Astročlánky

5. listopadu 2023 05:30

Eliška Reiglová

Co znamení vede k nevěře: Raci hledají pochopení, Lvi chválu a obdiv

Zpočátku vztahu se lidé soustředí jen na pozitiva. Když ale takzvaná líbánková fáze skončí a partnera si přestanou uměle idealizovat, dochází jim, v čem nejsou příliš kompatibilní a v čem se liší. Někteří, třeba ti zranění z minulosti, se pak obávají i nevěry. Co by mohlo partnera k zahýbání postrčit? To prozrazuje i horoskop.

Beran

Lidé narození v tomto znamení jsou vášniví, impulzivní a soutěživí. Co je nové, to se jim líbí, a to platí i když přijde na podvádění. Plánovaná nevěra u nich není pravděpodobná, spíše se nechají unést přítomným okamžikem, když po nich bude někdo atraktivní pokukovat. Většinou nehledají emoční spojení, jejich touhy jsou jen tělesné a svádějí je ke známostem na jednu noc.

Býk

Láska, krása a peníze – to vše láká Býky, kteří rádi těší své smysly. Kolena se jim podlomí z výborného jídla, smyslných vůní a masáží. K nevěře se jen tak zviklat nenechají, a když už ano, tak bude dlouhodobá a s člověkem, který jim zaplatí vše, po čem jejich srdce touží. S někým, kdo jim napustí vanu, okolo vyskládá svíčky a cestu k ní vyznačí okvětními lístky růží. Zahýbání mají spojené s hédonismem.

Blíženci

Byť k nevěře nemají vyloženě sklony, jsou s ní Blíženci v moderní době ze všech znamení spojováni nejvíce. Přitahuje je polarita, proto jim může snadno učarovat někdo, kdo je úplným opakem jejich partnera. Jsou-li s ním spojeni spíš na intelektuální úrovni, mohou jinde zkoumat fyzično, naopak mají-li s partnerem vztah založený spíše na tělesnu, mohou hledat emocionální uspokojení.

Rak

Lidé narození ve znamení Raka jsou citliví a nesnášejí pocit zranitelnosti. Partnerské vztahy berou velmi vážně, koneckonců jen tak někomu se zcela neotevřou. Potřebují se cítit v bezpečí, pochopení a potřebují, aby jim byl partner oporou. Pokud tomu tak není, mohou se po intimitě začít poohlížet jinde. Nemají rádi konflikty, tudíž si při nevěře budou dávat velký pozor, aby se jim na ni nepřišlo.

Lev

Od svého partnera vyžadují Lvi hlavně spoustu pozornosti, chtějí cítit, že je zbožňuje. O nevěru jako takovou nemají zájem a ani ji sami neiniciují, není pro ně ale složité nechat se unést zájmem třetí osoby. Chválu a obdiv je pro ně velmi těžké odmítnout a když už podvedou, je to s někým, kdo z nich nespustí oči a zahrnuje je komplimenty.

Panna

Název tohoto znamení může být matoucí, protože je mylně spojený s cudností. Panny jsou analytické a všímají si všeho, každé trhliny a chybičky. To může být nepraktické ve vztazích, protože sesbírají-li dost dat nasvědčujících tomu, že jejich aktuální vztah nefunguje, mohou se začít poohlížet po jiném partnerovi. Když někomu propadnou, začnou silné stránky daného člověka porovnávat se slabinami partnera. Časem jim ale, často i před samotnou nevěrou, dojde, že jejich honba za dokonalostí je honba za klamem.

Váhy

V životě hledají Váhy symetrii a balanc, obecně jsou raději v páru, než aby žily samy. Být ve vztahu pro ně ale ne vždy znamená být loajální, z celého zvěrokruhu nejvíc flirtují právě ony. Rády si nechávají dveře otevřené a i po boku nového partnera se rády pobaví s některým z bývalých. Jde o chronické uspokojovače lidí, a proto mohou mít víc románků najednou.

Štír

O Štírech se traduje, že jsou posedlí sexem, přitom většinou je pro ně důležitější intenzita pouta s partnerem než fyzický akt. Na nevěrách je ale přitahuje tajemno, fakt, že musí něco skrývat, to vše vnímají jako vzrušující. Samotná aférka pro ně může být větším stimulem než člověk, s nímž ji mají. Potrpí si na soukromí, a tak se o jejich záletech málokdy někdo něco dozví.

Střelec

Bez ohledu na to, co je to bude stát, Střelci často neodolají dobrodružství. I v monogamním vztahu se potřebují cítit svobodní a mají-li pocit, že se je partner snaží jakkoliv omezovat, začnou laškovat s myšlenkou na nevěru. Rádi riskují, tudíž se klidně pustí do aférky na dálku s někým, kdo je uspokojuje po telefonu, nebo do aférky, jejíž odhalení by bylo velmi snadné.

Kozoroh

Ke všemu, včetně mezilidských vztahů, Kozorozi přistupují fakticky a logicky. Partnerský vztah vnímají jako byznys, z nějž obě strany musí nějakým způsobem profitovat. Když takové partnerství je produktivní, jsou spokojení a věrní, když je tomu ale naopak, tak si umí případnou nevěru obhájit. Jednoduše zjišťují, jestli jim spojení s jiným člověkem nepřinese více výhod.

Vodnář

Vodnáři mají spravedlnost v krvi, věří ve „větší dobro“ a romantické vztahy jim často připadají nelogické. Nejsilnější vztahy si tvoří s lidmi, kteří respektují a následují jejich vize, proto pokud budou nevěrní, bude to s někým, koho považují za inspiraci. V jejich případě je největší pravděpodobnost, že z pouhého kamaráda se nakonec stane milenec.

Ryby

Empatická a citlivá stvoření, jakými Ryby nepochybně jsou, se nechají nejsnadněji svést vlastní představivostí. Často jsou duchovně založené a když není jejich vztah růžový, umí si nevěru obhájit tím, že jde vlastně o jakési karmické spojení. Vzhledem k jejich nízké schopnosti vyrovnávat se s vlastními emocemi je ale zahýbání nakonec největším trestem pro ně, protože se jen těžko zorientovávají v tom, co cítí.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 5. 2024

Vypadáte dobře a cítíte se skvěle, Berani. Teď jen kdyby vaše domácí prostředí odráželo to, kým jste. Když se rozhlédnete kolem sebe, možná si uvědomíte, že není tak elegantní, jak by mohlo být. Dnes to můžete začít měnit. Začněte od základů – ukliďte a odstraňte nepořádek. Jakmile zmizí všechny cizí předměty, můžete se začít zabývat závažnějšími změnami.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.