Celebrity

29. července 2023 05:30

Eliška Reiglová

Chantal Poullain o lásce: Za Bolkem bych šla i do gulagu, naštěstí žil v Brně

Chantal Poullain v 7 pádech

Charismatická herečka francouzského původu Chantal Poullain (66) žije v Česku od 80. let. Noblesní dáma, která je v každé situaci šik, na čemž má jistě podíl i její francouzský přízvuk, přiznává, že ji sem dostala láska. Přestože tu pobývá už několik desetiletí, nezastírá, že češtinu se nenaučila tak, jak by jí vyhovovalo.

Chantal Poullain, narozená v srpnu 1956 v Marseille, je bývalou manželkou herce Bolka Polívky, se kterým má syna Vladimíra. Věnuje se herectví, ale je také zakladatelkou a prezidentkou nadace Archa Chantal, jež se věnuje humanizaci dětských zdravotnických zařízení. Do České republiky původně přišla za láskou.

Láska a Česko

Byla to láska na první pohled, bohužel se však manželství Chantal Poullain a Bolka Polívky po 15 letech nakonec rozpadlo. Herečka se se svým bývalým mužem seznámila ve švýcarské Ženevě, kde točila televizní film, zamilovala se do něj jako mrknutím oka a neváhala kvůli němu odjet do Česka.

Čtěte také: Do Bolka jsem se zamilovala hned, říká Poullain. Šedé Československo ji šokovalo

„Šla jsem za láskou. Kdyby mi Bolek řekl, že žije v gulagu, šla bych za ním do gulagu. Bylo štěstí, že žil v Brně,“ zasmála se při vzpomínce Chantal Poullain, která se v České republice usadila a z Brna nakonec přesídlila do samotného hlavního města. Ani po letech ale není v češtině tak zdatná, jak by potřebovala.

„Neumím pořád dobře česky, protože pořád všechno dělám ve francouzštině. Dobrou literaturu čtu ve francouzštině, protože v češtině mi to trvá sto let. Čeština je nádherný jazyk, ale já jsem asi líná. Moje psaní v češtině je katastrofa. Ale snažím se,“ přiznala v 7 pádech Honzy Dědka.

Vztah se synem

Herečka mimo jiné promluvila i o synovi. „Vladimírovi jsem ke třicetinám udělala knihu. To je bible, má 490 stran. Nebylo možné ji slepit, tak jedna paní ji zašila. Jsou dva exempláře, jeden pro mě a druhý pro Vladimíra. Je tam celý jeho život. Jeho rodinná historie, divadlo, sporty, dětství… Jsem sběratel, všechny scénáře, fotky – Vladimír z toho šílí,“ řekla Poullain.

U jedné knihy ale nekončí a doufá, že sama se jedné od svého syna také dočká. „K padesátinám dostane pokračování. Už se chystám. Tohle mi trvalo šest měsíců. Vladimír mi taky už čtyři roky slibuje knihu. On krásně píše. Ale už čtyři roky čekám, tak doufám, že do té doby nebudu v hrobě,“ zamyslela se šarmantní herečka.

Chantal Poullain se netají tím, že ji čas od času přepadne pochmurná nálada. Bylo tomu tak obzvláště v období covidu, kdy nemohla pracovat. Syn Vladimír jí je ale naštěstí vždy ochotný přispěchat na pomoc. „Když mám depku, píšu Vladimírovi, aby mě přišel rozesmát. On přijde, půl hodiny si ze mě dělá p*del. Imituje mě. On to se mnou umí. Mám ráda, když si ze mě někdo dělá srandu,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.