10 nejdůležitějších červnových dnů: Superúplněk, slunovrat i magická svatojánská noc

Letošní červen je z astrologického hlediska velmi důležitý měsíc. Prožijeme v něm nejen jako obvykle slunovrat, úplněk a svatojánskou noc, ale navíc nás zasáhnou jedinečné energie dvou planet ze znamení Berana – Jupitera a Marse. Planeta Saturn změní směr svého pohybu na retrográdní a změní dění na světovém i domácím poli.

Pátek 3. června

Planeta Merkur mění svůj pohyb z retrográdního na přímý a naše komunikace i úřední záležitosti se dávají do pohybu. Bez obav se pusťte do nakupování, cestování i podepisování smluv. Pokud však máte před sebou něco hodně důležitého, počkejte až na 19. červen, kdy Merkur vystupuje ze svého stínu a pro všechny úřední záležitosti nastane ještě příznivější čas.

Neděle 5. června

Ode dneška bude na několik dlouhých týdnů – přesně do 23. října 2022 – planeta Saturn retrográdní. Co to pro nás znamená? Mnoho podstatného. Budeme mít čas integrovat to, co jsme ve svých životech prožívali od 11. října roku 2021 do těchto dnů. Něco důležitého se bude měnit v nás i okolo nás. Budeme se učit skutečné svobodě. Na světovém poli se dají očekávat mírová jednání, na domácím prověrka dosavadního způsobu vládnutí současného kabinetu.

Pátek 10. června

Den hluboké lásky. Možná nás v našich milostných vztazích potká něco osudového, možná si uvědomíme, jak moc někoho milujeme, či nemilujeme. Každopádně budeme extrémně přitažliví a neodolatelní pro druhé pohlaví, připravte se na intenzivní sexuální city.

Sobota 11. června

Láska a milostné city hrají v našich životech nadále hlavní roli. Budeme chtít experimentovat a zároveň se nechceme v našich citech „utopit“. Hledáme vlastní jedinečnost. A navíc nás čeká jedno milostné překvapení, které se vyjeví kolem superúplňku ve znamení Střelce 14. června.

Úterý 14. června

Nebeské divadlo. Dnes ve 13:51 nastane první letošní superúplněk ve znamení Střelce, který slibuje nejen parádní nebeskou podívanou, ale po několik dní nás ovlivní svou energií. Citlivější lidé mohou mít problémy se spaním. Vědci říkají, že za to může jasný svit Měsíce, ale své možná dělají i jeho silné gravitační síly. Z astrologického hlediska všem přinese radost a optimismus, pro studenty vynikající energii a štěstí, se kterými by mohli uspět u všech zkoušek. Vynikající postavení pro zemská znamení – Býka, Pannu a Kozoroha. Znamení Střelce ukončuje jeden ze svých šestiměsíčních cyklů a začíná nový. Pozor jen na nečekané výdaje a bouřlivé emoce.

Pokud lunárnímu horoskopu věříte, neměli byste na tento den plánovat žádný lékařský zákrok nebo práci na zahradě.

Čtvrtek 16. června

Skvělá pracovní energie. Síla, organizovanost a soustředěnost.

Úterý 21. červen

Den letního slunovratu. Slunce vstupuje do znamení Raka. Před námi jsou nejdelší dny a nejkratší letní noci. Letos budou obzvláště vášnivé a láskyplné. Zejména pro znamení Býka a Kozoroha.

Noc ze čtvrtka na pátek 23.–24. června

Svatojánská noc je oslavou přicházejícího léta a léčivé síly přírody. Hlavně ale přeje lásce a milostným hrám. Můžeme samozřejmě zkusit najít i zlatý poklad, sbírat čarovné svatojánské byliny nebo si přičarovat lásku. Znáte devatero svatojánských léčivých bylin? Pamatujte, určitě mezi nimi nesmí chybět třezalka, bylina svatého Jana.

Úterý 28. červen

Den příznivý pro vztahy a partnerský život. Vylepšení svého postavení očekávejte i mezi kolegy v práci.

Středa 29. červen

Novoluní ve znamení Raka, které symbolizuje nové začátky zejména pro Raky. Posiluje rodinné vazby, probouzí chuť vybudovat stabilní a bezpečný domov. Uvědomíme si sílu a důležitost rodiny, možná i rodné země.

Nejdůležitější aspekt měsíce června

Po celý červen jsou ve znamení Berana planeta štěstí Jupiter a planeta fyzické energie Mars. Ruku v ruce budou posilovat naši aktivitu, energii a iniciativu, schopnost bojovat za svá práva i štěstí. Neměli bychom ale ztrácet nervy a být zbytečně agresivní, pokud některé procesy nepůjdou tak rychle, jak bychom si představovali.

Tyto jedinečné energie zasáhnou každé znamení zvěrokruhu v jiné životní oblasti:

Auru tohoto měsíce podle slavné kartářky Helen Stanku si můžete poslechnout zde:

Zdroj: autorský článek a astrologie.najdise.cz/pohyb-planet-mesic-cerven-2022

Sdílejte článek
Štítky Mars slunovrat Jupiter svatojánská noc Měsíc červen 2022 superúplněk 2022 astrologický kalendář

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.