Celebrity

24. listopadu 2023 18:10

Tomáš Durčák

Alimenty mě drží naživu. Jan Saudek musí kvůli svým dětem i v 88 letech pracovat

Většího bohéma, než je fotograf Jan Saudek, byste na české umělecké scéně hledali jen těžko. Jeho životní styl však má za následek to, že musí kromě tří potomků ze současného manželství vyživovat i další děti a platit na ně tučné alimenty. Proto i dva roky před devadesátkou musí naplno pracovat.

I přes divoký a z velké části prohýřený život se Jan Saudek v osmaosmdesáti stále těší vitalitě a srší energií. Jak sám přiznává, nemá ostatně na výběr, protože pohledávky se neptají. Mnoho nemanželských dětí a jejich matek od něj každý měsíc vyžaduje nemalé alimenty. I proto nyní chystá další knihu svých fotografií, jejíž obsah je prý velmi kontroverzní.

„Jediné, co mě drží naživu, je, že platím alimenty. Asi pět nebo šest různých alimentů. To je výživné, víte, a to mě drží při životě, protože kdybych to neplatil, tak mě zavřou,“ přiznal úspěšný fotograf v reportáži pro magazín Showtime. „Nejvíc je v kriminále neplatičů výživného,“ dodal.

Saudek začal i malovat obrazy a nemůže si to vynachválit. „Nejsem školený malíř, ale je to dobrý, protože se to šíleně prodává,“ prozradil dále v reportáži pro Showtime, kterou můžete vidět v úvodu článku. A jak se líbí obrazy jeho ženě? „Ježíš, to je ale strašně těžká otázka. Já neumím lhát. Některé ano,“ přiznala Pavlína Saudková, se kterou Saudek příští rok oslaví desetileté výročí svatby. Společně mají tři potomky.

Během svého života plného záletů, milenek na jednu noc a dalších avantýr však dospěl do situace, kdy sám přiznává, že sám neví, kolik potomků ve skutečnosti má. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka to odhadl na téměř dvacítku ratolestí: „Nemůžu se dopočítat svých dětí. Řekl bych, že jich mám tak patnáct nebo šestnáct. A někteří už jsou v penzi.“

Čtěte také: Saudková o nemanželském dítěti: Nejsem ta, která by měla zařizovat alimenty

Zatímco se tu a tam Saudkovi zjeví další z jeho dosud neznámých potomků, musí i doma čelit nátlaku na další dítě. On sám už však dle svých slov „plodící“ dílo dokončil. „Máme skvělý vztah. Máme spolu tři děti a ona chce další. Bylo by ale neštěstí, kdyby to dítě nebylo v pořádku. Po té osmdesátce už se nemá moc rozplozovat,“ svěřil se pro web eXtra.cz zasloužilý otec Saudek.

A při té příležitosti také prozradil, jak vypadá zkušená otcovská výchova mnohonásobného rodiče: „Děti potřebují, aby je někdo miloval, aby jim nikdo nenadával a aby je nebil. A já musím říci, že ty poslední děti, které mám, jsem nikdy neuhodil.“ Proti takové výchově asi není co namítat. Známý fotograf se musí stále naplno věnovat práci, aby svou košatě rozvětvenou rodinu uživil. Proto nyní plánuje novou knihu, s níž chce opět šokovat.

„Plánuji velkou knihu pornografie. Skutečně prasácké fotky,“ pochlubil se v rozhovoru pro eXtra.cz Saudek, pro nějž už jsou možná obyčejné akty či nahé fotky zřejmě do jisté míry nezajímavé. „Nikdo k tomu nechce napsat předmluvu,“ posteskl si na závěr a dodal: „Ale bude to úžasné“ Naštěstí má stále oporu ve své manželce Pavlíně, která mu při focení dokonce pomáhá a asistuje, například s osvětlením.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.