7 důvodů, proč je masturbace lepší než sex ve dvou. Nemusíte se stydět a bát následků

Masturbace je nejenom zdraví prospěšná, ale v některých případech může být dokonce i lepší než samotný sex s partnerem či partnerkou. Podívejte se na sedm důvodů, díky kterým ji budete provádět ještě raději.

Sebeuspokojování neboli masturbace k životu neodmyslitelně patří. Pro některé je to sice tabu, ale zcela zbytečně. Je to něco, za co byste se rozhodně neměli stydět. Tato sexuální praktika pomáhá odhalit naše skryté tužby. Lidé, kteří pravidelně masturbují, dokážou svému partnerovi lépe popsat, co se jim líbí, a navíc jsou ještě podle výsledků nejrůznějších studií šťastnější.

Čtěte také: Klíč ke štěstí a zdraví? Pravidelná masturbace!

Ukázalo se, že masturbace má na lidské zdraví zkrátka mnoho pozitivních dopadů jako například zmírnění stresu nebo zvýšení sexuální touhy. U můžu naopak pomáhá zlepšit příznaky erektilní dysfunkce či předčasné ejakulace. A to je dostatečně dobrý důvod, proč byste měli sebeuspokojování zařadit do svého pravidelného programu. A proč může být masturbace lepší než samotný sex?

1) Můžete si to udělat kdykoliv máte chuť

Nemusíte se nikoho ptát na svolení ani čekat na vhodný okamžik. Prostě a jednoduše poslechnete své tělo a dáte mu to, co potřebuje. Největší výhodou je to, že se nemusíte na nikoho ohlížet, na nic čekat a nikomu se přizpůsobovat. Celé je to jen o vás a o tom, co se líbí vám.

2) Můžete si přitom představovat kohokoliv a cokoliv

Při masturbaci se meze nekladou. Popusťte uzdu své fantazii a užijte si erotické chvíle se svým tajným idolem, oblíbeným hercem nebo klidně i trojku. V představách je povolené vše. Využívat přitom můžete i nespočet erotických hraček. Některé sexuální pomůcky jsme za vás otestovali, nechte se inspirovat.

3) Nehrozí vám riziko přenosu pohlavních chorob

Tento příklad je sice trochu extrémnější, ale o to pravdivější. Při masturbaci nemusíte myslet na ochranu a nemusíte se bát žádných nemocí. Váš vibrátor vám nijak ublížit nemůže. Tohle je 5 nejčastějších pohlavních nemocí. Jak poznat příznaky?

4) Nemusíte se bát těhotenství

Můžete si to dělat klidně dlouhé hodiny a absolutně se přitom nemusíte bát, že vy to mohlo mít vliv na graviditu. Užíváte si zkrátka bezstarostný sex bez rizika a strachu z toho, že by se z vás v příštích měsících stal rodič.

Mohlo by vás zajímat: Proč některé ženy odmítají masturbaci? Tenhle důvod nás trápí už hodně dlouho

5) Zlepší se vám zdraví i psychika

Existuje několik na sobě nezávislých studií, které zmiňuje web mindbodygreen.com a ty jasně dokázaly, že masturbace snižuje stres či pomáhá ke šťastnějšímu životu. Existuje nespočet dalších benefitů: snížuje úzkost a bolest, naopak zlepšuje spánek a náladu, přináší potěšení, a dokonce i zlepšuje imunitu.

6) Zlepšujete znalost o svém těle

Díky masturbaci zjistíte, co přesně se vám líbí a kde se vám to líbí. Tyto znalosti pak můžete perfektně uplatnit i v sexu ve dvou. Svého partnera dokážete lépe navést a říct si o to, co je vám příjemné. Dosahování orgasmů pro vás bude mnohem jednodušší.

7) Nemusíte řešit váš vzhled

Odpadá vám stres z toho, zda jste si dnes oholila nohy nebo jestli nevypadáte moc tlustá. Nemusíte se před nikým snažit vypadat dokonale a díky tomu se budete cítit uvolněná, což je při dosahování vrcholů to nejdůležitější. Na pochybnosti zde není čas ani prostor. Navíc máte jistotu, že to děláte s někým, kdo vás má opravdu rád.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.