Celebrity

9. června 2022 12:50

David Laštovka

Zdeněk Žák ulovil nejkrásnější českou herečku. Proč jim manželství nevyšlo?

První manželkou herce Zdeňka Žáka, který slaví 70. narozeniny, byla jedna z nejkrásnějších českých hereček Jorga Kotrbová. Tu nejvíce proslavily pohádky Zlatovláska nebo Honza málem králem, kde hrála princezny. Měli spolu dvě děti, nakonec se ale rozvedli.

Zdeněk Žák se s Jorgou Kotrbovou, která už v té době měla dceru Tamaru, seznámil během společného divadelního angažmá. Zamilovali se do sebe, vzali se a měli spolu dvě děti: dceru Julii a syna Václava. Po pěti letech však přišel rozvod. Jak zpětně zavzpomínal Zdeněk Žák, žárlivost v tom prý nebyla. „Jorga byla nádherná, skvělá žena, ale k žárlení mi nedávala záminku. Jen nám to prostě nevyšlo,“ svěřil se v rozhovoru pro deník Aha!

Až druhé manželství s učitelkou v mateřské škole Zuzanou, která měla mimochodem stejné povolání jako jeho maminka, se ukázalo jako šťastné.

Vyženil s ní dvě děti a společně si pořídili ještě jedno miminko, dceru Zuzanu. Ta pokračuje ve Zdeňkových stopách, vystudovala konzervatoř a stala se z ní herečka. Ztvárnila například jednu z hlavních rolí v pohádce Když draka bolí hlava, kde si zahrála s Karlem Gottem.

Rozdíly mezi vyženěnými a vlastními dětmi nedělal

Přestože během dvou manželství Zdeněk Žák vyženil tři děti, rozdíly mezi nimi nikdy nedělal. „Když jsem s Jorgou Kotrbovou vyženil první dceru Tamaru, která teď mimochodem hraje divadlo ve Zlíně, tak jí bylo asi jedenáct let a do té doby žádného tátu nepoznala. Byl jsem její první táta a vycházeli jsme spolu normálně. Měli jsme ještě dceru a syna, ale vůbec jsem Tamaru nebral tak, že by nebyla moje. Když jsem se oženil podruhé, holkám bylo málo, ta starší šla teprve do první třídy. Přijal jsem je za své,“ uvedl pro Deník.cz.

Zdeněk Žák o farmaření:

Vlastním potomkům prý neměl nikdy tendenci nadržovat. „Naopak jsem třeba nejmladší dceru Zuzanu vychovával tak, aby si nemyslela, že je něco víc. Všechny dcery spolu vycházejí výborně. Už to nejsou děti. Já je vedl k tomu, aby měly i nějaké klukovské dovednosti. Umí rozdělat oheň a tak podobně,“ dodal herec, který se před sedmadvaceti lety rozhodl přestěhovat z Prahy na vesnici u Českého Brodu.

„Když jsem začal chodit se svou současnou ženou, ta už měla dvě dcery, které trpěly na alergie, tak jsme prodali byt a koupili si baráček na čerstvém vzduchu. A tak nás to chytlo, že už v Praze ani být nemůžeme. Máme koně, o které se stará moje žena, protože mně už ubývá sil. Ale miluju psy. Také jsem začal včelařit. Mám pět včelstev. Snažím se pěstovat rostliny, které včelám prospívají, takže mám takovou staročeskou zahradu,“ popsal Zdeněk Žák v rozhovoru pro Deník.

Sdílejte článek
Štítky Karel Gott rodina manželství herec herečka děti Zdeněk Žák Jorga Kotrbová Zlatovláska

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.