Žena začala se cvičením po čtyřicítce. V sedmdesáti vypadá jako vrstevnice své dcery

Wendy Ida měla problémy s nadváhou a v životě si prošla peklem s násilnickým partnerem. Ve 40 letech začala s cvičením a fitness se postupně stalo její láskou a vášní, která jí změnila život v mnoha směrech. Nyní jí je 71 let, je držitelkou několika Guinnessových rekordů a vypadá lépe než kdy předtím.

Říká se, že věk je jen číslo, a Wendy Ida tohle absolutně potvrzuje. Při pohledu na vysportovanou postavu jednasedmdesátileté ženy byste jen stěží hádali její skutečné datum narození. Cesta za vysněnou postavou přitom začala až v polovině jejího života.

Wendy Ida měla vždy spíše nadváhu, stejně jako její maminka i tety. Myslela si proto, že jde o genetiku, se kterou nemůže nic dělat. Do toho si procházela složitým životním obdobím. „Když jsem byla mladá, myslela jsem si, že můj život brzy skončí. Žila jsem s násilníkem a snažila se chránit své dvě děti. Naštěstí jsem sebrala odvahu a odešla jsem. Bylo to to nejlepší rozhodnutí v životě. Utekla jsem s dětmi na druhý konec země jen s pár kusy oblečení a doklady,“ napsala Wendy v jednom ze svých příspěvků na Instagramu.

Mohlo by vás zajímat: Stárnutí pro ně není strašák: Tyto slavné a krásné ženy dokazují, že věk je jen číslo

Přestěhovala se do Kalifornie a začala se cvičením. Právě to jí pomáhalo znovu objevit svou vnitřní sílu. Pravidelný pohyb jí postupně dostával z depresí a úzkostí a celkově změnil její život k lepšímu. Jako bonus teď vypadá lépe než kdy předtím a lidé si ji často pletou s kamarádkou její dcery Sky (41).

Začátek fitness

Do posilovny se poprvé podívala ve 43 letech a za pomoci profesionálního fitness trenéra začala se cvičením. Na začátku se musela naučit pracovat s vlastní hmotností a postupně přidávali také lehčí činky. „Moje tělo se skutečně začalo měnit a ve 42 letech jsem byla zdravější, než jsem kdy v životě byla. Moje myšlení se také úplně změnilo. Stala jsem se zábavnějším, uvolněnějším a bezstarostnějším člověkem. Konečně jsem začala žít,“ uvedla trojnásobná babička a držitelka několika Guinnessových rekordů v oblasti cvičení pro web Parade.

Čtěte také: Věk je opravdu jen číslo. Babička porodila v 61 letech svou vlastní vnučku!

Wendy chce motivovat ostatní ženy k tomu, aby začaly cvičit. „Může vám být 40 a více a můžete se cítit skvěle a sexy,“ prohlásila Ida s tím, že kromě posilování dělá také kardio v podobě běhu. Podle trenérky je ale důležitý především silový trénink, který posiluje kosti, což je u lidí ve vyšším věku obzvlášť důležité. Co se jídelníčku týče, nejčastěji prý jí vajíčka, ryby a také dostatek zeleniny. „Snažím se stravovat spíše vegansky s tím, že ale jím i ryby. Nejím mléčné výrobky,“ popsala Wendy a přidala i tip pro ostatní. „Pokud rádi chodíte do restaurací, ale snažíte se zhubnout, vyhněte se jídlům s omáčkami a smetanou. To vám do jídla přidává zbytečné kalorie,“ dodala na závěr Wendy.

Inspirace na cvičení doma s činkami:

Sdílejte článek
Štítky životní styl babička cvičení fitness posilování Wendy Ida

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 6. 2024

Berani, dnes se cítíte poněkud citlivě. Možná budete chtít zachránit každé zraněné zvíře u silnice. Spojte tento pečovatelský a milující instinkt s pudem bojovníka, který se ujme vedení a povede boj. Toto silné energetické duo je velmi akční. Vyšlete své láskyplné vnitřní instinkty do světa, aby konaly dobro.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.