Celebrity

19. prosince 2023 14:50

Tomáš Durčák

Brad Pitt v šedesáti vypadá lépe než kdy dřív. S péčí o pleť mu pomáhají expartnerky

Brad Pitt je rozhodně jednou z těch celosvětově známých celebrit, u nichž se zdá, že objevily zázračný způsob, jak ve svém organismu zastavit čas. Namísto toho, aby čerstvý šedesátník začal pokukovat po všudypřítomných vráskách a důchodu, vypadá stále jako mladík plný energie, kterému nelze než závidět. Jak to dělá? Jeho tajné zbraně se pokusili odhadnout experti na kosmetiku a různé úpravy vzhledu.

Někdy to z fotek vážně působí tak, že Brad Pitt ve známém filmu z roku 2008 nehrál pouze postavu Benjamina Buttona, který se narodil jako stařec a umřel jako novorozenec, ale sám si tuto prazvláštní schopnost z natáčení odnesl. Protože i když letošní Vánoce poprvé oslaví už jako šedesátník, není žádný problém mu tipnout minimálně o dekádu méně. I proto patří tajemství Pittova věčného mládí k extrémně vyhledávaným heslům u obou pohlaví.

Čtěte také: Vstávání ovlivňuje stárnutí více, než si myslíme. V kolik hodin je ideální budíček?

Ať už jeho podivuhodně mladistvý vzhled hodnotí kosmetičky, či dermatologové, všichni se shodují na tom, že péči o pokožku musí nepochybně věnovat velké úsilí. Podle některých však velmi pravděpodobně podstoupil i nějaký ten drobný kosmetický zákrok, aby svému svěže působícímu zevnějšku pomohl neúnavný zub času zahladit.

Každodenní péče o pleť a její ochranu

„Brad se o sebe doopravdy stará. Na první pohled se nesnaží vypadat mladší, ale rozhodně vypadá jako zdravější verze sebe sama,“ zhodnotil Pittův zevnějšek v roce 2020 pro GQ doktor Costas Papageorgiou, zdravotní ředitel New York Dermatology Group při Harrods Wellness Clinic. „Vše rovněž nasvědčuje tomu, že Brad celoživotně dbá na ochranu svého obličeje a krku před sluncem, aby si zachoval pružnost a přirozenou růžovost pokožky,“ dodal.

Mohlo by vás zajímat: Antonio Banderas přestal skrývat šediny. Idola žen byste zřejmě nepoznali

Ten dále ve svém odhadu všeho, co Brad Pitt pro svůj dokonalý zevnějšek dělá, zmínil pár očekávaných věcí, jako je správné stravování a pravidelný pohyb či užívání smysluplných doplňků stravy, jež například potlačují záněty nebo oxidativní stres v těle. Dle jeho názoru se navíc známý herec doposud dokázal zcela vyhnout plastickým operacím čí kosmetickým úpravám, přičemž poznamenal, že jeho tvář „nenese stopy botoxu či viditelného chirurgického zásahu“.

Bez pár estetických zásahů by to pravděpodobně nešlo

S jeho názorem nicméně nesouhlasí expertka na krásu Laura Kay, zakladatelka stejnojmenné kosmetické značky, která v rozhovoru pro Daily Mail popsala svůj názor na Pittův mladistvý zevnějšek, přičemž jisté zákroky zmínila: „Zdá se, že Brad velmi decentně investoval do pár vylepšení, aby si zachoval mladistvý vzhled. Dnes má na tváři viditelně zredukované jemné vrásky a jeho pleť působí svěže a hydratovaně. Tipla bych si, že kvůli redukci vrásek podstoupil botox a omlazení pleti podporuje pravidelnými obličejovými peelingy.“

Přečtěte si: Co je dobré vědět před botoxem? 6 věcí, které vám usnadní rozhodování

Kosmetická expertka dále pokračovala: „Mohl se také zaměřit na určité specifické oblasti včetně krku, podbradku a linie vlasů, které jsou zpravidla nejnápadnějšími známkami stárnutí – se zkušeným odborníkem lez dosáhnout stavu, kdy si lidé rozdílu téměř nevšimnou, ale přesto bude patrná proměna. Velmi pravděpodobně má také striktní režim péče o pleť zahrnující denní i noční krémy, které pomáhají hydratovat svrchní vrstvy pokožky.“

Eso v rukávu? Expartnerky, které rozumějí kosmetice

Brad Pitt nikdy veřejně nepřiznal, že by podstoupil jakoukoli plastickou operaci nebo kosmetické vylepšení. V loňském interview se expartnerkou Gwyneth Paltrow však poodhalil něco málo ze své každodenní péče o pleť. A paradoxně poděkoval právě Gwyneth, s níž randil v letech 1994 až 1997, mimo jiné za to, že jej donutila mýt si pravidelně svou tvář, což je jeden ze zvyků, který mu vydržel dodnes.

Čtyřnásobný otec Pitt rovněž přiznal, že mu s péčí o pleť a mladistvý vzhled pomáhá také další bývalá partnerka, herečka Jennifer Aniston, která sama vypadá na svůj věk skvěle. „Aniston mi neustále posílá nové věci. Je na to expertka a vážně jí věřím. To samé je Paltrow, vždycky jí jenom zavolám s tím, že potřebuji poradit, a ona mi můj záměr buď schválí, nebo neschválí,“ odhalil Brad v rozhovoru pro časopis Glamour, přičemž vysvětlil, že jeho rutina pro zachování zdraví je snadná: „Snažím se neustále hýbat, jíst aspoň trochu zdravě a neustále být kreativní.“

Zatímco s expartnerkami má Brad očividně velmi dobré vztahy, s exmanželkou Angelinou Jolie vede již celé roky nepříjemné soudní spory:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.