Kuchařová s Brzobohatým jsou pro církev stále manželé. Nevěra k rozvodu nestačí

Taťána Kuchařová a Ondřej Brzobohatý prodali luxusní byt

Rozpad hvězdného páru Taťány Kuchařové (35) a Ondřeje Brzobohatého (40) v uplynulém roce byl jedním z nejsledovanějších. Úředně došlo k rozvodu loni v březnu, ovšem před Bohem jsou modelka s hudebním skladatelem stále spolu a nejspíš ještě nějakou dobu budou. Církevní anulace totiž není tak jednoduchá.

Manželství Taťány Kuchařové a Ondřeje Brzobohatého trvalo 8 let a jeho krach nikdo nečekal. Navenek vše začalo fotkou Brzobohatého s tanečnicí z Karlína, kterou zveřejnil deník Blesk. Rozpadat se ale vztah nejspíš začal už mnohem dříve, jak později vyplulo na povrch, když si rozvádějící se manželé „vyřizovali účty“.

Začalo se tak spekulovat i o tom, že se Ondřej Brzobohatý s Danielou Písařovicovou (44), se kterou nyní tvoří pár, dali dohromady ještě před jeho rozchodem s Kuchařovou. „Nebyl to můj výběr, ale teď jsem za to vlastně ráda. Protože jsem z toho vylezla zavčasu. Zaplaťpánbůh,“ dodala poté pro Showtime rozvedená bezdětná kráska, která je s odstupem času přesvědčená, že žila v toxickém vztahu. „Já jsem měla dvě možnosti, buď se úplně složit, což možná byl i záměr, nebo prostě jít dál,“ řekla Taťána.

Ta nyní kromě rozvodu trvá i na církevní anulaci sňatku. Církev totiž trvá na tom, že manželství, které bylo uzavřené před Bohem, trvá i poté, co se lidé nechají rozvést před světským soudem. Podle Blesku leží žádost, kterou podala prostřednictvím svých právníků, u Metropolitního církevního soudu v Praze už od listopadu. „Anulovat církevní sňatek není vůbec žádná sranda, musí se důkazně prokázat, že ten sňatek nebyl z určitých důvodů naplněn,“ prohlásila Kuchařová.

Přečtěte si také: Mikronevěra ničí vztahy. Co to je, jaké má příčiny a jak ji řešit?

Pro církevní soud nebude nevěra dostatečným důvodem k rozvodu před Bohem. „Žalobkyně musí dokázat, že se dělo něco zásadního, co třeba před mužem či ženou ta druhá osoba zatajila. A co zásadně ono manželství poškodilo. Musí k tomu být jasná fakta,“ popsal zdroj z Metropolitního církevního soudu pro Blesk. Protože světské záležitosti jako důvod stačit nebudou, lze pracovat například s faktem, že manželství nebylo platné od samého začátku. Například proto, že jeden z manželů byl uveden v omyl z hlediska zdravotního stavu, jeden z manželů uzavřel manželství pod tlakem a v nesvobodě, a další.

Mohlo by vás zajímat: Táňa Kuchařová už není sama. Po rozvodu s Brzobohatým našla štěstí po boku nového muže

Podívejte se, co prozradil Ondřej Brzobohatý v Show Jana Krause:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.