Nejlepší sex plný vášně. Tyto potraviny zvyšují libido a ještě si na nich pochutnáte

Připadá vám, že už nemáte chuť na sex tolik, jako dřív? Zkuste do svého jídelníčku zařadit potraviny, které zvyšují libido.

V dlouhodobém vztahu občas nastane chvíle, kdy jeden z partnerů pociťuje únavu a nemá na postelové hrátky příliš pomyšlení. To je samozřejmě do jisté míry normální a pochopitelné. Pokud ale pociťujete, že vám klesá chuť na sex, je na místě zvážit, zda byste ji nemohli nějak podpořit. Existuje řada potravin, které slouží jako přírodní afrodiziakum. Obsahují látky, jež v lidském těle mohou vyvolat touhu po sexu.

Potraviny pro vyšší libido

Ústřice, třešně, avokádo, špenát, jablka či vodní meloun, brambory, zázvor, avokádo. Z koření to je například chilli a existují i nápoje, které podporují touhu po milování. Patří mezi ně červené víno, zelený, bílý či černý čaj.

Čtěte také: Koření, která zvyšují libido a podporují hubnutí. Věděli jste to o nich?

Lepší sexuální výkon

Hořká čokoláda a některé druhy ovoce obsahují antioxidanty v podobě flavanolů, které podporují průtok krve. „Jakékoli jídlo, které prokrví vaše genitálie, přispěje k zvýšení libida,“ sdělil odborník Todd Baratz pro Newsweek. Dokonce se může zlepšit i sexuální výkon. „Když jíme nezávadné a zdravé potraviny, které naše tělo vyživí, můžeme v posteli podat lepší výkon,“ doplnila sexuoložka Rachel Wright.

Nezdravé a vysoce průmyslově zpracované potraviny dokonce mohou mít i opačný efekt. Špatné stravování může mít za následek úzkosti a deprese. Pokud je naše psychika rozladěná, na nějaké postelové hrátky potom také není chuť.

Mohlo by vás zajímat: Ženy podle vůně poznají, zda jsou muži single nebo zadaní. Vědci mají důkaz

Někteří experti doporučují zařadit jídlo i do sexuálních hrátek. Může to být jakási erotická předehra, kdy se s partnerem budete vzájemně krmit. „Pomalé vzájemné krmení může být pro oba partnery smyslným a spojujícím zážitkem, který zvyšuje intimitu spolu s emocionálním a duchovním spojením,“ vysvětlil výživový poradce Jerry Bailey. Dosahovat orgasmů můžete tedy i tak, že budete slízávat hořkou čokoládu z partnerova těla či naopak.

Podívejte se také, co říká odbornice o potravinách pro budoucnost:

Sdílejte článek
Štítky jídlo potraviny sex Newsweek afrodiziakum libido jídlo sex libido Jerry D. Bailey

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.