Kuchařová s Brzobohatým jsou pro církev stále manželé. Nevěra k rozvodu nestačí

Taťána Kuchařová a Ondřej Brzobohatý prodali luxusní byt

Rozpad hvězdného páru Taťány Kuchařové (35) a Ondřeje Brzobohatého (40) v uplynulém roce byl jedním z nejsledovanějších. Úředně došlo k rozvodu loni v březnu, ovšem před Bohem jsou modelka s hudebním skladatelem stále spolu a nejspíš ještě nějakou dobu budou. Církevní anulace totiž není tak jednoduchá.

Manželství Taťány Kuchařové a Ondřeje Brzobohatého trvalo 8 let a jeho krach nikdo nečekal. Navenek vše začalo fotkou Brzobohatého s tanečnicí z Karlína, kterou zveřejnil deník Blesk. Rozpadat se ale vztah nejspíš začal už mnohem dříve, jak později vyplulo na povrch, když si rozvádějící se manželé „vyřizovali účty“.

Začalo se tak spekulovat i o tom, že se Ondřej Brzobohatý s Danielou Písařovicovou (44), se kterou nyní tvoří pár, dali dohromady ještě před jeho rozchodem s Kuchařovou. „Nebyl to můj výběr, ale teď jsem za to vlastně ráda. Protože jsem z toho vylezla zavčasu. Zaplaťpánbůh,“ dodala poté pro Showtime rozvedená bezdětná kráska, která je s odstupem času přesvědčená, že žila v toxickém vztahu. „Já jsem měla dvě možnosti, buď se úplně složit, což možná byl i záměr, nebo prostě jít dál,“ řekla Taťána.

Ta nyní kromě rozvodu trvá i na církevní anulaci sňatku. Církev totiž trvá na tom, že manželství, které bylo uzavřené před Bohem, trvá i poté, co se lidé nechají rozvést před světským soudem. Podle Blesku leží žádost, kterou podala prostřednictvím svých právníků, u Metropolitního církevního soudu v Praze už od listopadu. „Anulovat církevní sňatek není vůbec žádná sranda, musí se důkazně prokázat, že ten sňatek nebyl z určitých důvodů naplněn,“ prohlásila Kuchařová.

Přečtěte si také: Mikronevěra ničí vztahy. Co to je, jaké má příčiny a jak ji řešit?

Pro církevní soud nebude nevěra dostatečným důvodem k rozvodu před Bohem. „Žalobkyně musí dokázat, že se dělo něco zásadního, co třeba před mužem či ženou ta druhá osoba zatajila. A co zásadně ono manželství poškodilo. Musí k tomu být jasná fakta,“ popsal zdroj z Metropolitního církevního soudu pro Blesk. Protože světské záležitosti jako důvod stačit nebudou, lze pracovat například s faktem, že manželství nebylo platné od samého začátku. Například proto, že jeden z manželů byl uveden v omyl z hlediska zdravotního stavu, jeden z manželů uzavřel manželství pod tlakem a v nesvobodě, a další.

Mohlo by vás zajímat: Táňa Kuchařová už není sama. Po rozvodu s Brzobohatým našla štěstí po boku nového muže

Podívejte se, co prozradil Ondřej Brzobohatý v Show Jana Krause:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.