Celebrity

1. června 2024 07:30

Vanesa Havlíková

Zlata Adamovská o životní cestě: Vše jsem si musela obstarat sama, znám svou cenu

Zlata Adamovská zná svoji cenu - Vytoč mého agenta (2)

Zlata Adamovská (65) patří k nejoblíbenějším a nejobsazovanějším českým herečkám. Ke své profesi se sice dostala už při studiu na konzervatoři, kterou absolvovala v roce 1980, ale jak nyní sama přiznala, začátky to nebyly vůbec jednoduché.

Zlata Adamovská se svou rozsáhlou filmografií a výčtem seriálových i divadelních rolí patří bezpochyby k živoucím legendám české herecké scény. I po šedesátce stále dostává mnoho zajímavých nabídek, ze kterých si může vybírat. Kromě herectví se věnuje také dabingu. I přes stále nabitý program si však dokáže najít čas sama na sebe a svou rodinu.

Adamovská o sobě dlouhou dobu pochybovala

„Kdyby mě to nebavilo, nedělala bych to. Některé práce jsem i odmítla. Dělám jen to, co mě baví, a to mě udržuje svěžejší,“ uvedla v rozhovoru pro regionální stanici Českého rozhlasu. „Člověk během životní cesty nasbírá hodně zkušeností a má nažito. Je fajn, když se najde práce, ve které je možné je předat, otevřít lahev, vypustit džina a svoje smutky a trápení využít,“ popsala Zlata Adamovská, která je jednou z hvězd nového seriálu Vytoč mého agenta.

Přečtěte si: Zlata Adamovská, jak ji neznáte. Exmanžel ji ponížil, lásku snů jí předpověděly karty

To, že bude jednou herečka, tušila už v dětství. Natáčela už jako jako náctiletá a vždy se snažila být ve všem nejlepší. Začátky pro ni však nebyly tak jednoduché. „Od sedmnácti let jsem natáčela a vždycky jsem měla pocit, že musím být dobrá, abych dostala další práci. Měla jsem o sobě velké pochybnosti a vždycky jsem byla pečlivá a připravená,“ prozradila otevřeně.

Všechno si v životě musela obstarat sama

V dnešní době už Zlata Adamovská svou cenu zná moc dobře. Hovořit otevřeně o penězích jí tedy problém nedělá. „Tyhle věci mi nedělají problém. A nikdy nedělaly. Člověk musí znát svou cenu a míru toho, kam až může zajít, aby o roli nepřišel. Já se nepřeceňuji, ale ani nepodceňuji,“ prozradila před časem televizi Prima se sebevědomým úsměvem Zlata Adamovská.

Čtěte také: Zlata Adamovská otevřeně: Jednat o penězích mi nedělá problém, znám svou cenu

„Zdědila jsem chuť k jídlu a smysl pro humor. Všechno další jsem si musela v životě obstarat sama a jsem na to docela pyšná. Dneska to ale nikdo neřeší, všichni jen vidí, že máte dobré auto a bydlíte ve vilce. Za tím je ale padesát let práce,“ dodala oblíbená herečka, která žije ve spokojeném manželství s hercem Petrem Štěpánkem.

Podívejte se na rozhovor se Zlatou Adamovskou a Petrem Štěpánkem:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.