Celebrity

16. října 2022 15:10

redakce Prima Ženy

Z manžela Alice Nellis se stal řezník. Svým způsobem je to umění, říká režisérka

7 Pádů Honzy Dědka (39) - Muž Alice Nellis se učí na řezníka

Režisérka Alice Nellis (51) se v talkshow Honzy Dědka rozpovídala o tom, jaká je během natáčení filmu práce se zvířaty a se kterými se jí pracovalo nejhůř. Prozradila také, proč se její manžel rozhodl, že kromě profese kameramana si osvojí i tu řeznickou.

Alice Nellis, rozená Rychetníková, je překladatelka, muzikantka, internetová designérka, ale nejlépe známá je jako scenáristka a režisérka. Její manžel je kameraman, a tak se oba pohybují v umělecké sféře. Rozhodli se ale, že je dobré se naučit i něčemu jinému.

Smrt s láskou a úctou

Že se kameraman nemůže stát řezníkem? Pravý opak dokázal podle Alice Nellis její manžel, který se rekvalifikoval. V jejich domácnosti tak frčí vepřové dobroty, o jejichž původu už by strávníci snad ani lépe informovaní být nemohli.

„V určité době jsme usoudili, že kromě uměleckých pofidérních profesí je dobré mít nějaký základ. Já předu, pletu a háčkuju a můj muž se rozhodl být řezníkem. Chováme prasata a pro něj bylo důležité, abychom tomu praseti uměli co nejčistším způsobem život ukončit,“ řekla Alice Nellis v 7 pádech Honzy Dědka.

V masném průmyslu se se zvířaty mnohdy nepracuje zrovna eticky a právě ke klidnému životu a následně k jeho bezproblémovému ukončení režisérka a její manžel přihlíželi, když si prasata pořídili. „Svým způsobem je to umění. A myslím si, že i pro to zvíře je rozdíl, jestli projde předtím, než ho sníme, stresem, nebo jestli žije do poslední chvíle tam, kde je spokojený, a pak k němu přijde člověk, který ho má rád, a s láskou a úctou… udělá, co je potřeba,“ vysvětlila Nellis.

S koněm se domluvíte, s ptáky ne

Alice Nellis režírovala pohádku Sedmero krkavců a takové natáčení se bez zvířat neobejde. S některými z nich je ale spolupráce značně složitější než s jinými. Některá prostě jen občas neposlechnou, ale jiná zlomyslně útočí.

„Zlatý kůň, s ním se nějak domluvíte, s ptáky se nedomluvíte. I když jsem měla perfektní tým lidí, kteří je připravovali. Dají se na něco vycvičit, ale je to trošku neovladatelná entita. Tam byly chvíle, kdy přistávali na kameramanovi, klovali ho do hlavy. Měla jsem Matěje – manžela – úplně poklovaného,“ zasmála se režisérka.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.