Už bychom měli odpočívat, říká Jan Neckář o bratrovi Václavovi

Osmdesátiletého zpěváka Václava Neckáře už nějakou dobu trápí zdraví. Bude Václav zase vystupovat? Jeho bratr Jan (75) nyní sdělil, že už je čas odpočívat.

Václava Neckáře postihla při řízení auta v roce 2002 cévní mozková příhoda. Zpěvák se pak musel znovu učit mluvit a jeho stav se od té doby příliš nelepší. „Problém se zvratnými zájmeny či rody mám dodnes. Stejně tak i s držením vidličky v levé ruce,“ přiznal Neckář v roce 2022 v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Momentálně má za sebou pobyt v lázních a ze všeho nejraději by se vrátil na pódia a pokračoval v tom, co tolik miluje. Jenže zdraví ho možná už před fanoušky nepustí.

„Vašek se vrátil z lázní, ale bohužel pořád má problém s pohybovým ústrojím, jak se říká. Také mu vynechává sluch. Už bych to dál nerozváděl,“ sdělil Jan Neckář v rozhovoru pro magazín Showtime.

Mohlo by vás zajímat: Václav Neckář o mrtvici: Problémy s češtinou mám dodnes, na koncertech za mě mluví bratr

Zároveň Jan Neckář naznačil, že na návrat na pódia to nyní nevypadá. „V podstatě si myslím, že bychom měli už odpočívat,“ dodal Jan pro Showtime. Jan Neckář se také minulý rok svěřil s tím, že na tom není nejlépe. „Mám prsty s artritidou, bolí mě každý úhoz do kláves. Je toho moc. Nashromáždily se různé neduhy,“ popsal Neckář.

Minulý rok se Neckář nemohl postavit na nohy

Ještě minulý rok přitom Václav Neckář prohlašoval, že před diváky chce vydržet co nejdéle. V 70. letech se ho jedna dívenka zeptala, kdy přestane zpívat. „Vzpomínám si, že jsem jí odpověděl, že mě budou muset z jeviště sestřelit,“ vzpomínal v pořadu 7 pádů Honzy Dědka Václav Neckář.

Čtěte také: Zpěvák Václav Neckář promluvil o svém zdraví. Svěřil se, jak na tom je

Už při rozhovoru u Honzy Dědka ale společně s bratrem promluvili o trápení se zdravím a také o společném vystupování. Ačkoliv jsou nerozlučná dvojka, i mezi nimi občas nastanou situace, kdy se neshodnou. „Hádáme se neustále. Naposledy dneska dopoledne,“ přiznal Jan. „Václava trápí už asi rok kotník. Už rok každé pondělní a čtvrteční ráno, kdy k němu jezdím, říká, že ho ten kotník bolí. Chodí na obstřiky a podobně. Dneska jsme jeli sem na natáčení. Bylo stanoveno, kdy kdo přijede, kdy pro nás přijede auto. A bratr ležel v posteli a říkal, že nikam nejede, protože se nemůže postavit na nohy,“ prozradil Jan o starším bratrovi.

Václav Neckář sdělil, proč ruší koncerty:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.