Z Romana Zacha se stal kutil. Prodloužil si postel, k maringotce mu chybí řetízkáč

7 pádů Honzy Dědka (38) - Roman Zach plánuje život v maringotce

Herec Roman Zach (49) se během rozhovoru s Honzou Dědkem (50) rozpovídal o své nové vášni, kterou je kutilství. Částečně se odstěhoval z Prahy, aby žil na faře, kde je zapotřebí práce, u které věří, že ji dokáže zastat. Jeho manželka ale z výsledků zrovna nadšená není. Promluvil také o tom, proč si pořídil maringotku.

Rodák z Ústí nad Labem Roman Zach, původně student střední průmyslové školy stavební, je oblíbený herec a absolvent DAMU. Mimo jiné také skládá scénickou hudbu a je otcem dvou dětí, Agáty a Prokopa. Ve volném čase se v poslední době věnuje také kutilství.

Domácí kutění

Roman Zach, jehož nedávná postava architekta v seriálu Hvězdy nad hlavou hledala na venkově své kořeny, se s reálnou rodinou částečně přestěhoval na faru. Ta je ideálním únikem od ruchu velkoměsta ve chvílích, kdy ho v něm zrovna nedrží pracovní povinnosti. Spíš než za odpočinkem tam jezdí kvůli vylepšování svého víceméně víkendového obydlí, profesionál v oboru stavebnictví a truhlářství z něj však zřejmě nebude.

„Moje žena je výtvarnice a scénografka, takže má velmi vytříbený výtvarný vkus. Tam to první padá vždycky na zem, ta moje spontánní radost z vyrobeného stolu, který sice trošku plave... Ona mi řekne: ‚No tak si to necháme vyrobit, Romane, vždyť to nevadí.‘ Po dvou dnech tvrdé práce,“ řekl herec v rozhovoru s Honzou Dědkem, který uvidíte na Primě v úterý večer.

Když už dopředu počítá s tím, že se jeho manželce výtvor líbit nebude, vymyslí pro něj jiné využití. „Máme atributy různě po zahradě. Co měl být původně stůl, je deska, která něco zakrývá, a tak. Ten stůl nebyl do obýváku, ten měl být do stodoly. A teď schovává takový ošklivý hydrant. Vypadá to ale dobře,“ zasmál se v 7 pádech Honzy Dědka.

Roman Zach patří mezi nejvyšší české herce, měří více než dva metry. Položit se do vany a natáhnout nohy je něco, o čem by si mohl nechat jen zdát. Když si tedy pořídil nové letní obydlí, musel být kreativní. „Pořídili jsme takovou starou maringotku a já jsem si tam třeba prodloužil postel, abych se vešel. Byl jsem sám dva dny, koupil jsem si hranoly a bylo to hezké. Pak jsem to vyfotil, poslal své ženě a ona, že to je nádherné. Na to jsem pyšný,“ pronesl hrdě.

Léto na vodě

Zahraniční dovolená láká leckoho, pro některé rodiny ale není nad odpočinek v českých luzích a hájích. Během letošních prázdnin tak herce s manželkou a dětmi napadlo, že pořídit si malé místo ideální pro nocleh na břehu řeky nebo rybníka je dobrá investice. Kam obydlí umístí, to je stále otázkou.

„My jsme kousek léta strávili na lodi a jezdili jsme kolem obytňáků a karavanů přímo u břehu. Říkali jsme si, že to je taky hezké – vylézt, chytit si rybu, nastoupit do člunu a někam si zajet... Zároveň je to alternativní bydlení, že je člověk soběstačný. Tak jsme si pořídili maringotku, ale ještě nemáme místo,“ připustil Roman Zach.

Nové obydlí Zachových připomíná taková, která lze dodnes spatřovat na poutích. Nabízí se tak i možnost přivýdělku. „Ta maringotka je hezká. Není to novostavba, jak se to teď dělá, fakt je na staré ojnici, zateplená. Vypadá ale, že si k tomu ještě musím pořídit řetízkáč,“ zažertoval herec.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.