Zemřela herečka Inna Čurikovová. Legendární Marfuša z Mrazíka se dožila 79 let

Ve věku 79 let odešla do hereckého nebe ruská herečka Inna Čurikovová, která se lidem zapsala do paměti rolí Marfušy z legendární pohádky Mrazík. Dle informací ruské agentury TASS zemřela v sobotu. Pohřeb se pravděpodobně uskuteční už 17. ledna.

„Inna Michajlovna zemřela po dlouhé nemoci,“ potvrdil agentuře Interfax Mark Varšavec, který je ředitelem divadla, kde Čurikovová dlouhé roky působila. Dodal, že zatím není jisté, kde herečka najde místo posledního odpočinku.

Inna Čurikovová se narodila 5. října 1943 a působila především v moskevském Státním divadle mladého diváka a od roku 1975 byla poté herečkou Divadla leninského komsomolu (nyní Lenkom) v Moskvě. Za svůj život získala mnoho ocenění a vyznamenání.

Nejvíce ji proslavila role ve filmu Mrazík, za kterou obdržela od českého velvyslance Jaroslava Bašty stříbrnou Masarykovu medaili. Dále se objevila ve filmu Adamovo žebro nebo v seriálu Idiot. Jejím manželem byl slavný ruský režisér Gleb Panfilov, se kterým měla syna Ivana.

Z nejslavnější role měla komplexy

Ke své první a zároveň nejslavnější filmové roli se dostala tak trochu náhodou. Herečka, která ji původně měla hrát, na poslední chvíli z projektu vycouvala. Byly doby, kdy litovala i ona. Jakmile se poprvé po zásahu maskérů uviděla v zrcadle, rozbrečela se a chtěla z natáčení utéct.

Ze svého vzhledu, který ji v pohádce „zdobil“, měla dlouhá léta komplexy. Navíc se stávala terčem posměchu lidí. Jak v rozhovorech přiznávala, v roli zlé ženy se na sebe nebyla schopná dívat. Mrazíka prý viděla pouze jednou v životě, ale dobře si uvědomovala, že nebýt této osudové role, velkou hereckou kariéru by před sebou neměla.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.