Celebrity

26. června 2023 15:20

Tomáš Durčák

Ariana Grande nápadně zhubla. Kritiky jejího nezdravého vzhledu rázně umlčela

Popová zpěvačka Ariana Grande (30) za sedm let své dosavadní profesionální pěvecké kariéry zažila pro mnohé nepředstavitelné vrcholy i tragické pády. Na prahu třicítky se rozhodla pro poměrně výraznou změnu vzhledu a radikálně zhubla. Upoutala tím pozornost řady fanoušku, kteří začali mít strach o její zdraví. Rozhodla se jim proto vysvětlit, proč by její vizáž raději komentovat vůbec neměli.

I přesto, že je Ariana Grande od roku 2021 šťastně vdaná za realitního makléře Daltona Gomeze (27), s nímž začala randit o rok dříve, v minulosti prožila několik zklamání a zlomených srdcí. Na své prozatím psychicky nejhlubší dno však klesla na jaře roku 2017. Tehdy na jejím vyprodaném koncertě v anglickém Manchesteru došlo k sebevražednému teroristickému útoku, po němž zahynulo 22 jejích fanoušků a dalších 100 bylo zraněno.

Mohlo by vás zajímat: Koncerty, na kterých se v posledních letech umíralo. Tlačenice, požáry i střelba

Byť samotná zpěvačka vyvázla bez jediného šrámu na těle, ten psychický byl opravdu hluboký. Ihned po útoku na svém Twitteru uvedla, že se cítí být zlomená. „Je mi to z hloubi srdce moc líto. Nemám slov,“ dodala. Ať už na celém incidentu ona či její realizační tým měli, nebo neměli sebemenší vinu, je jasné, že si mrtvé fanoušky, kteří na místo přišli jen kvůli ní, za vinu dávala a trpěla výčitkami svědomí. Nesmírnou ranou pro ni nepochybně bylo i pozdější zjištění, že britská tajná služba o možném útoku věděla a s vysokou pravděpodobností mu mohla zabránit, pokud by se rozhodla konat.

Svou kariéru však nijak nepozastavila, právě naopak – následně uspořádala benefiční koncert pro rodiny obětí a dál zůstala globální superstar, za což si u veřejnosti vysloužila velký obdiv. Uvnitř však byla očividně stále nešťastná a dlouhodobě užívala antidepresiva. Na Vánoce 2021 si zrušila svůj Twitter, čímž mnohé vystrašila. Ponechala si však i nadále Instagram.

Čtěte také: Vnuk mi vysvětlí, kde si koupit Instagram. Ale dělat to nebudu, říká Jan Vlasák

Je nicméně možné, že i ten brzy potká podobný osud. Minulý měsíc z něj totiž vymazala drtivou většinu fotografií (z původních více než 4 000 snímků jich zůstalo jen něco málo přes 100), fanoušci tak opět očekávají razantní změnu. Ta už se nicméně mezitím projevila ve vzhledu zpěvačky. Poprvé svou novou image předvedla začátkem dubna na londýnském koncertě jejího kolegy z filmu Wicked Jeffa Goldbluma (70), kterého přijela podpořit do zákulisí.

Ariana Grande již ve své kariéře získala dvě ceny Grammy a celkem 13 dalších nominací na prestižní ocenění, jež bývá označováno za hudební obdobu Oscara:

Pohublý krk, výrazné klíční kosti a téměř viditelná žebra na fotografii z koncertu však místo radosti u mnoha fanoušků vyvolaly obavy. Někteří skloňovali rovnou poruchu příjmu potravy, jiní možné přetrvávající psychické problémy a další už měli na mysli výčet všech chorob, které mohly populární zpěvačce takto radikální zhubnutí způsobit.

Vlna komentářů byla tak veliká, že se sama Ariana Grande jen o pár dní později rozhodla na ně reagovat. Obavy fanoušků o její zdraví přitom rázně smetla ze stolu a označila za body shaming. Vyvedla je rovněž z omylu přiznáním, že v minulosti, kdy ji naopak celý svět chválil za úžasný vzhled, byla ve skutečnosti ze zdravotního hlediska spíš troskou.

Mohlo by vás zajímat: Victoria Beckham zakázala dceři sociální sítě. Chce ji chránit před ponížením

„Chtěla jsem se vyjádřit k tomu, jaké to je být člověkem, jehož tělu je ze všech stran věnována tak obrovská pozornost. Všeobecně bychom podle mě měli být opatrnější a umírněnější, když komentujeme vzhled někoho druhého, ať už je jakýkoli,“ začala zpěvačka své tříminutové vyjádření, jež zveřejnila na TikToku. „Ať už je to cokoli – zdravé, nezdravé, velké, malé, tohle, tamto, sexy, nepřitažlivé… vážně bychom se měli snažit nechávat si častěji tyhle komentáře pro sebe,“ dodala.

Ariana se dále specificky vyjádřila k lidem, kteří nyní komentují změnu jejího vzhledu ve srovnání s předchozími lety, a řekla, že by si neměli vytvářet domněnky o ostatních, protože existuje „mnoho různých způsobů, jak vypadat zdravě a krásně“. Následně se svěřila, jaké bylo pozadí jejího dřívějšího vzhledu.

Čtěte také: Modelka Isabelle Caro varovala svět před anorexií, sama na ni zemřela

„Tělo, se kterým srovnáváte můj současný vzhled, bylo tou nejnezdravější verzí mého těla. Brala jsem spoustu antidepresiv, zapíjela je alkoholem, jedla jsem spoustu nesmyslů a upřímně byla na dně svého života. A právě tehdy jsem dle vašeho názoru vypadala ‚zdravě‘,“ vytkla svým fanouškům zpěvačka. Té se následně zastala i modelka Bella Hadid (26). „To, jak lidé vypadají / jak se cítí, má vždy nějaký důvod, tak se snažte být citliví, zejména když někoho neznáte nebo nevíte, čím si prošel,“ napsala na podporu své kamarádky k fotografii na Instagramu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.