Celebrity

20. ledna 2023 11:10

David Laštovka

Richard Müller skončil na invalidním vozíku. Fanouškům poslal upřímný vzkaz

TOP STAR 7.12.2016 - Richard Müller dokument

Slovenský zpěvák Richard Müller (61) prožívá složité životní období. S poraněnou nohou skončil na invalidním vozíku a ruší své koncerty. Dlouhá léta přitom trpěl bipolární poruchou – maniodepresivní psychózou, která ho srazila až na dno. Užíval tvrdé drogy a několikrát se pokusil o sebevraždu.

Richarda Müllera opět trápí zdravotní problémy. Jsou natolik vážné, že musel zrušit své koncerty. Nemůže totiž chodit a skončil na invalidním vozíku. „Moc mě mrzí, že už podruhé musíme odkládat koncerty, ale moje noha je momentálně ve stavu, že na ní nemůžu ani stát, ani sedět. Váš Richard,“ napsal na svůj facebookový profil.

Milí priatelia Je mi veľmi ľúto že už druhýkrát musíme prekladať koncerty, ale moja noha je momentálne v stave, že na nej nemôžem ani stáť a dokonca ani sedieť... Váš Richard

Posted by Richard Müller on Tuesday, January 17, 2023

Život slovenského zpěváka provázejí vzestupy a pády. Bojoval s psychickou nemocí, o které neměl vůbec ponětí. „Měl jsem období, kdy jsem dělal úplné nesmysly, utrácel jsem peníze, rozdával je kamarádům i cizím lidem, nakupoval věci, které neměly žádný smysl. Také jsem strašně pracoval, během těch stavů jsem za velmi krátký čas dokázal napsat i šedesát textů. Pak ale přišel pád a já byl ochoten popřít všechno, co jsem v předcházejícím období dělal. Nevěděl jsem, co se děje, až přišli doktoři, kteří definovali můj stav a pokoušeli se nasadit léčbu, která z mého pohledu funguje dobře,“ svěřil se Richard slovenskému deníku Nový čas.

Škrábal zeď a chtěl se zabít

Odbornou pomoc vyhledal doslova za minutu dvanáct. Ze svých depresí se totiž snažil dostávat po svém. Bral drogy a holdoval alkoholu. Vyvrcholilo to tím, že plánoval skoncovat se životem. „Dvakrát v životě jsem si drogu šlehl přímo do žíly. Jinak jsem šňupal kokain a kouřil marihuanu. Kokain ve mně vyvolával nenormální stavy úzkosti a sebevražedné stavy. Jednoho dne jsem si řekl, že už se to nedá vydržet a rozhodl jsem se s tím skoncovat. Další dva dny jsem škrábal zeď a vážně jsem uvažoval, zda je lepší kabel, nebo plyn. Kdybych reagoval na koks tak, jako mnozí lidé, kteří mu úplně podlehli, pravděpodobně bych dopadl špatně,“ uvedl zpěvák.

Po několika letech léčby se sice jeho stav stabilizoval, uvědomuje si ale, že vyhráno ještě nemá. „Je to stále velmi labilní a křehké. Kdykoliv se to může zvrtnout a vrátit zpět. Když o tom mluvím, vynořují se mi všechny vzpomínky a já prostě nemám chuť se k tomuto období vracet,“ přiblížil Müller s tím, že depresivní stavy se u něj neobjevily už 12 let.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.