Buďte jako Dara Rolins a Pavel Nedvěd. Jak zajistit, aby vztah na dálku fungoval

Pavel Nedvěd a jeho vztah s Darou Rolins

Zpěvačka Dara Rolins (49) a fotbalový funkcionář Pavel Nedvěd (49) spolu mají fungující vztah na dálku a v létě oslaví rok společného randění. Jak je možné, že jim to tak skvěle klape? O tom promluvila vztahová koučka Gaia Poupětová.

Fotbalová legenda a slovenská zpěvačka rozhodně nepatří k párům, které by všude chodily spolu jako siamská dvojčata. Většinu času naopak tráví stovky kilometrů daleko od sebe, protože Pavel pracuje pro italský klub Juventus Turín a Dara si udržuje kariéru v Česku a na Slovensku.

I když se šuškalo, že Dara plánuje v Itálii zakoupit nemovitost, aby mohla být své lásce blíže, zatím se tak zřejmě nestalo. Přesto se podle společných fotek i občasných prohlášení pro média zdá, že jim vztah funguje dokonale. Oba zřejmě na prahu padesátky dospěli do fáze, kdy si důvěřují natolik, že spolu nemusí trávit každý den.

Dara Rolins je ráda, že si Pavel rozumí také s její třináctiletou dcerou Laurou, jejímž otcem je muzikant Matěj Homola. Slovenská popová diva může být spokojenou ženou, protože dokonce došlo i k seznámení mezi Nedvědem a Homolou a oba muži si padli do noty.

Vztah na dálku může posílit zamilovanost

Vztah na dálku může podle vztahové koučky prodloužit fázi zamilovanosti, protože oba milenci si jsou vzácnější. „Vztah na dálku může paradoxně prodloužit úvodní fázi zamilovanosti. Pokud mají partneři takový vztah už v počáteční fázi biochemie, může jim to vydržet mnohem déle, než je obvyklé. Namísto roku či dvou a půl pak prvotní zamilovanost a sexuální vášeň přetrvává třeba i o několik let déle, obzvláště pokud partneři vědomě fázi zamilovanosti kultivují. Jde zde mimo jiné i o to, že se partneři navzájem tolik nepřesytí. Neustále si odpírají naplnění potřeby být spolu, a tak po sobě někdy mohou toužit i roky,“ vysvětlila pro Prima Ženy vztahová koučka Gaia Poupětová.

„Ve vztazích na dálku není dobré spoléhat pouze na moderní technologie, je třeba pravidelně obnovovat fyzický kontakt. Nejen v erotice, ale i v celém vztahu je třeba mít pravidelné aktivity, na které se oba partneři mohou těšit, povídat si o nich a společně se motivovat k jejich opakování, až se zase potkají. Bez toho dlouhodobě nefunguje žádný vztah, ani ten na dálku,“ doplnila pro Prima Ženy Gaia Poupětová, která zdůraznila, že partneři si musí  vztahu na dálku opravdu důvěřovat. To by ale měla i dvojice, která se vídá každodenně.

Na závěr se vztahová koučka dotkla oblasti erotické. Pokud se v ní projeví nesoulad, je řešení na dálku komplikované. Partneři musí počkat, až se opět potkají v posteli. Odbourávat sexuální problémy přes telefon či komunikační aplikace je totiž složité.

„Z pohledu praxe sex kouče mohu říci, že jakýkoli intimní nesoulad, kdy třeba jednomu z partnerů chybí nějaké fyzické dovednosti, se ve vztahu na dálku řeší daleko obtížněji. Když společně chcete něco natrénovat, musíte čekat, až se s tím druhým setkáte. A to mnohdy bývá kámen úrazu. Konkrétně jde například o schopnost navodit intimitu, dobře se dotýkat či líbat, dát si lepší zpětnou vazbu, umět partnera či partnerku naladit dalšími intimními aktivitami (např. orální sex) atd. Někdy se naopak právě z důvodů omezených fyzických možností partneři mnohem snadněji naučí sladit v komunikaci a vytvářet s její pomocí touhu,“ dodala žena, která umí poradit lidem, jimž to v intimní oblasti neklape.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.