5 znamení zvěrokruhu, která nejraději čtou. Kdo se nemůže odtrhnout od knihy?

Knihy můžete milovat, ať už jste se narodili v jakémkoliv znamení, ale někteří doslova posouvají čtení na novou úroveň. Která znamení patří mezi nejvášnivější čtenáře?

Právě dnes slavíme Mezinárodní den dětské knihy. A pro spoustu z nás je čtení naprosto jedinečný únik z reality všedních dní do světa plného dobrodružství, napětí, lásky i nečekaných zvratů. Hltáte knihy jednu za druhou, nebo naopak patříte k těm, kteří v životě přečetli maximálně povinnou četbu? Lásce ke knihám vás předurčuje znamení, ve kterém jste se narodili. Takže která znamení knihy milují úplně nejvíc?

Blíženci

I když se zdá, že Blíženci díky své extrovertní povaze, neustálé aktivitě, setkávání se s přáteli, sportování a zábavě nemůžou mít na čtení v žádném případě čas, opak je pravdou. Poté, co si dostatečně užijí společnosti, si moc rádi najdou klidný a tichý kout a utečou do světa fantazie. Blíženci potřebují nové informace stejně jako vzduch k dýchání. Neustále touží po získávání nových a nových a to z nich dělá jedny z nejlepších a nejvášnivějších čtenářů zvěrokruhu vůbec. Nejsou nároční ani vybíraví. Střídají žánry podle nálady a jediné, co potřebují, je, aby v nich kniha vzbudila zájem a zvědavost, pak zhltnou klidně detektivku, horor nebo fantasy knížku, ale i dobrodružnou či s pořádnou dávkou romantiky.

Mohlo by vás zajímat: Ženy podle horoskopu: Které jsou nejlepší a v čem?

Býk

I Býci patří mezi vášnivé čtenáře. Rozhodně se nevyplácí je při čtení rušit nebo je z něj vytrhávat. Kvůli své vládnoucí planetě Venuši bývají pak pěkně rozmrzelí. Jejich touha po vzdělání a ochota učit se novým věcem nemá hranice. Navíc když si mohou najít klidné místo a ke své rozečtené knize přibrat ještě něco dobrého k jídlu a pustit si oblíbenou hudbu, jsou maximálně spokojení. V knihách hledají kromě nových informací také únik od starostí běžných dní. Vybírají si je podle momentální nálady, nebo na základě doporučení ostatních. Než se do knihy pustí, jako první do ní zaboří nos, milují totiž vůni knih.

Panna

Panny rády diskutují o všem možném, a aby si při rozhovoru s ostatními nepřipadaly hloupě a mohly se čile zapojit do konverzace, potřebují se neustále vzdělávat a číst. V knihách často nachází inspiraci. Milují také luštění a řešení nejrůznějších hádanek, proto je baví číst detektivní příběhy, přičemž se snaží rozluštit tajemství ještě dřív, než jim řešení nabídne autor. Protože jim záleží na svém zdraví, velmi často sahají po knihách o zdravé výživě, cvičení nebo seberozvoji. Milují návštěvy knihoven i knihkupectví. Pokud Panna ráda čte, nikdo a nic ji od toho neodradí, je to pro ni ten nejlepší odpočinek.

Čtěte také: Přátelé podle horoskopu: Se Lvem zažijete divoké večírky, Ryby vždy dobře poradí

Kozoroh

Dalším znamením, které velmi často najdete bloumat a vybírat nové kousky mezi knižními regály, je bezesporu Kozoroh. Lidé narození v tomto znamení rádi zaměstnávají svou mysl a učí se novým věcem. Pokud nevíte, co Kozorohovi nadělit k narozeninám, sáhněte po knize, uděláte mu obrovskou radost. Chybu neuděláte s knihami o podnikání, seberozvoji nebo nejrůznějších duchovních technikách. Jestli však něco nemají rádi, pak je to nepořádek v knihovně nebo knihy volně se povalující po bytě. Jejich knihovna je dokonale uspořádaná a bez nadsázky můžeme říct, že je skoro výstavním kouskem.

Ryby

I lidé narození ve znamení Ryb jsou velmi vášniví čtenáři. Protože Ryby jsou soucitné, empatické a rády se nechávají unášet na vlně snění, velmi rády utíkají od reality do knih. Co se týče volby knih, nejsou rozhodně vybíravé, přečtou si všechny žánry, které jim knihovna nabízí. Vlivem své romantické duše často sahají po knihách plných lásky a baví je i fantasy. Jestli někde ve společnosti zahlédnete někoho, jak sedí v koutě a namísto bujaré oslavy si čte knihu, s největší pravděpodobností půjde o zrozence Ryb. Na svých knihách si Ryby velmi zakládají a knihovnu udržují v perfektním stavu. Často knihy probírají, přeskládávají, ale nerady se jich zbavují. Jejich domovy jsou proto plné knih.

Zdroj: astrotalk.com, stylecaster.com


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.