Celebrity

14. února 2024 06:00

David Laštovka

Lenku Filipovou opustil manžel, pak vážně onemocněla. Oporou jí tehdy byla dcera Lenny

Show Jana Krause 2019 (1) - Lenka Filipová

Lenka Filipová, která slaví 70. narozeniny, si před sedmi lety sáhla až na pomyslné dno. Po čtyřiatřiceti letech ji nečekaně opustil manžel, s kterým má svou jedinou dceru a krátce nato z prožitého stresu a zklamání vážně onemocněla. Co jí pomohlo nejtěžší období překonat a jak to má s láskou nyní?

Životní láskou Lenky Filipové byl o dva roky starší, uznávaný a renomovaný architekt Boris Drbal. Projektoval například vyhlášený golfový areál v Karlových Varech nebo rekonstrukci Becher's Baru v hotelu Pupp. V manželství se jim narodila dcera Lenka, která se vydala v matčiných šlépějích. Vystupuje pod uměleckým jménem Lenny a stala se hvězdou české pop music.

Dlouho se zdálo, že žijí v harmonickém vztahu. Respektovali se a ctili přání toho druhého. Jak například informoval deník Blesk, před svatbou měli uzavřít dohodu, že se Lenčin manžel bude držet mimo zájem veřejnosti, což respektoval. Ve společnosti se spolu nikdy neukazovali.

Čtěte také: Věk jim sluší: Susan Sarandon, Meryl Streep či Eliška Balzerová. I po sedmdesátce vypadají skvěle

Vážné selhání imunity

Když však zpěvačka oslavila třiašedesáté narozeniny, přišel šok. Boris ji po čtyřiatřiceti letech nečekaně opustil. Jeho rozhodnutí nechápala ani jejich dcera Lenka, která stála pevně na straně matky. Filipová se z rozchodu těžko vzpamatovávala, což se odrazilo i na jejím zdraví. Bojovala s vážným selháním imunity a načas musela přerušit svoji hudební kariéru.

Na pódia se vrátila až po roce. Právě hudba pro ni v nejtěžších chvílích byla tím největším hnacím motorem. „Muzika mě doslova zase pohltila a musím říct, že koncertování a pódium miluju stále víc a víc. Je pravda, že jsem do toho skočila po hlavě a někdo by to mohl nazvat riskem nebo hazardem, ale vím hodně o psychosomatice a věřím, že spousta věcí jde jednoduše od hlavy. Je důležité, aby se duše s tělem nehádala - a v mém případě tělo vidělo, že duše strašně moc chce,“ vysvětlovala Lenka Filipová po svém návratu na koncertní pódia v rozhovoru pro týdeník 5plus2.

S dcerou jsou jako jedna duše

Zda je sama, nebo si po rozchodu s manželem našla nového partnera, veřejně nekomentuje. Podle svých slov ale žije spokojeným životem a má radost z dcery Lenny, které se v umělecké branži rovněž daří. „Jdeme hudebně každá jinou cestou, ale vzájemně se podporujeme a velmi si rozumíme v tom, co která v muzice chceme a kam míříme. Dcera říká, že se překvapivě nacházím stále v nových muzikantských polohách,“ prozradila s úsměvem zpěvačka.

Zpěvačka Lenny, dcera Lenky Filipové, byla také hostem v pořadu Show Jana Krause:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.