Celebrity

4. června 2024 15:50

Kisa Císařová

Angelina Jolie je s Bradem Pittem stále na nože. Dcera žádá o změnu příjmení

Jolie a Pitt se navzájem žalují

Zářící hvězda Hollywoodu, držitelka Oscara, filantropka, zvláštní vyslankyně Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, ale taky šestinásobná matka biologických i adoptovaných dětí a kdysi manželka jednoho z nejoblíbenějších amerických herců Brada Pitta (60). To všechno je Angelina Jolie (49).

Narodila se 4. června 1975 hercům Marcheline Bertrand a Jonu Voightovi. Následná spanilá jízda Hollywoodem tak byla Angelině Jolie do jisté míry předurčená a slavnými rodiči zkraje i tak trochu vyšlapaná. Málokdo si pamatuje, že první film, ve kterém si Angelina zahrála, bylo nízkorozpočtové, kritikou strhané sci-fi Cyborg 2 – Skleněný stín.

Čtěte také: Íránská Angelina Jolie si měla odsedět 10 let. Pár dní po verdiktu byla propuštěna

Postupem let ovšem díky svému talentu získávala role ve snímcích s kvalitními scénáři pod taktovkou vyhlášených a respektovaných režisérů. Zahrála si v dramatech i v akčních trhácích. Za film Narušení získala v roce 1999 Oscara za nejlepší ženský herecký výkon.

Osudová láska? Ano, ale…

Při natáčení snímku Pan a paní Smithovi v roce 2005 potkala svého budoucího manžela Brada Pitta. Nebyla by to až tak výjimečná událost, tou dobou už totiž Angelina měla za sebou dvě svatby a také dva rozvody, a to s hereckými kolegy Jonnym Leem Millerem a Billy Bobem Thorntonem.

Brad Pitt se ale pro Angelinu stal osudovým mužem, jelikož společně přivedli na svět tři děti. Shiloh Nouvel Jolie-Pitt a dvojčata Knoxe Léona Jolie-Pitta a Vivienne Marcheline Jolie-Pitt. Hned od začátku společné romance ale budil nový, některými označován nejkrásnější pár Hollywoodu velké kontroverze.

Šťastně až do smrti?

V době, kdy si spolu začali, byl totiž Brad ženatý s herečkou Jennifer Aniston (55). Celý svět se tak rozdělil na tým Jolie a tým Aniston, a kdo tvrdí, že mu to bylo jedno, má triko s jedním či druhým hashtagem dodnes ve skříni. Angelina a Brad spolu roky chodili.

Mohlo vy vás zajímat: 5 nejvíc sexy šedesátníků v Hollywoodu. Kdo stojí po boku Pitta či Banderase?

Vychovávali tři výše zmíněné biologické a tři adoptované děti – jmenovitě Maddoxe Chivana Jolie-Pitt, Paxe Thiena Jolie-Pitta a Zaharu Marley Jolie-Pitt, až se údajně na nátlak dětí v létě roku 2014 vzali. Jenže už v roce 2016 přišla obrovská rána pro všechny fanoušky dvojice přezdívané Brangelina. Pouhé dva roky po obřadu herečka podala žádost o rozvod a o svěření dětí do výlučné péče.

Děti versus Brad Pitt

Vztahy se vyostřily, začalo veřejné vyřizování účtů, do kterého se zapojily i starší děti, především Maddox, kterého měl Pitt napadnout na palubě soukromého letadla. Ostrými slovy na adresu otce našetřil na sociálních sítích ani Pax. A k usmíření zjevně nedošlo dodnes.

Přečtěte si: Brad Pitt si vede černou listinu. Na „seznamu hříšníků“ nemají chybět ani největší hvězdy

Další pomyslnou ránu údajně násilnickému otci zasadila dcera Shiloh žádostí o odstranění příjmení Pitt ze svých dokladů. Nedá se předpokládat, že by Angelina Jolie své letošní narozeniny oslavila společně s exmanželem a jejich dětmi. Snad se jim podaří najít společnou řeč aspoň v letech budoucích. Už kvůli dětem, kvůli nimž se před osmi lety tajně brali ve Francii.

Podívejte se na vyjádření Brada Pitta k rozvodu v roce 2016:

Sdílejte článek
Štítky rozvod Brad Pitt rodina manželství narozeniny Hollywood herečka děti Angelina Jolieová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.