Celebrity

20. ledna 2024 07:00

David Laštovka

Jana Brejchová se sestrou léta nemluví. Když zemře, bude mi to snad i jedno, říká Hana

TOP STAR magazín 2018 (07) - Hana Brejchová je opět sama

Jana Brejchová, která slaví 84. narozeniny, pobývá už téměř deset let v léčebně dlouhodobě nemocných. K usmíření s její o šest let mladší sestrou Hanou, která se rovněž proslavila jako herečka, už nejspíš nikdy nedojde. Co si provedly?

Jak už to tak bývá rozdělil je muž, a sice oscarový režisér Miloš Forman, který byl prvním manželem Jany Brejchové. Tři roky po rozvodu Hanu obsadil do hlavní role komedie Lásky jedné plavovlásky, což Janu utvrdilo v tom, že s její sestrou měl milostné pletky ještě v době, když byli svoji.

Ani po letech si celou záležitost nedokázaly vyříkat a odpustit si. I když snaha o usmíření ze strany Hany alespoň byla. „Já jsem vstřícný krok udělala, po jejím kolapsu jsem ji šla navštívit do nemocnice. Popovídaly jsme si a poprosila mě, abych jí příště donesla rybízový koláč. Tak jsem ho upekla, a když jsem jí ho tam nesla, už mě nepřijala. Tak jsem ho rozdala zdravotnímu personálu. Cítila jsem se ponížená a bylo mi strašně líto, jak se zachovala. Vím, že sestru už nikdy v životě neuvidím, ale nic s tím nenadělám. Když zemře, bude mi to snad i jedno,“ prohlásila v rozhovoru pro deník Blesk Hana Brejchová, která odmítá tvrzení, že by s Formanem někdy něco měla.

Čtěte také: Proč se Jana Hlaváčová rozkmotřila se sestrou Danou Hlaváčovou, Dorou z Popelky?

„Byl to můj obrovský kamarád. Od jedenácti let jsem se mu svěřovala s láskami, problémy, prostě se vším. Byl takový můj důvěrník. Nikdy neřekl, že nemá čas. Choval se ke mně, jako kdybych byla dospělá, což mi hrozně imponovalo. Takže jsem se vždycky vyplakala a šla jsem pryč,“ prozradila o jejich vztahu.

Brodská maminku našla bezvládně ležet na zemi

Herečka Jana Brejchová se dlouho těšila dobrému zdraví. Před deseti lety však doma náhle zkolabovala a v jejím životě už nebylo nic jako dřív. „Nemohla jsem se jí dovolat, na zvonění nereagovala. Našla jsem ji bezvládnou ležet v ložnici na zemi. Co se přesně tehdy stalo, dodnes nevíme, nic si nepamatovala. První prognózy lékařů nebyly příznivé, měla vážný neurologický nález a během roku vystřídala několik klinik,“ popsala její dcera Tereza Brodská v knize Moje máma Jana Brejchová.

Mohlo by vás zajímat: Brodská vzpomíná na maminku. Jana Brejchová se zhroutila při natáčení slavného filmu

Když už to vypadalo, že bude herečka z nejhoršího venku, přišla další rána. „Postupně začala s pomocí chodit, později si zvládla dojít i sama zakouřit. Zdálo se, že se dostává zpět do formy. Plánovali jsme její návrat domů, ale na Vánoce 2014 upadla v koupelně a přidala se zlomenina krčku. Podstoupila akutní operaci, bojovala se silným zánětem kolene a neurologický nález se dále zhoršoval. Chodit sama znovu nezačala.

Od té doby její stav vyžaduje stálou péči lékařů,“ přiblížila dcera Tereza. Od té doby Jana Brejchová pobývá v léčebně dlouhodobě nemocných. Dcera Tereza Brodská, kterou můžeme vídat například v seriálu ZOO, prozradila, jak na tom její maminka je. „Potřebuje čtyřiadvacetihodinovou lékařskou péči, ale stále se zajímá o aktuální dění. Občas má i světlé chvilky a dokáže být i velmi vtipná,“ popsala webu Prima Ženy.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.