Celebrity

22. června 2022 15:25

Zuzana Schneidewind

Strašný konec hvězdy se nekonal! Česká Sophia Loren září štěstím a dobíjí se láskou

Show Jana Krause - Marie Drahokoupilová

Skvělá herečka a charismatická žena Marie Drahokoupilová (81) usedla do červené pohovky v talkshow Jana Krause. Diváci v divadelním hledišti se na chic hvězdu nemohli vynadívat. Sex symbolu 60. let s čokoládovýma očima a širokým úsměvem to totiž stále neuvěřitelně sluší i pálí.

Patří k oblíbeným a rovněž oceňovaným dabingovým herečkám, na filmovém plátně či v televizi zářila po boku takových legend, jakými jsou například Jan Kačer, Miloš Kopecký, Petr Čepek, Jiřina Bohdalová nebo Pavel Landovský. Marie Drahokoupilová šla z role do role.

„Měla jsem velké štěstí ve své profesi, především na jejím počátku. Etapa do třiceti let mi utekla velice rychle, naplněná prací. Dopoledne jsem zkoušela v divadle, odpoledne jsem šla do rozhlasu nebo na zkoušku do televize, večer jsem hrála, v noci se učila texty a ráno už běžela ven s pejskem. Ráda vzpomínám také na čas strávený v již zmíněné Vídni, kam jsem se v roce 1980 provdala,“ uvedla vloni pro deník Právo. Rodačka z pražských Vinohrad si vzpomínky na Vídeň nosí v srdci dodnes, přestože manželství s rakouským obchodním zástupcem Ervinem Neuhartem, s nímž se seznámila na filmovém festivalu v Karlových Varech, ukončila po třinácti letech rozvodem.

Marie Drahokoupilová si nedokáže představit život bez lásky

„Od té doby, co jsem se rozvedla o svém bývalém manželovi nevím,“ svěřila dále v uvolněném rozhovoru s Janem Krausem, který si celý můžete pustit ve středu večer na Primě. Proč se manželství rozpadlo? Z krátkého okouzlení prý jejich vztah jednoduše přerostl ve lhostejnost. „To je slepá láska v jedné minutě. A mě to potkává velmi často. Jsem na to velmi nadaná a neumím si bez lásky představit život. Dneska už to nejsou muži krasavci nebo sympatičtí mladí pánové, i když někdy taky, ale to už jde trochu stranou. Mám ale ráda zvířata, miluju Vídeň, prostě si nedokážu představit život bez lásky. To nemusí být láska spojená se sexem. Prostě láska jako taková. Něco milovat, něco zbožňovat. To jsem já,“ má dnes jasno tato noblesní dáma, kterou vždy muži obletovali a ženy pokukovaly po její figuře a šatech, které jí vždy perfektně sedly. Svým šarmem také okouzlila nejednoho kolegu. K jejím partnerům patřili básník a spisovatel Pavel Kohout a sexuolog Miroslav Plzák.

Po návratu do vlasti zkraje 90. let se už žádných velkých rolí nedočkala. Někdejší profesní kontakty byly po pádu železné opony ty tam a ona prý ani o nějaký velký comeback neusilovala. Nenašla ani nového manžela. Nestýská si ale.

Herečka všem ukázala, že má stále sílu

V rozhovoru dojde i na téma bulváru, který před zhruba pěti lety přinesl o herečce šokující zprávy. „Někdy jsou novináři tohoto typu opravdu zvláštní,“ povzdechla si Marie Drahokoupilová, jíž zhruba před pěti lety v nejmenovaném plátku stanovili svalovou atrofii. O smyšlené diagnóze se herečka dozvěděla z novinového titulku, který ji zaskočil u pokladny v supermarketu, kam si šla nakoupit. „Bylo tam napsáno: Strašný konec hvězdy! Tak jsem si to vzala, přečtla jsem si to, a aby všichni viděli, že mám ještě velkou sílu, vzala jsem si do každé ruky tři láhve minerálky,“ okomentovala podivnou situaci s nadhledem a jen potvrdila, že si život nekrátí zlobou a zápornými postoji.

Z jejího vyprávění lze vyčíst recept na dlouhověkost a dostatek životního elánu: „Odhazuji od sebe všechna negativa, protože si myslím, že na to je život velice krátký,“ prozrazuje Marie Drahokoupilová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.