bardy. Mluvím o seriálu Společně sami, který točíme teď několik let. Je to seriál o mladých lidech. Třináct příběhů podle skutečných událostí. A přesto v něm hrají Dana Syslová, Zlata Adamovská, Ivan Vyskočil, Jana Krausová a řada dalších. To samozřejmě nejsou zapomenutí herci. Naopak ve filmech Pamětnice a Školní výlet se objevila řada umělců, kteří dlouho netočili - Miloš Nesvadba, Miriam Kantorková, Antonie Hegerlíková, Jaroslav Čejka a řada dalších.

Jak se vám daří herecké legendy, které už dlouhá léta netočily, přemluvit?

Na začátku to bylo těžké. Samozřejmě. Nikdo mě neznal. Až později se mi podařilo prosadit. I když na druhou stranu některé filmy stoprocentně povedené nejsou a zaškatulkovali mě, takže všechny získat nedokážu. Opravdu reagují různě. Některé jsem chvíli přemlouval. Například Jiřího Lábuse do Kluků z hor či Reginu Rázlovou do Modelek s.r.o., díky tomu se znovu vrátila k filmu.

Na kterého herce, či herečku jste nejvíce pyšný, že si ve vašem filmu zahrál?

Nedokážu říci. Potkal jsem za těch patnáct let tolik osobností. Vážím si všech setkání. Samozřejmě je řada lidí, jako Martin Dejdar, Libuše Šafránková, Libuše Švormová, Jan Tříska, Josef Abrhám, kteří se postupně stali mými přáteli. Nově i řada dalších mladších kolegů. Z každého herce mám radost. Každý pro mě byl nějakým zážitkem. Někdy horším, někdy lepším.

Díky vám se po dlouhých letech před kamerou objevila i Yvetta Kornová. Jak jste si na ni vzpomněl? Neobával jste se její minulosti? Nebyl to tak trochu risk?

Byl to risk. Ze začátku jsem opravdu měl obavy, zda přijede na plac, jak s ní budu jednat. Opravdu jsem měl strach. Točila ten den s Jiřím Krytinářem a Ivo Niederlem. Šli po schodech nahoru do lokace. Měla tehdy nějakou bolístku na hlavě, ale ještě měla vlasy. Měla už hrb a já na ně koukal a říkal všem třem: "Tak vítejte, vy moje..... ", nevěděl jsem, jak tu větu ukončit a ona najednou: " Vy moje zrůdičky." A tím náš vztah začal. Do dnešního dne jsme přátelé a já si toho moc vážím.

Jaká s ní byla spolupráce?

Zranitelná, ale skvělá. Yvetta Kornová je nedoceněná a hlavně hodně upřímná a pracovitá herečka. Mám ji moc rád. Je to velmi milá duše, která je samozřejmě svými životními zkušenostmi zlomená, popraskaná, ale o to je upřímnější.

Yvettu Kornovou jste dokonce teď v létě oddával (video v úvodu článku). Jak k tomu došlo?

Ano, oddával. Já jsem v Náchodě v radě města a v zastupitelstvu a oddávám, případně dělám vítání občánků, proto mě Yvetta, která žije v nedaleké Velké Jesenici, kde jsem dokonce učil v základní škole herectví, oslovila. Upřímně, moje oddávání tady bylo asi jako když Krampol oddával Vémolu. Bylo to neoficiální. Oficiálně byli oddáni o den dříve starostou Velké Jesenice.

Před pár lety jste razantně zhubnul, za necelý rok sedmdesát kilogramů. Jak se vám to podařilo? Jakou dietu byste doporučil?

Pohyb. Ten je klíčový. Každý den ujít minimálně 10 000 kroků, dále pak přerušovaný půst. 16 hodin nejíst a 8 ano. Přerušovaný půst mi pomáhá nejvíce. Dále pak omezit všechny moje kokina - čokolády, burgery a jiné. To mi ovšem moc nejde. Neumím si to odpustit. Já totiž nekouřím, nikdy jsem neměl cigaretu v puse. Nepiju alkohol, kávu, neberu drogy. Jen jídlo. Jídlo je moje největší slabost.

Jak jste na tom s váhou nyní? Nedostavil se takzvaný jojo efekt?

Teď mám o třicet kilo více, než jsem měl po tom hubnutí. Takže jsem pořád 45 kilo mínus od roku 2020. Ale i tak bych se chtěl dostat zpět na těch 99 až 109 kilo. To mi bylo nejlépe. Takže ano, jojo efekt se dostavil. Bohužel.

Vystudoval jste evangelickou akademii, poté obor speciální pedagogika a začal pracovat jako učitel. Jak jste se dostal k režii?

Jen jsem si splnil sen. Ale upřímně, já jsem režisér být nechtěl, hlavně herec. Hrát, to mě nejvíce baví.

Během filmařské kariéry jste natočil téměř dvacet filmů a seriálů, na jaký jste nejvíce pyšný?

Každý film je jiný. Každý film je jako moje dítě. Některé se povede více, některé méně. Osobně mám nejraději seriál Stopy života a Kluci z hor. A teď samozřejmě Společně sami, který jsem dělal s Gaby Sittovou. Na reakce na tento projekt se velmi těším.

Co vás po pracovní stránce čeká v nejbližší době?

Herectví. To mě opravdu skutečně baví nejvíce. Po nominaci od kritiků za snímek Shoky & Morthy začínám hrát. Teď točím pohádku s režiséry Schmidtem a Studničkovou - Lucie a Mikuláš z kouzelné čtvrti. Krásnou poetickou pohádku nejen pro děti. Dále se pracovně věnuji činnosti, kterou o mně málokdo ví. V Náchodě vedu sociální službu Společné cesty, která poskytuje osobní asistenci. V podstatě je to domácí péče. Tedy chodíme do přirozeného prostředí lidí, kteří potřebují pomoc. Senioři, ale i děti ve školách. I já chodil v poslední době k lidem. To si myslím, že má opravdu smysl.

Yvetta Kornová se nedávno vdala. Pár oddával právě Tomáš Magnusek. Na video ze svatby se můžete podívat v úvodu článku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.