Celebrity

13. prosince 2023 20:15

Eliška Reiglová

Zemřel Horst Fuchs. Král teleshoppingu odešel zcela nenápadně

Časná rána a pauzy mezi vysíláním pořadů v minulosti patřily teleshoppingu. S tím mají lidé dodnes spojené jméno Horsta Fuchse, osobitého prodejce, jehož ruce zdobily masivní prsteny a dokázal prodat vše od struhadla po autokosmetiku. S nástupem internetu se stáhl do ústraní a v podstatě bez povšimnutí veřejnosti letos v létě ve věku 77 let zemřel. Pravděpodobně si to tak i přál.

Holá hlava, brýle, výrazné šperky, na první pohled luxusní oblečení a výrazný projev. To byl Horst Fuchs, který by dokázal čistič na koberce prodat i těm, kteří mají doma parkety. Telefonní linky společnosti, pro kterou natáčel prodejní reklamy, se díky němu netrhly a minimálně jeden jeho produkt si chtěl pořídit snad každý divák.

S příchodem éry internetu a s ním spojených on-line obchodů se teleshoppingu přestalo dařit. Horst Fuchs přestal cokoliv natáčet, ale ze světa, který tolik miloval, a který mu vydělal neuvěřitelné jmění, zcela neodešel. Stal se kreativním ředitelem a nadále pracoval na reklamách. Z veřejného života se nicméně stáhl úplně.

Život i smrt v ústraní

Přestože byl Fuchs pravděpodobně největší televizní hvězdou, která nikdy nenatočila jediný film, rozhovory nedával. Velmi dbal na to, aby nepřišel o soukromí. Proto se vždy vedly jen spekulace ohledně toho, zda je ženatý, kolik má dětí a zda vůbec nějaké má. Ve skrývání před veřejností byl natolik důkladný, že se v létě jeho smrt obešla v podstatě bez jakékoliv pozornosti.

Oblíbený prodejce z tohoto světa odešel 11. července 2023 ve Vídni. Bylo mu 77 let. Jakékoliv další zprávy nejsou dohledatelné, informace je však potvrzená portálem benu.at, kde je možnost nahlédnout do digitálního nekrologu. Datum úmrtí potvrzuje i německá Wikipedie. Vzhledem k povaze Fuchse je možné, že přesně takto tichý odchod si přál.

Krále teleshoppingu Horsta Fuchse imitoval v pořadu Telebazar na Primě i bavič Zdeněk Izer:

Sdílejte článek
Štítky reklama smrt Vídeň Horst Fuchs teleshopping

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 5. 2024

Vypadáte dobře a cítíte se skvěle, Berani. Teď jen kdyby vaše domácí prostředí odráželo to, kým jste. Když se rozhlédnete kolem sebe, možná si uvědomíte, že není tak elegantní, jak by mohlo být. Dnes to můžete začít měnit. Začněte od základů – ukliďte a odstraňte nepořádek. Jakmile zmizí všechny cizí předměty, můžete se začít zabývat závažnějšími změnami.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.