Dana Syslová zavzpomínala na manžela. Tak dlouho o mě pečoval, až mě zbouchnul, říká

Dana Syslová v talkshow 7 pádů Honzy Dědka

Herečka Dana Syslová neztrácí svůj pověstný smysl pro humor ani životní elán. V osmasedmdesáti letech vypadá stále skvěle. Jak vzpomíná na své manželství s hercem Vlastimilem Haškem, který byl pověstný cholerik?

Dana Syslová vyrůstala bez otce a své dětství prožila především v obležení žen. Později ale litovala, že se více neptala a nezjišťovala. „Maminka byla v rajchu na práci (nucené práci v nacistickém Německu - pozn. red.), tam se zamilovala do francouzského zajatce. Chodili spolu, až si mě udělali, ale do toho přišel konec války, ona chtěla domů, on chtěl domů a nějak to špatně dopadlo. Věděl o mně, že existuju, že jsem se narodila, že jsem holčička, ale ten vztah pak šel do ztracena. Bohužel jsem se chtěla matky zeptat, ale jako malou mě to nenapadlo, baby u nás byly silné osobnosti a ten mužský, tatínek, mi vůbec nechyběl. Až když jsem dospěla, chtěla jsem se ptát, ale to už nešlo, protože máma umřela,“ vzpomínala herečka v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

A byla to právě maminka, kdo u Dany Syslové podpořil lásku k herectví. „Máma mě tahala po všech možných divadlech, ona měla pořád nějaké předplatné. Tak co s ním a co se mnou taky. Napřed jsme chodily do Národního na opery. Vůbec jsem nerozuměla, co zpívají, tak jsem to nějak přetrpěla. Nevím, jak to vzniklo, šla jsem pak na DAMU, kde mě přijali,“ vyprávěla herečka, která na natáčení dorazila se svým psem, fenkou Míšou.

Mohlo by vás zajímat: Životní trauma Dany Syslové. Manžel jí zemřel v náruči, syn se krátce nato oběsil

„Vzala jsem Míšu s sebou, protože my bez sebe nedáme ani ránu. To je můj osmý pes. Já jsem vyrostla na venkově, měli jsme králíky a slepice, občas nějakou toulavou kočku, ale psa nikdy. Až ve dvaceti jsem si s mým mužem, když jsme spolu ještě chodili, pořídili prvního psa,“ dodala Syslová, kterou můžete znát například ze seriálu Sestřičky nebo Eliška a Damián.

Manželství s cholerikem

Došlo také na řeč o manželovi, herci Vlastimilu Haškovi, který si zahrál roli například v seriálu Malý pitaval z velkého města, který můžete sledovat v pondělí ve 20:15 na Primě. „V rolích to byl hodný, klidný, rozvážný. A doma to byl pravý opak. Byl to cholerik. Křičel kvůli každé prkotině tak, že všichni byli v pozoru. Ale za pět minut nic nevěděl. Taková zvláštní povaha. Ale vzpomínám na něj docela ráda, na všechny ty ošklivý věci jsem zapomněla. Když jsme spolu začali, nosil mi svačiny, četl mi básničky, říkal: Tohle čti, tohle nečti. Tohle nosit nemůžeš,“ popsala jejich vztah rodačka z Prahy.

Čtěte také:  Tomáš Magnusek dal před kamerou Yvettě Kornové druhou šanci. Byl to risk, přiznává

Mezi manželi byl výrazný věkový rozdíl. „Jak jsem byla bez toho tatínka, zpočátku mi nahrazoval tatínka. On byl o hodně let, skoro o osmnáct, starší. Měla jsem pocit takový ochrany. Tak dlouho o mě pečoval, až mě zbouchnul. Neměli jsme vůbec žádné společné zájmy. On byl kavárenský typ, miloval kavárny, hospody. Zpočátku jsem s ním na to pivo chodila, ale protože jsem se s jeho kamarády nudila, šla jsem se projít. On se tam vykecal a pak jsme společně třeba trávili večer. Já byla holka z venkova, ale jeho dostat na procházku do přírody, to bylo příšerný. Tu větvička ho škrábla, tu muška letěla. Byl nejradši doma nebo v hospodě nebo v divadle. Byli jsme opravdu velmi rozdílní, ale přesto nám to fungovalo,“ dodala na závěr.

Dana Syslová poskytla vzácný rozhovor:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 13. 9. 2024

Berani, nečekaná událost by vás mohla dostat do úzkých. Může se jednat o novou osobu ve vašem životě nebo o znovuobjevení někoho z minulosti. Tato přítomnost by mohla podnítit buď osobní, nebo profesní změny. Mohlo by se zdát, že je toho na vás moc, ale z dlouhodobého hlediska by to mohlo být pozitivní. Zachovejte klid, řešte problémy postupně a zachovejte si smysl pro humor.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.