Zemřela sestřenice Karla Gotta. Našli ji ležet na zemi, plíce už jí téměř nefungovaly

Kromě dcer a milované manželky tu po sobě zpěvák Karel Gott (†80) zanechal po smrti další blízké, kterým chyběl. Jednou z nich byla i jeho sestřenice Hana Zímová (†78), která slavného bratrance přežila o 4 roky a zemřela koncem letošního března. Dlouhodobě trpěla zdravotními problémy.

Kromě příbuzenského vztahu pojil Hanu Zímovou s Karlem Gottem také Olda Havránek (†78), který zemřel v roce 2017 a zatímco pro několikanásobného Slavíka byl dlouhá léta řidičem, pro jeho sestřenici byl životním partnerem. Právě jeho skon se na Zímové negativně podepsal. Začala chřadnout a zlobilo ji srdce.

„Musela nosit dýchací přístroj, na který byla napojená. Plíce už jí pracovaly na pouhých 6 procent,“ prozradil deníku Blesk Gottův bývalý kamarád Václav Krhounek, jehož manželka za Hanou denně docházela a ujišťovala se, zda má vše, co potřebuje. Byla to také právě ona, kdo jí volal záchranku.

Pokus o záchranu

„Našla ji ležet na zemi, honem volala rychlou,“ prozradil Krhounek, jak jeho manželka promptně zareagovala, když viděla svou kamarádku v neblahém stavu. Sanitka odvezla Hanu Zímovou do nemocnice v Rokycanech, tam ale později zemřela.

Čtěte také: Gottová zveřejnila soukromý snímek Zlatého slavíka. Snad vás potěší, vzkázala fanouškům

„Doktoři ženě stejně řekli, že jí pro tu chvíli zachránila život, že stačilo půl hodiny a zemřela na místě,“ dodal bývalý kamarád Karla Gotta, jehož manželka udělala pro záchranu sestřenice oblíbeného zpěváka, jež žila v Újezdě u sv. Kříže, vše, co mohla.

Skon Karla Gotta

Karel Gott zemřel 1. října 2019 ve své vile na Bertramce v rodinném kruhu, a to po boji s akutní leukémií, v kterou přerostla porucha krvetvorby. Tu lékaři zpěvákovi diagnostikovali o rok dříve. Nejslavnější český zpěvák se pak dočkal pocty v podobě státního pohřbu.

Loňské výročí úmrtí Karla Gotta:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.