Celebrity

30. srpna 2023 05:30

David Laštovka

Zdeněk Řehoř prožil románek s Jiřinou Švorcovou. Zlomila mu srdce, vlastní děti neměl

Zdeněk Řehoř, od jehož narození uplynulo 103 let, patřil k nejtajemnějším českým hercům. Své soukromí si pečlivě střežil a nemluvil o něm ani před svými kolegy. Přesto se několik pikantností z jeho života ven dostalo.

Herec Zdeněk Řehoř před kamerou ztvárnil desítky filmových a seriálových rolí. Nejvíce ho proslavil komediální seriál Taková normální rodinka nebo postava hajného v Krkonošských pohádkách. Působil jako velmi plachý, stydlivý muž. Během života se stačil oženit dvakrát. První manželství s Věrou Krpálkovou příliš šťastně nedopadlo. Rozváděli se už po dvou letech. Až s druhou ženou Janou Semrádovou mu to vydrželo do konce života. Vlastních potomků se nedočkali, proto si adoptovali dceru Žandu, o kterou se herec láskyplně staral a brával ji s sebou do divadla, občas i na natáčení.

Se Švorcovou se do sebe zamilovali v divadle

Jak po jeho smrti vyšlo najevo, své manželce byl nevěrný. Herečka Jiřina Švorcová v autobiografické knize Žena za pultem přiznala, že v době, když byl ženatý a ona vdaná, byli milenci. „Zamilovali jsme se, když jsme spolu hráli ve hře Neznámá hvězda. Byla to nádherná láska, a dokonce jsem se k ní tenkrát přiznala i svému manželovi Jindrovi. Řekla jsem mu, že se chci rozvést, protože mám ráda jiného. Byl to jeden z nejstrašnějších momentů, které jsem prožila. On se ale zachoval velice moudře. Nechal mě, aby to odeznělo,“ napsala ve svých pamětech.

Čtěte také: Mrazivý osud Jiřiny Švorcové a Josefa Langmilera. Zemřeli v tomtéž věku i ve stejný den

Když pak Řehořovi dala košem, milostný poměr s ním ukončila a vrátila se ke svému muži, těžce to nesl a začal ji nenávidět. „Zdeněk mi to nikdy neodpustil. Z jeho strany to bylo velice vážné, chtěl si mě vzít. A když jsem se potom rozvedla kvůli Jirkovi Valovi (český herec, pozn. red.), už vůbec mi to nemohl odpustit,“ vzpomínala herečka.

Zdeněk Řehoř, rodák z Jičína, pro svůj nevšední herecký styl ve filmech představoval obvykle plaché hrdiny. Před kamerou se objevil ve více než 60 snímcích. Jeho divadelní kariéra je nejvíce spojena s Divadlem na Vinohradech, kde působil 44 sezon. Ve volném čase rád jezdíval na chalupu v Kytlici, kde jeho sousedy býval například Miroslav Horníček nebo Vlastimil Brodský. Ze světa odešel tiše a nenápadně, stejně jako po celou dobu žil. Zemřel 8. listopadu 1994 ve věku 74 let.

Prohlédněte si zákulisí Divadla na Vinohradech, kde Zdeněk Řehoř působil většinu života:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.