Celebrity

15. května 2024 17:02

Tomáš Durčák

Zemřel Vlastimil Harapes. S Hanou Zagorovou plánovali miminko, nevyšla jim ani adopce

7 pádů s Písničkou - Vlastimil Harapes

Ve středu 15. května Česko zasáhla smutná zpráva. Ve věku 77 let navždy odešel výborný tanečník a zřejmě nejslavnější český baletní mistr Vlastimil Harapes. Ve svém životě měl dvě manželky, přesto se nikdy vytouženého potomka nedočkal. Se zpěvačkou Hanou Zagorovou se půl roku starali o holčičku z dětského domova.

Po neúspěšném manželství s herečkou, režisérkou a psychoterapeutkou Elenou Strupkovou, se při natáčení Silvestra 1985 seznámil s Hanou Zagorovou. Zamilovali se do sebe a již následujícího roku se vzali, byť jejich svatba byla do posledního okamžiku utajovaná. „Nebyl důvod to tenkrát hlásat. Mělo to svůj účel. Hanka velmi toužila po dítěti, ale nemohla mít děti. Přišla tedy s nápadem, že dítě adoptuje. V té době ale mohli adoptovat jedině manželé,“ zavzpomínal Harapes v 7 pádech Honzy Dědka na svůj druhý sňatek.

Harapes touhu Zagorové po dítěti sdílel. Dokonce se jim po svatbě podařilo zhruba šest měsíců rodiči opravdu být, když doma měli holčičku z dětského domova. „Té holčičce Aničce byly asi 4 roky, podařilo se to. Půl roku byla doma, starali jsme se. Poté se objevila jedna taková potvora, která doufala, že se bude o holčičku starat, protože Hana zpívá. Ale Hanka říkala, že už zpívat nebude a že se bude starat. A tak si tahle paní dala tu práci, že našla babičku té holčičky a ta o ni zažádala, že si ji vezme do rodiny. Tak jsme museli tu malou vrátit, bylo to strašně smutné,“ popsal Harapes obří zklamání, které se Zagorovou zažili.

Nekrolog Vlastimila Harapese:

Nejenže tehdy oběma všichni jejich vztah přáli, ale i podle samotného Harapese bylo jejich manželství krásné a nikdy se nepohádali. „Měli jsme krásný vztah, nepamatuji si, že bychom se někdy pohádali nebo si nerozuměli. Hana to neměla v povaze. Ona a Jitka Molavcová. Nikdy jsem od nich neslyšel, že by o někom řekly špatné slovo,“ vyprávěl tanečník, podle nějž se však následně Hanka na opeře zakoukala do Štefana Margity. Když to Harapesovi přiznala, on sám jí navrhl, aby šla za hlasem svého srdce a manželství skončilo rozvodem.

Hana Zagorová si Margitu za manžela vzala hned druhý den poté, co byla s Vlastimilem oficiálně rozvedena, a vydrželi spolu až do její smrti v roce 2022. Harapese tehdy její odchod tak zdrtil, že mu podlomená psychika nedovolila ani zúčastnit se pohřbu. „Dodnes se píše, že jsem nemocný, že jsem v nemocnici… Ale já jsem na to zkrátka duševně neměl. Ani dnes to nebude jednoduché, ale teď už dokážu mluvit,“ přiznal v prosinci 2022 Harapes ve zmíněné talkshow.

„Vzpomínám na ni velmi často, protože jsem ji měl opravdu velmi rád. Dlouho jsem se nemohl smířit s tím, že už tu není. V kontaktu jsme byli čím dál méně. V našem setkávání byly čím dál větší mezery. Dříve mi Hanka zavolala, že třeba Štefan někam odjíždí a že si spolu uděláme hezký večer. Ale už dlouho ne,“ popsal tehdy tanečník, že jejich krásný vzájemný vztah neskončil ani rozvodem.

Harapes ve středu odešel za Hankou do uměleckého nebe. Talentovaný taneční mistr a vášnivý milovník baletu se kromě tance či choreografie věnoval i herectví. Objevil se mimo jiné třeba ve snímcích Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak se krotí krokodýli či Dědictví aneb Kurva se neříká, v nichž na něj můžete zavzpomínat třeba na platformě prima+.

Herečka Květa Fialová Harapese označila za gaye, ten reagoval ostře a podle všeho už s ní nikdy více nepromluvil:

Sdílejte článek
Štítky smrt rodina manželka manželství vztah svatba adopce děti tanečník Hana Zagorová Štefan Margita Vlastimil Harapes Elena Strupková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.