Celebrity

27. května 2024 08:00

Eliška Reiglová

Dojemné narozeniny Davida Pastrňáka: Po gólu mával nadšené rodině, ta seděla úplně jinde

Je to tam! Česká republika v neděli na finále MS v hokeji po 14 letech vybojovala zlato, Švýcarsko bylo poraženo 2:0. První a zásadní gól vstřelil v 50. minutě David Pastrňák, kterému v hledišti byla oporou snoubenka Rebecca s dcerkou Freyou Ivy. Přestože nebyl po zdravotní stránce zcela fit, prožil tak před rodinou největší úspěch kariéry.

Havířovský rodák David Pastrňák posílil českou hokejovou reprezentaci až v průběhu mistrovství světa, a to po vypadnutí Bostonu z play off NHL. V sobotu své 28. narozeniny oslavil postupem do finále a tudíž jistotou, že jeho tým odejde s medailí. Sám ale ve třech zápasech nebodoval a věřil, že jeho góly nejsou potřeba. V neděli se ukázalo, že v tom se spletl.

Čtěte také: Hokejisté s fanoušky oslaví zlato z mistrovství na Staromáku. Kdy na něj vyrazit?

Zápas se Švýcarskem byl od samého začátku poměrně vyrovnaný, čeští hokejisté pohánění domácími fanoušky ale měli velkou motivaci. Vidina zlata vybojovaného po 14 letech byla lákavá. Pastrňákovi z hlediště fandila rodina, a to včetně teprve několikaměsíční dcerky, kterou maminka chránila protihlukovými sluchátky.

Byl to právě David Pastrňák, který v 50. minutě střelil první gól do té doby vyrovnaného zápasu a rozhodl o skóre 1:0. Atmosféra v aréně byla v tu chvíli naprosto neuvěřitelná a úspěšný útočník se otočil směrem k tribuně, kam nadšeně mával. Bylo toto gesto směřované snoubence Rebecce a dceři?

Čtěte také: Zlatý hrdina Pastrňák: Jágr říkal, že finále rozhodnu. Sám jsem tomu ale moc nevěřil

„Celé rodině. Já byl tak šťastný, že jsem jim tohle všechno mohl ukázat na vlastní oči… A ještě k tomu v Česku. Takže ano – mával jsem jim. Akorát jsem vůbec nevěděl, kde sedí, takže jsem mával trochu naslepo. A podle toho, co jsem pak zjistil, seděli v aréně někde úplně jinde,“ zasmál se pro CNN Prima NEWS Pasta.

Velký triumf

V poslední minutě a do prázdné brány pak triumf české reprezentace potvrdil David Kämpf a oslavy mohly naplno propuknout. „Jsem určitě moc hrdý. A moc šťastný. Jsem fakt rád, že jsme to zvládli. Na zlatou medaili jsme čekali strašně dlouho. Nemohlo to přijít v lepší čas než na šampionátu hraném doma. Fanoušci vytvářeli neskutečnou atmosféru,“ řekl Pastrňák bezprostředně po výhře.

Zranění a plánovaná operace

Není žádným tajemstvím, že už před příjezdem na mistrovství světa trápily Davida Pastrňáka zdravotní potíže. Lékařskou prohlídkou naštěstí prošel bez komplikací a tak minulý týden jeho příjezdu na šampionát nic nezabránilo. Dokonce ani nakonec nemusí na operaci, o níž mu bylo řečeno, že ji bude potřebovat.

„Mám bolavou kyčel. Uvidíme, jak to dopadne. Před mistrovstvím mi bylo řečeno, že budu muset jít určitě na operaci. Co ale se mnou při šampionátu provedl profesor Kolář? To jsem jen zíral. Já se na ledě takhle dobře necítil osm měsíců. Jemu patří velký dík. Nevím, co má za magické ruce…“ prozradil.

Podívejte se, jak vypadala hokejová euforie v Praze:

Sdílejte článek
Štítky rodina Švýcarsko NHL kariéra zlatá medaile David Pastrňák finále Česko Mistrovství světa v ledním hokeji Rebecca Rohlsson

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 6. 2024

Berani, dnes můžete očekávat, že budete ve svých mezilidských vztazích podnikavější. Můžete si najít nové přátele nebo si užít kvalitní čas s těmi starými. Je pravděpodobné, že se zintenzivní váš milostný život. Několik následujících týdnů vám poskytne vynikající zdroje pro zlepšení vaší citové pohody. Využijte toho.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.