Astročlánky

19. května 2024 05:30

Robert Policar

Blíží se úplněk ve Střelci: Nastává vhodný čas pro cestování i učení

Úplněk ve Střelci nastane 23. května v 15 hodin a 52 minut. Je to výjimečný den, ve kterém se mnoho lidí může navrátit ke své vnitřní moudrosti. Každý v sobě nosíme svého vnitřního učitele a v tento den se na tuto moudrost můžeme lépe napojit. Nastává vhodný čas i pro cestování, a pokud o nějaké daleké cestě uvažujete, máte požehnání hvězd.

Polarita Blíženců a Střelce probouzí touhu se něčemu novému naučit nebo něco předávat. Obě dvě činnosti jsou v tento čas žádoucí, a tak si dobře definujte, čemu vlastně věříte a co byste ještě více rádi prozkoumali.

Učte se nové věci

V následujících dvou týdnech je dobré se pustit do nových učení a najít si dobré učitele. Když se kolem sebe budete dobře dívat, určitě někoho takového potkáte nebo sami v sobě objevíte sílu, která vás povede k předávání toho, co už velmi dobře zvládáte. Pokud si ještě v některých ohledech nevěříte, zapište se do školy, semináře nebo kurzu, abyste tuto propast překlenuli. Překonejte své pochybnosti, které vám brání v rozletu. Abyste se stali dobrými učiteli, musíte nejdříve začít, což neznamená, že vaše učení je u konce. Je to spíš naopak. Když si dovolíte druhé učit, čeká vás období ještě většího zápalu v učení se nových dovedností. Chcete-li ještě více poznat sami sebe, začněte učit druhé.

Vzdejte úctu všem, kteří vás v minulosti něčemu naučili

Vzpomeňte si na všechny dobré učitele, které jste ve svém životě potkali. Jejich odraz byl vaším skrytým obrazem, který jste si předtím možná ani neuvědomovali. Pokud jste své učitele již překonali, i tak jim projevujte úctu. Bez nich byste nebyli takovými, jací jste právě teď. Popřemýšlejte i o učitelích, kteří pocházejí z jiných tradic, kteří ve vás mohou probudit síly z vaší dávné minulosti. Nebojte se cestovat za poznáním i do cizích krajin, protože tam často získáte potřebný nadhled a odstup, který vám následně dovolí činit velké životní změny. Můžete navštívit někoho, kdo vám kdysi pomohl, a poděkovat mu za jeho úsilí.

Mohlo by vás zajímat: Znamení, ve kterých se rodí lidé s nejčistším srdcem: Ryby a Váhy nepodrazí

Svou víru neustále prohlubujte a prověřujte

Ať ve svém životě věříte čemukoliv, vždy se ptejte, zda je vaše víra skutečně živá a nestává se dogmatem. Záměrně navštěvujte jiné oblasti vývoje, abyste své znalosti a moudrost prověřovali. Pamatujte, že víra bez lásky se může stát velmi lehce určitým druhem fanatismu. Vyhýbejte se skupinám, které se cítí až příliš výjimečně nebo nadřazeně. Někteří učitelé vás mohou velmi rychle posunout kupředu, ale špatný výběr vás může naopak významně zdržet nebo svést na scestí. Vše konzultujte se svým srdcem, které dokáže mnohem lépe vytušit, co je pro vás dobré, než vaše racionální mysl, přestože i ta má své opodstatnění i smysl.

Mějte odvahu cestovat za poznáním

Jeden z nejlepších a nejúčinnějších způsobů, jak nalézt hluboké poznání, je odcestovat do vzdálených krajů, které vás něčím přitahují. Přestože nás velmi silně definuje kultura, ze které jsme vzešli, jsme stále jedna velká lidská rodina. Když se střetnete s naprosto jiným pohledem na život, může vás to velmi obohatit. Pokud vás zajímá buddhismus, jeďte do Nepálu nebo Tibetu. Cítíte-li se být přitahováni jógou, zkuste Indii a je-li vaším ústředním tématem šamanismus, zkuste navštívit jižní Ameriku nebo jinou oblast, kde je tento způsob vnímání světa stále živý. Vyhýbejte se turistickým destinacím a otevřete se zázrakům.

Zdroj: autorský text astrologa Roberta Policara

Jaký bude tento týden podle mariášových karet?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 6. 2024

Berani, vaše flexibilita bude dnes podrobena zkoušce. Možná se budete kroutit a ohýbat, abyste se přizpůsobili konturám dne. Zjistíte, že pokud spojíte síly s mocnými hybateli, uděláte toho poměrně dost a budete úspěšní. Nenechte se zastrašit intenzitou emocí druhých lidí. Sílu naleznete ve svém klidném, uzemněném já.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.